Despre suprarealism. Atelier de asamblaj 4-12 ani la Muzeul de Artă Recentă

12:00 - 15:00
Duminică 16 Iulie 2023
București

𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐬𝐮𝐩𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐬𝐦. 𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐚𝐬𝐚𝐦𝐛𝐥𝐚𝐣
trainer: 𝐑𝐨𝐛𝐞𝐫𝐭 𝐁𝐨𝐠𝐡𝐢𝐮

Vă invităm duminică, 16 iulie 2023, la MARe de Mic, să explorăm împreună tărâmul plasat la granița dintre lumea exterioară și cea interioară, între realitate și fantezie, rațional și vis, conștient și inconștient: Suprarealismul.

În prima parte a atelierului, în sala Auditorium, copiilor le va fi proiectat un video despre ce înseamnă curentul suprarealist în arta vizuală, felul în care acesta a luat naștere și câteva caracteristici principale ale acestuia. Mai departe, vom merge și vom poposi în fața lucrării Omagiu Selenauților (1969) – Florin Niculiu din cadrul colecției permanente a MARe: Diversitate Stilistică cu Răspundere Limitată, unde, pe baza lucrurilor inspirate din video-ul proiectat, vom identifica împreună elementele suprarealiste din lucrare.

În cea de-a doua parte, în urma celor învățate, ne vom retrage în sala de atelier unde, vom realiza un asamblaj compus din:
– partea de desen care va consta în realizarea unui un peisaj selenar – deșertic, asemănător cu cel regăsit în Omagiu Selenauților (1969), în cadrul căruia copiii vor insera elementele suprarealiste regăsite în lucrarea lui Niculiu. Mai exact, fiecare copil va avea la dispoziție câte o scoică, o cochilie și încă un element surpriză, adunate chiar din nisipul de pe plaja Mării Negre, pe care le vor asambla în lucrare.

În cadrul acestui atelier copiii vor învăța:

• ce este curentul suprarealist în artele vizuale, cum a luat naștere și care sunt principalele sale caracteristici;
• să identifice elemente suprarealiste în cadrul unei opere de artă;
• ce este acela un asamblaj;
• să creeze lucrări bidimensionale;
• să își exerseze creativitatea și imaginația în realizarea unui asamblaj;
• să își exerseze dexteritatea manuală inserând diverse materiale (scoici, cochilii) într-o lucrare de artă.
🪄
Orele 12:00 – 15:00
Copii de 4-7 ani (12:00 – 13:00)
Copii de 8-12 ani (13:30 – 15:00)
Nr. cursanti: maximum 12/grupă
75 de lei/participant

***Înscrierile se fac doar pe adresa de e-mail: 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥@𝐦𝐚𝐫𝐞.𝐫𝐨 cu mesajul: „Intervenții creative” unde menționați grupa de vârstă și numărul de copii participanți

📍 MARe/Muzeul de Artă Recentă, Primăverii 15, Bucuresti

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/3662470894039760/

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 16 Iulie 2023

Program:
12:00 - 15:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL