Curs de Hridaya Yoga pentru copii 5-14 ani | Brasov

Cursul de Hridaya Yoga pentru copii este un curs special conceput pentru a oferi fiecarui copil experiența dezvoltarii potențialului sau natural maxim.

Accentul este pus pe valorificarea darurilor naturale inerente in fiecare copil precum creativitatea, imaginația, curiozitatea descoperirii, bucuria jocului, comunicarea, prietenia, spiritul de grup și, nu în ultimul rand, candoarea si puritatea inimii.

✿ Tehnicile yoga sunt adaptate varstei si particularitaților psiho-mentale si anatomice ale fiecarui copil. Copiilor le vor fi prezentate poziții speciale ale corpului, numite asane, si cateva tehnici de respirație, intr-o maniera jucausa, astfel incat ei sa experimenteze un simțamant al apartenenței si unitații cu viața, cu natura si cu ceilalți copii. Astfel ei invața gradat sa se cunoasca mai bine si sa participe, prin incurajare, la formarea unei ambianțe de grup relaxata si placuta.

Programul Hridaya Yoga este prezentat copiilor prin intermediul jocurilor, iar explorarea posturilor corporale si tehnicilor de respirație se face prin amuzament, bucurie si iubire.
Atmosfera in care copiii practica este una calda, primitoare, prietenoasa, unde nu exista stresul competiției. Copiii sunt invațați sa traiasca frumos, in armonie cu ei insisi si cu tot ceea ce-i inconjoara, in acord cu darurile lor naturale.

✿ Efectele si beneficiile acestui program sunt resimțite la nivel fizic, energetic, psiho-mental si spiritual:

⦁ la nivel fizic si energetic (prin practica asanelor): cresterea flexibilitații corporale, corecția poziției corporale, intarirea sistemului imunitar, copiii invața sa respire corect prin tehnici de respirație care contribuie la inlaturarea fricii si anxietatii, cresterea constienței asupra corpului, relaxare fizica, prevenirea obezitații, a racelilor,
ameliorarea si chiar inlaturarea (prin practica regulata) a afecțiunilor cronice, a astmului, sinuzitelor etc.
⦁ la nivel psiho-mental si spiritual (prin tehnici de respirație si tehnici mentale): autocunoastere, atingerea echilibrului interior, imbunatațirea capacitații de concentrare, a memoriei, claritate mentala, pace mentala, o mai buna coordonare corp-minte, cresterea increderii in sine, stabilitate emoționala, imbunatațirea abilitaților de integrare in grup, a abilitaților de comunicare, abilitați de a lucra in echipa si de a-si face prieteni.
Tot programul yoga este realizat si expus in spiritul promovarii valorilor universale, care se doresc a fi asimilate de fiecare copil: iubire, compasiune, bunatate, dreptate, adevar, ințelepciune si bun simț.Pe langa activitatile de auto-cunoastere, sunt abordate intr-o maniera creativa si interactiva teme diverse, precum comuniunea cu natura, lucrul cu plantele vindecatoare, apropierea de animale, rolul astrilor in viața omului, centrele si canalele de energie din interiorul nostru, folosind materiale didactice corespunzatoare.

Toate activitațile si tehnicile sunt insusite prin jocuri, muzica și cantece cu rol educativ.

✿ Date administrative:

Programul se adresează copiilor cu varsta între 5 ani si 14 ani.

= Durata ședinței: 50min
= Îmbrăcăminte: lejeră/sport, nu e necesară încălțăminte
= Salteluță: avem noi la sală
= Contribuție: 35lei/sedința sau 120lei/abonament 4 sedințe valabil 5 saptamani
= Înscriere și detalii la recepție sau la telefon 0721 062 851

Programul este coordonat de Iuliana Păun, instructor Yoga pentru Copii acreditat de Yoga Alliance, precum si de echipa Centrului de yoga si meditație Kamala.

📍 Locație Brașov: Str. Avram Iancu Nr. 54

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/998874111483397/998874608150014/

Detalii Eveniment

Data:
Miercuri 10 Mai 2023

Program:
De la 17:15

Orasul:
Brasov

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Brasov!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL