Festivalul International de Film pentru Copii – KINOdiseea 2014

00:00:00 - 00:00:00
14-19 Noiembrie 2014
București

KINOdiseea – Festivalul International de Film pentru Copii, 14-19 noiembrie 2014, Bucuresti

Cele mai bune filme noi pentru copii sosesc din toata lumea, pe marile ecrane din Bucuresti.

KINOdiseea invita toti copiii iubitori de cinema sa participe la concurs pentru a face parte din juriul festivalului.

Intre 14 si 19 noiembrie 2014, KINOdiseea – Festivalul International de Film pentru Copii, vine in intampinarea dorintei copiilor de o mica vacanta si se intoarce la Bucuresti pentru cea de-a sasea editie.

Sase zile de filme, animatii 3D, o Competitie cu cele mai noi productii internationale pentru publicul tanar, in premiera in Romania, completate de o retrospectiva cu filme clasice, scurtmetraje, workshopuri de educatie cinematografica, sesiuni de Q&A, petreceri tematicesi intalniri cu actori si regizori straini isi asteapta publicul la Cinema Studio si Cinemateca Eforie.

La cea de-a șasea ediție KINOdiseea sunt confirmate 15 filme în competiția oficială și în cadrul secțiunii Panorama, peste 100 de scurtmetraje de care se vor putea bucura atât cei mici, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani, cât și cinefilii și publicul amator de povești fără vârstă sau target. Titlurile din secțiunea Competiție au avut premiera mondială anul acesta la festivaluri precum Berlin IFF și Toronto IFF.

Anul acesta, competiția va fi prezidată de un juriu de copii ales în urma unui concurs. Toti copiii iubitori de film, cu vârste între 8 și 14 ani sunt invitați să trimită o scurtă recenzie a unui film, (între 100 și 250 cuvinte) la adresa [email protected] până la 31 octombrie. Câștigătorii vor avea parte de o experiență unică, de șansa de a urmări gratuit cele mai bune filme, de a cunoaște profesioniști din lumea filmului și de a se bucura de numeroase surprize.

Programul complet al celei de-a șasea ediții poate fi consultat pe kinodiseea.ro.

KINOdiseea oferă un context prielnic discuțiilor în jurul relației copiilor cu mediul audiovizual, la care pot participa înșiși copiii, dar și profesori, părinți, bunici și publicul larg. Un festival în general, dar mai ales unul dedicat copiilor, trebuie să contribuie la dezvoltarea unei sensibilități față de problemele societății în care cresc și a unei participări active prin dialog și dezbatere.

Pe lângă proiecții, KINOdiseea organizează ateliere unde copii interacționează cu profesioniști din domeniul cinematografiei. Renumiţi actori, regizori, producători, directori de imagine, scenografi, costumieri şi monteuri îi vor introduce pe cei mici în culisele cinematografiei. Printre aceștia se numără anul acesta și actrița Maia Morgenstern.

Proiectiile au loc la Cinema Studio si Cinemateca Eforie.

Detalii Eveniment

Perioada:
14-19 Noiembrie 2014

Ora incepere:
00:00:00

Ora terminare:
00:00:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL