Dealul dispărut. Atelier pentru copii 9-12 ani la Casa Costa-Foru

11:00 - 13:00
Sâmbătă 12 Octombrie 2019
București

Asociaţia De-a Arhitectura organizează pe 12 octombrie 2019, în parteneriat cu Grupul de inițiativă Casa Costa-Foru şi Cartierul Uranus, atelierul pentru copii „Dealul dispărut” la Casa Costa-Foru, în cadrul evenimentului Construind Comunitatea • Orașul Alternativ.

Casa Costa-Foru găzduiește până pe 13 octombrie o serie de expoziții, ateliere și platforme de discuție despre istorii urbane alternative și memoria Bucureștiului. La parterul casei, în cadrul expoziției „Arhiva tuturor”, echipa Cartierul Uranus prezintă fotografii şi obiecte recuperate din fostele cartiere Uranus şi Izvor, precum și o machetă de studiu a dealului Spirii în vechea lui configurație.

În jurul machetei urmează să fie susținut un atelier pentru copii despre dealurile ascunse și/sau dispărute ale Bucureștiului. Copiii vor cerceta Casa Costa-Foru, căutând indiciile din care să reconstituie transformările prin care a trecut clădirea datorită schimbării reliefului. De asemenea, vor afla povești despre dealurile şi străzile, acum dispărute, ale orașului și vor reimagina câteva din aceste locuri prin desene și colaje.

Atelierul „Dealul dispărut” la Casa Costa-Foru le este dedicat copiilor de 9-12 ani, se desfăşoară între orele 11:00-13:00 la Casa Costa-Foru din Bucureşti, Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 7 şi este gratuit.

Vă aşteptăm alături de noi să explorăm dealurile dispărute ale Bucureştiului!

#dearhitectura #DealulDisparut #CasaCostaForu #CartierulUranus #CartierulEvreiesc #ConstruindComunitatea #OrasulAlternativ #Bucuresti


 RECOMANDARE

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 12 Octombrie 2019

Program:
11:00 - 13:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL