Expozitie interactiva, (C)ELE (care) Au schimbat lumea Românce de istorie

Centrul Parteneriat pentru Egalitate va invita la expozitia interactiva dedicata femeilor celebre din istoria Romaniei la Centrul National de Arta.

Ne întâlnim într-una dintre minunatele clădiri proiectate de prima femeie arhitect din România, Virginia Andreescu Haret, pentru a face auzite poveștile uitate ale femeilor remarcabile din istoria României. Aurora Gruescu, Cecilia Cuțescu Stork, Elena Văcărescu și Elvira Popescu vor fi îndrumătoarele dumneavoastră prin galeria de portrete fotografice ale româncelor deschizătoare de drumuri în secolele XIX și XX: prima femeie ministru al sănătății, prima femeie neurochirurg din Europa de est, prima femeie parașutist, prima femeie pilot, prima femeie profesor universitar în învăţământul de artă din Europa și multe altele.

Pe tot parcursul evenimentului vom viziona filme documentare, interviuri și imagini de arhivă cu femei care au înfruntat prejudecățile vremii și au profesat în domenii provocatoare chiar și pentru bărbații zilelor noastre. Timp de o oră, vom întoarce pagina istoriei masculine și vom povesti în tihnă despre începuturile femeilor în domenii tehnice, artă și politică și despre acele timpuri boeme și dure în care parașutele era confecționate din mătase iar operațiile pe creier se efectuau pornind de la radiografii.

Evenimentul (C)ELE (care) Au schimbat lumea – Românce deschizătoare de drumuri, marchează finalul proiectului „TraseELE Culturale din Bucureşti”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul căruia peste 800 de adolescenți cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani au avut ocazia să parcurgă mai multe trasee pietonale în capitală cu scopul de a face cunoscute clădirile, monumentele și muzeele asociate modelelor feminine remarcabile din trecutul României și al lumii.

Detalii Expozitie interactiva:

CPE- Centrul Parteneriat pentru Egalitate vă invită la expoziție interactivă(C)ELE (care) Au schimbat lumea – Românce de istorie”, eveniment ce va avea loc la Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” (Schitu Magureanu, nr.4, Bucureşti, lângă Teatrul Bulandra, sala Izvor).

Detalii Eveniment

Data:
Saturday 29 October 2016

Program:
10:00 - 18:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL