7 Super Activități și Locații pentru Copii în Cluj-Napoca. Soluții Kid-Friendly de Recreere în Familie

Activitățile pentru copii pe care le avem la îndemână în Cluj pentru recreere și socializare sunt variate. Dacă te-ai hotărât să părăsești confortul casei și vrei să te asiguri că vei avea o zi potrivită pentru starea ta și a copilului tău, te invităm să alegi dintre activitățile și locațiile pe care le propunem mai jos pentru copii și părinți.

De la plimbări și vizite la muzeu, până la activități dinamice precum kartingul sau escalada, sperăm să găsești în lista de mai jos o sugestie interesantă pentru a petrece timp liber de calitate cu copilul tău.

7 Activități de Recreere în Familie și Sugestii de Locații în Cluj-Napoca

1. CARTING

Pista de carting VMax Cluj este locul ideal pentru cateva minute de condus la intensitate maxima, atât pentru copii cât și pentru adulți! Pista este dotată cu poduri care adaugă un nou element de dificultate pe pista supraetajată, virajele sunt de complexitate diferită și de aceea trebuie să stai concentrat 100%, să gândești strategic fiecare mișcare. Circuitul permite depășiri palpitante, drifturi în ac de păr și viteză mare datorită butonulului de boost disponibil la carturile mari. Să nu te miri dacă după 2 sesiuni de 8 minute de cursă și goană după primul loc, vei pleca acasă cu febră musculară!

De precizat că circuitul foloseste tehnologia „Proslide”, care presupune inconjurarea karturilor cu o bara de protectie din plastic masiv ce reduce pericolele cauzate de loviturile in bariere sau rasturnarea kartului in cazul unui impact. Cursa este permanent monitorizată de către un specialist pe cele 28 de camere instalate pe traseu. În cazul unui incident karturile pot fi controlate de la distanță, ele pot fi incetinite sau oprite, evitând astfel situațiile periculoase.

Cea mai intensă experiență de pilotaj indoor o găsești cu siguranță la VMax Cluj.

Prețurile carturilor pentru membrii VMAX (este necesara achizitia cardului de membru de 20 lei), sesiune de 8 minute:

  • Adult 70 lei
  • Junior 70 lei
  • VMAX 90 lei

2. ESCALADĂ

Dacă copilul tău are chef de cățărat și vremea o permite cel mai plăcut loc pentru toată familia este un parc de aventură. Vezi aici câteva sugestii interesante în zona Clujului. Există însă și soluții indoor atunci când vremea nu e ideală sau copilul tău vrea să treacă la un nivel superior, cu echipament profesionist. Escalada construiește un corp puternic și armonios dar și o minte ageră, încrezătoare și perseverentă. Ajută copilul să își crească mobilitatea și flexibilitatea. Copiii se îndrăgostesc imediat de acest sport ce se poate practica și în aer liber. În sală copiii își dezvoltă mai ușor tehnica și increderea pentru a trece apoi la cățăratul pe stâncă. Aici pot vedea mai bine unde sunt pozitionate prizele si unde să-și aseze mainile si picioarele.

La sala de escaladă și bouldering FreeWall din Cluj găsești o suprafață de cățărat de 200 mp unde cei mici pot experimenta sau merge la cursuri. Echipamentele se pot închiria la locație.

Prețuri:

  • Intrare (1 zi): 35 lei
  • Abonament nelimitat (1 lună): 150 lei

Antrenamentul la Toaletă. Când este Pregătit Copilul Emoțional?

3. ȚOPĂIALĂ

Săriturile la trambulina elastică descătușeză energia și eliberează stresul acumulat de copiilor. În plus îi ajută să descopere abilități pe care nu știau că le au, la pachet cu multă distracție alături de prieteni. Jumping House este locația kid-friendly din Cluj-Napoca unde îți poți duce copilul să se bucure de activități fizice la trambulină, într-un loc special conceput pentru cei mici.

EXCURSII ÎN FAMILIE. Cu copilul la Salina Turda

Atracțiile de aici îmbină într-un mod unic activitatea sportivă și distracția, la înălțime: trambuline elastice, trambuline olimpice, panou de cățărat, groapa cu bureți, coșul de baschet, traseul ninja sau Spider Wall – peretele cu arici.

ORAR DE ACCES

Luni – Vineri: 14:00 – 21:00
Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 21:00

ACCES EXCLUSIV 3-6 ANI:

Sâmbăta – Duminică: 10:00 – 11:00

Copiii 3-6 ani pot intra și în intervalele de acces general, însă până la ora 19 și doar însoțiți de cel puțin un adult.

Prețuri SINGLE JUMPER:
  • 30 MIN: 25 lei
  • 60 MIN: 40 lei
  • 120 MIN: 70 lei

VIDEO. Comportamentul Animalelor. Animație Nominalizată la Oscar

4. PLIMBĂRI

Una dintre atracțiile Clujului când vine vorba de plimbări în aer liber este insula de verdeață de la Grădina Botanică “Alexandru Borza”. Aici poți găsi 3 sere în care pot fi admirate plante din întreaga lumea.

O altă oază de relaxare este lângă padurea Hoia: Parcul Etnografic Romulus Vuia este departe de zgomotul orasului și aici cei mici se pot juca în aer liber sau pot participa la diverse evenimente dedicate lor.

vedere cluj-napoca cu logo
Vedere Cluj-Napoca

Un alt loc preferat de clujeni este Parcul Cetățuia din apropierea centrului istoric, aflat pe platoul unui deal de 400 m, unde astăzi se mai păstrează doar două porți și parte din zidurile primei fortificaţii de tip Vaubahn din Transilvania. Aici te poți bucura de priveliști panoramice ale orașului și găsești bănci și locuri de joacă.

VIRTUAL. 11 Oraşe Europene Pitoreşti Vizitate la Pas. Tururi virtuale 4K în Centre Istorice

5. JOACĂ

Dacă ai un copil micuț căruia i-ar prinde bine compania altor copii atunci o altă variantă de a petrece timp liber este la un loc de joacă din Cluj. O astfel de soluție este universul golflabil Hopa Hopa, unde îl așteaptă peste 14 experiențe gonflabile: tobogane, castele, locuri de joacă, figurine, sumo și multe altele – toate 100% …gonflabile!

hopahopa-loc de joaca cluj-napoca
Loc de joacă gonflabil la Hopa Hopa din Cluj-Napoca

Prețuri de acces: 50 RON (copii/adulți)

Program:

  • Luni – Vineri: – 12:00 – 20:00
  • Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 20:00

DE SEZON. Patinoare Cluj-Napoca – Lista Completă de Patinoare Deschise

6. VIZITE LA MUZEU

Dacă oferta de evenimente pentru copii nu este suficient de generoasă și îți dorești totuși să ieși cu copilul într-un loc interesant si instructiv, în Cluj-Napoca există și muzee kid-friendly, la care poți merge în familie pentru câteva ore de relaxare, lecții de istorie sau descoperiri.

MUZEE KID-FRIENDLY CLUJ-NAPOCA GOKID fbAici copiii învață punând întrebări și primind răspunsuri, iar muzeele sunt locul ideal pentru ca cei mici să își antreneze curiozitatea și să descopere o mulțime de lucruri noi și interesante. Vezi o listă de 7 muzee kid-friendly în Cluj-Napoca.

EXCURSII. 5 Excursii în Familie la Cai în Transilvania. Cluburi de Echitaţie şi Ferme Kid-Friendly

7. IEȘIRI LA RESTAURANT ÎN FAMILIE

Dacă vrei să iei masă în familie în oraș trebuie să ții cont de nevoia de mișcare a copilului tău. Sau măcar de cea de a nu sta prea mult pe loc 😉 . Am pregătit o lista de restaurante cu loc de joacă pentru copii sau grădini generoase din Cluj-Napoca, în care prietenii sau jucăriile aduse de acasă să ii țină pe cei mici ocupați.

restaurante cu loc de joaca in cluj

Vezi lista completă aici. Nu uita sa ne semnalezi printr-un comentariu mai jos daca ai aflat și de alte restaurante kid friendly in Cluj.

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU