Despre febră și… “febra” măsurării acesteia

Când vine vorba despre febră, mai demult părinții noștri aveau acasă “sfântul” termometru cu mercur, înlocuit mai apoi cu cel cu alcool și niciodată nu îi auzeam plângându-se “Aoleu, termometrul acesta nu măsoară bine!”.

Astăzi, avem termometre digitale simple, termometre de frunte fără contact, termometre de frunte cu contact, termometre auriculare iar pentru nostalgici au reapărut de ceva vreme termometrele clasice cu coloană de Galinstan, un înlocuitor nepericulos al mercurului. Cu toate acestea, parcă nu mai suntem siguri de acuratețea măsurătorii, aceasta fiind o problemă tot mai frecventă pe care o resimt părinții, mai ales cei cu copii mici.

termometre digitaleDar care termometru este mai bun, oare?

În primul rând, trebuie să înțelegem particularitățile fiecărei metode de măsurare și limitele acestora. Cum adică, “limitele”? Adică, un termometru de 300 de lei nu ar trebui să fie de 10 ori mai precis decât unul de 30 de lei?

Răspuns: NU. În cei 300 de lei nu plătim mai multă precizie, ci mai multă TEHNOLOGIE, adică FUNCȚII SUPLIMENTARE pe care nu le îndeplinește termometrul de 30 de lei: măsurare în infraroșu – care înseamnă viteză mare și operare fără să deranjăm copilul, vizualizarea rezultatului în condiții de întuneric, interpretarea rezultatului (simplă sau automată, bazată pe tabele mai complexe, eventual în funcție de vârstă), alte funcții care, poate, nu sunt vizibile dar care contribuie la exactitatea măsurătorii, gradul de confort, cheltuielile cu studiile de validare clinică etc.

Locul de măsurare care oferă cel mai bun raport confort – exactitate este urechea. Aici există o circulație sanguină bună, canalul urechii este destul de ferit de influențe externe, astfel încât măsurătorile auriculare pot indica cu o bună fidelitate temperatura internă a corpului.

Termometrele auriculare ThermoScan® de la BRAUN oferă multe argumente care să dea încredere în momentul deciziei de cumpărare. În primul rând, sunt prezente pe piață și în practica medicală de suficient de multă multă vreme și au câștigat încrederea medicilor din mai multe țări europene, care le plasează în fruntea recomandărilor lor în ceea ce privește termometrele. În al doilea rând, calitatea și tehnologia germană: gama ThermoScan® beneficiază de progresul inovațiilor tehnologice și a conceptului Braun, premiate constant la prestigioase concursuri de design.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Dintre termometrele BRAUN ThermoScan® se distinge modelul ThermoScan® 7, care are un senzor de măsurare suficient de mic încât să încapă chiar și în canalul auditiv îngust al nou-născutului (desigur, se potrivește perfect și la adulți), este echipat cu o sumedenie de funcții care cresc exactitatea măsurătorii (citire în unghi larg, vârf preîncălzit, indicator de poziționare stabilă, mod de noapte) și nu în ultimul rând, rezolvă dilema interpretării valorii printr-o tehnologie patentată, numită Age Precision®, bazată pe concluziile unui studiu medical amplu. Acest Age Precision® înseamnă interpretarea automată a rezultatului măsurătorii în funcție de vârstă, pentru întreaga familie. Definiția febrei se schimbă pe măsură ce nou-născutul devine copil, apoi adult, astfel că o anumită temperatură înseamnă febră mare și panică la noul-născut, dar la adult poate să însemne febră ușoară. Noi, utilizatorii obișnuiți, nu știm astfel de lucruri dar termometrele BRAUN cu Age Precision®, le știu cu precizie.

În plus, Braun ThermoScan® 7 a fost validat clinic printr-un studiu ca fiind “la fel de exact precum măsurătorile rectale la nou-născuți”.

https://altex.ro/cauta/?q=thermoscan
https://www.drmax.ro/search?q=thermoscan
https://comenzi.bebetei.ro/cauti/braun?categories_id=10001053

Termometrele Braun sunt dispozitive medicale. Vă rugăm citiți cu atenție instrucțiunile de pe etichetă și din manualul de utilizare.

termometre digitale

DISTRIBUIE
Importator si distribuitor pe piata din Romania de produse pentru copii inca din anul 1992: Huggies, Organix, Humana, Braun medical, Colief, Baby Nova, Medela, Nuby, Hero Baby, si multe altele. Este foarte posibil sa fi folosit pentru copilul tau pana acum cel putin un produs de la noi! 😊 Hai sa ne cunoastem mai bine! Magazin online propriu: https://www.primele-cumparaturi.ro/
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU