Festivalul de lectura pentru copii Narativ continua si pe 1-2 octombrie!

București

Aventura continuă în cel de al doilea weekend al Festivalului de lectură NARATIV! Asociația Curtea Veche invită cu drag copiii, părinții și profesorii pe 1-2 octombrie 2016 la Școala Centrală din București (strada Icoanei, nr. 3-5) să experimenteze modalități cât mai originale de a citi o poveste.

 

 Jurnalistul de poveste, Povești pe muzică, Actorie pentru cititori, conferințele de parenting pentru lectură sunt doar câteva dintre cele 120 de activități de la Festivalul de lectura pentru copii NARATIV.

Participarea este gratuită, pe baza înscrierii pe site-ul narativ.ro sau la numărul de telefon 031 821 0260. Festivalul s-a deschis în weekendul 24-25 septembrie, când aproape 1.000 de participanți și-au arătat interesul, iar pentru cel de al doilea weekend deja peste 1200 de persoane și-au rezervat un loc.

Conform statisticilor, doar 51% dintre români citesc cărți și doar 17% din populație a vizitat o bibliotecă publică (cf. Eurobarometrului). Festivalul de lectură pentru copii NARATIV cuprinde ateliere interactive și conferințe realizate de către specialiști în educația nonformală și psihologia copilului, cu scopul de a crește interesul celor mici pentru lectură și de a-i familiariza pe părinți și profesori cu tehnici moderne de a-i face pe copii să citească din plăcere.

Semnalele primite sunt promițătoare. Avem familii care se vor întoarce în cel de al doilea weekend de festival și mulțumirile lor continuă de la terminarea primelor ateliere, ceea ce pentru noi este o  confirmare că am găsit o rețetă potrivită de a-i atrage spre lectură”, spune președinta Asociației Curtea Veche, Iren Arsene Máté. “Activitățile pentru copii au fost rezervate la capacitate maximă, însă ce m-a bucurat cel mai mult a fost amfiteatrul plin de părinți. Ei au venit împreună cu cei mici și sunt sigură ca au plecat de aici (cel puțin pentru o vreme) cu idei despre cum ar trebui să facem din momentele de lectură clipe de comunicare și de sudare a familiei, astfel încât cititul să devină una dintre cele mai plăcute activități”.

Festivalul de lectura pentru copii Narativ cu acces gratuit

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Yaris, un participant de 10 ani al Festivalului, povestește plin de entuziasm experiența lui: „Am venit anul trecut la NARATIV pentru că am vrut să văd despre ce este vorba şi mi-au plăcut profesorii, felul în care interacţionau cu copiii şi că am învăţat şi am făcut lucruri pe care nu poţi să le faci tot timpul, cum ar fi Teatrul de Umbre. Anul acesta am venit pentru că vreau să repet experienţa. Mi-ar plăcea să țină mai mult. Le-aş spune şi altor copii să vină pentru că nu ştiu cui să nu-i placă aici.”

În primul weekend la Festivalul de lectura pentru copii  NARATIV au participat copii din mediul urban, dar și din mediul rural. Cei mici au desenat, au inventat povești care mai de care mai interesante, au compus muzică, au făcut teatru, în timp ce părinții și profesorii au ascultat conferințele experților în educație și parenting Oana Moraru și Gaspár György.

Festivalul de lectura pentru copii Narativ pe 1-2 octombrieÎn weekendul 1-2 octombrie a aventura lecturii va continua alături de speakeri și pedagogi apreciați, printre care Urania Cremene, Smaranda Nicolau, David Hughes (British Council), Adina Rosetti, Diana Vasilescu, Barna Nemethi, Răzvan Ropotan. Atelierele pornesc de la marile opere literare, precum “Odiseea” (Bandă desenată), “Mituri grecești” (Teatru de umbre), “Robinson Crusoe” (Ilustrație creativă), “Alice în Țara Minunilor” (Teatru pentru cititori), “Peter Pan” (Actorie pentru cititori).

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Powered by Kaufland

Parteneri: Curtea Veche Publishing, Tinmar Energy, Școala Centrală BucureștiInspectoratul Școlar al Municipiului București, United Media RomâniaPrintcenter.roScorseze Ambulanță, Herlitz România, Sameday Courier, ArtCrowd, British Council

Eveniment hidratat de La Fântâna

Parteneri media: Agerpres, Avantaje, BlitzTV, Elevate, GoKid, Hyperliteratura.ro, Kooperativa2.0, nONGuvernamental.org, Psychologies, Radio România Actualități, Radio România Cultural, știriONG.ro, SuntPărinte.ro, Totuldespremame.ro, UrbanKid.ro.

Susținut de: Minimax și Itsy Bitsy

Partener monitorizare presă: Klarmedia

DISTRIBUIE
GOKID este primul calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti din România. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU