Etapele de Îngrijire a Tenului. Pași Simpli de Urmat

Îngrijirea tenului este esențială dacă ne dorim o piele frumoasă și sănătoasă. Dar deseori rutina de îngrijire este una incorectă, astfel facem mai mult rău pielii decât bine. Mai jos vorbim despre pașii esențiali care trebuie urmați pentru a avea o piele radiantă.

Curățare

Această etapă este esențială. În dependență de tipul de ten, putem utiliza diferite remedii. Astfel dacă pielea este uscată, folosim o spumă de curățare cu o textură moale și proprietăți hidratante. Dacă avem tenul normal sau gras, putem utiliza un gel de curățare cu efect antibacterian.

Tonifiere

După ce am curățat bine tenul, folosim un toner. Această etapă nu este la fel de importantă ca prima, dar oferă tenului revigorare. În plus, tonerul ajută pielea să absoarbă substanțele active din produsele care urmează a fi aplicate.

Hidratare și Nutriție

Cea mai importantă etapă din rutina de îngrijire a tenului este hidratarea ți nutriția tenului. În dependență de tipul de ten, selectăm și aplicăm produsele corespunzătoare. Pentru pielea uscată utilizăm o cremă de față cu efect de nutriție și hidratare. Pentru tenul gras, putem opta pentru un gel cu o textură ușoară, pentru a evita strălucirea inestetică care poate apărea peste ceva timp.

crema de fata cutie femeie etape de ingrijirePentru a oferi nutriției pielii putem utiliza diferite seruri (la fel adaptate după tipul de ten). Serul conține o concentrație mai mare de ingrediente active care suplinesc deficiențele tenului. este necesar de aplicat câteva picături, după ce am aplicat crema sau, putem amesteca crema cu câteva picături de ser, pentru un efect mai intens.

Dacă avem pielea iritată atunci utilizăm remedii cu efect de calmare. Deasemenea putem aplica măști de bumbac. Acestea din urmă sunt extrem de simplu de folosit, găsim o varietate destul de mare ( în dependență de problema care necesită abordată) și oferă un efect vizibil după utilizare.

Pașii de mai sus sunt esențiali de inclus în rutina zilnică de îngrijire. Desigur, dacă avem o piele problematică, această necesită îngrijire specială. În acest caz, rutina de îngrijire trebuie formată cu ajutorul unui medic cosmetolog sau dermatolog.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU