Evenimente Kid-Friendly în Cluj-Napoca – Weekend de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României

1 Decembrie, Ziua Națională a României, este sărbătoarea tuturor românilor indiferent de locul în care trăiesc. Anul acesta, sărbătoarea cade într-o perioadă ideală pentru a petrece timp cu familia și prietenii, o minivacanță de 4 zile: joi, 30 noiembrie este Sfântul Andrei, vineri, 1 decembrie este Ziua Națională după care urmează cele 2 zile de weekend.

Ca în multe orașe din România, și la Cluj vor avea loc evenimente speciale pentru a marca împlinirea a 105 ani de la Unirea Transilvaniei cu România. Dacă ești în căutarea unor evenimente kid-friendly distractive și educative, îți oferim mai jos câteva idei.

Vezi lista completă de evenimente pentru copii în perioada următoare.

Clujul sărbătorește Ziua Națională a României

Cluj-Napoca se pregătește să sărbătorească Ziua Națională cu o serie de evenimente și momente speciale. 1 Decembrie marchează o nouă etapă în istoria orașului, la 105 ani de când toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în cuprinsul aceluiași stat național, România. Primăria municipiului Cluj-Napoca pregătește numeroase evenimente și momente speciale, pentru clujeni și turiști, cu ocazia Zilei Naționale a României. Iata programul evenimentelor:

Piața Unirii
15:00 – Regal folcloric
19:00 – Aprinderea iluminatului festiv
19:05 – Concert Delia
20:15 – Concert Cargo

Piața Avram Iancu
10:30 – Defilarea cu tehnică militară și de intervenție
12:00 – Avram Iancu, de 30 ani în inima Clujului (eveniment organizat în parteneriat cu Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România)
20:00 – Spectacol de drone & artificii

Piața Mihai Viteazul
09:00 – Ceremonial de depunere de jerbe și flori

Iluminatul festiv va fi aprins tot pe 1 decembrie în tot orașul de la ora 19:00.

*

Ziua Națională la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Ziua Națională se sărbătorește și la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei! Toate instituțiile culturale din subordinea Ministerului Culturii au pregătit un program special de 1 Decembrie.

De ziua românilor, accesul este gratuit pentru toți vizitatorii.

Accesul este liber în toate expozițiile MNIT, în intervalul 10.00 – 18.00. Expoziții active:

  • ”Istoriile Clujului”, etajul I;
  • ”Zei și Muritori din Egiptul Antic”, etajul I;
  • ”Grecii de peste mări”, etajul II;
  • ”Clujenii și Marea Unire din 1918. Rolul Senatului Național Român din Cluj în desăvârșirea unității naționale”, etajul II.

Pe 1 Decembrie are loc deschiderea expoziției ”Clujenii și Marea Unire din 1918. Rolul Senatului Național Român din Cluj în desăvârșirea unității naționale”. Expoziția temporară organizată cu prilejul împlinirii a 105 ani de la Marea Unire din 1918 este centrată pe activitatea Senatului Național Român din Cluj, primul organism democratic al românilor de aici, constituit la 2 noiembrie 1918 sub președinția avocatului Amos Frâncu, urmat apoi de Emil Hațieganu. În expoziție, publicul va putea vedea eșarfa tricoloră pe care profesorul Ioachim Crăciun a purtat-o la Marea Adunare de la Alba Iulia, documente și fotografii de epocă, publicații ale perioadei, medalii, arme și echipamente militare care au aparținut gărzilor naționale, alături de texte informative care urmăresc traseul înființării și activității acestui organ al puterii politice românești din toamna anului 1918.

De 1 Decembrie, MNIT vă așteaptă în intervalul 10.00 – 18.00.

Detalii: https://www.facebook.com/events/345881961322364/

*

Târguri de Crăciun deschise de 1 Decembrie la Cluj

Cluj-Napoca va fi în centrul magiei Crăciunului cu două Târguri de Crăciun, oferind posibilitatea de a experimenta atmosfera festivă în două locații deosebite: Piața Unirii și platoul al Sălii Sporturilor „Horia Demian”.

La Târgul de Crăciun 2023 din Piața Unirii veți fi întâmpinați de 75 de căsuțe iluminate și decorate cu specific sărbătorilor de iarnă. Startul s-a dat în 24 noiembrie în Piața Unirii.

Detalii: Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca 2023.

La Târgul de Iarnă de pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian, cel de-al doilea târg de Crăciun va găzdui 15 căsuțe iluminate și decorate cu specific sărbătorilor de Crăciun. Startul târgului se dă chiar pe 1 decembrie!

Până pe 15 februarie Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” se transformă în cel mai frumos tărâm de joacă, caruselul și patinoarul fiind doar o parte din aventurile ce te așteaptă.

Detalii: Târgul de Iarnă din Cluj-Napoca 2023

*

Zilele RoCreator
Târgul artizanilor, designerilor și artiștilor din Transilvania | 30 Noiembrie – 3 Decembrie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iarna aceasta te invităm la 4 zile de shopping responsabil la ✨𝐙𝐢𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐑𝐨𝐂𝐫𝐞𝐚𝐭𝐨𝐫✨, cel mai așteptat târg din Cluj-Napoca! Vei putea alege din produsele unice a peste 𝟓𝟓 𝐝𝐞 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝟏𝟓 𝐣𝐮𝐝𝐞ț𝐞!

Fie că îți dorești ceva deosebit pentru tine, fie pentru cineva drag, cu siguranță vei găsi cele mai faine produse la evenimentul nostru. Iar dacă ești deja cu gândul la cadourile de Crăciun, noi îți vom veni în ajutor cu cele mai bune idei care îi vor impresiona chiar și pe cei mai mofturoși prieteni și membri ai familiei.

Detalii: Zilele RoCreator – Târgul artizanilor, designerilor și artiștilor din Transilvania | Cluj-Napoca

*

Târgul de Crăciun „Tradiții de Iarnă”

La Târgul de Crăciun „Tradiții de Iarnă” se pun la loc de cinste datinile, meșteșugul și bucatele locale! În perioada 3-21 decembrie 2023, între orele 10:00-21:00, veți putea vizita în Piața Avram Iancu, 30 de căsuțe pline de farmec, unde vom expune și oferi spre vânzare obiecte de artizanat și bucate locale de sezon, într-un cadru de poveste!

Vă întâmpină podoabe, ornamente și decorațiuni de Crăciun, cadouri pentru cei dragi, lumânări din ceară de albine, costume populare autentice, articole vestimentare din piele și blană, tricotaje, obiecte tradiționale din lemn și ceramică, tablouri și jucării realizate manual.

Detalii: https://www.facebook.com/events/720400012949305/720400036282636/

*

Winter Dream Florești. Târgul de Crăciun 2023-2024

Intrăm în sezonul de magie și bucurie, pregătim și vă invităm la a 2-a ediție Winter Dream, Târgul de Crăciun din inima comunității Floreștiului, în perioada 30 noiembrie – 23 decembrie 2023, în același loc, Parcul Poligon.

Ne pregătim să deschidem porțile patinoarului fermecat, unde fiecare se poate bucura de iarnă.

Redeschidem și porțile hambarului îmbietor, plin cu bucate alese care vor satisface gusturile copilăriei, dar și gusturi moderne.

🎄 Bucuria va fi întregită de un brad minunat, împodobit cu luminițe strălucitoare, simboluri ale speranței și ale solidarității comunității noastre.

Detalii: https://gokid.ro/winter-dream-floresti-targul-de-craciun-2023-2024-cluj/

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU