Westworld. O Recomandare de Serial Doar Pentru Tine

Ţi-ai culcat copilul şi vrei să petreci un pic de timp de calitate în faţa ecranului? Îţi garantez că va fi aşa dacă urmăreşti serialul Westworld, creat de Jonathan Nolan (Interstellar, Memento) şi Lisa Joy („Burn Notice,” „Pushing Daises”).

HBO nu se dezminte şi ne uimeşte din nou, de data aceasta cu un serial dark, un western SF poetic şi emoţionant care mi-a depăşit toate aşteptările. E adevărat că nici nu îmi doream şi nici nu mă aşteptam la o comedie romantică. Asta pentru că serialul Westworld reia şi reimaginează cu ajutorul tehnologiei de astăzi filmul cu acelaşi nume al lui Michael Crichton din 1973, care a rulat ani de zile la TCM.

serialul Westworld 1973
popularmechanics.com

De data asta acţiunea este privită din perspectiva gazdelor-roboţi care populează parcul tematic Westworld.

Distribuţia este excelentă, la nume precum Anthony Hopkins şi Ed Harris se adaugă Jeffrey Wright şi Evan Rachel Wood, nume mai puţin cunoscute la noi, de care însă sunt sigur că vom mai auzi.+

These violent delights have violent ends

Într-o lume din ce în ce mai pătrunsă de virtual şi artificial care ne permit să ne deconectăm, să ne distrăm sau pur şi simplu să ne umplem timpul, lume în care ne afundăm rapid cu entuziasmul copilului care se joacă pe computer, filmul ne sugerează întrebări pe care suntem prea grăbiţi să ni le mai punem. Despre potenţialele riscuri ale intrării în lumea virtuală sau despre latura noastră întunecată cu care ne întâlnim acolo. Despre semnificaţiile faptului că ceea ce facem este în cea mai mare parte învăţat sau copiat, la fel precum roboţii din serialul Westworld.

Prima serie s-a incheiat iar finalul acesteia a fost încântător, pe măsura aşteptărilor create de jocul reuşit al actorilor de-a lungul întregii serii.

+

La un moment dat devine irelevant dacă un personaj este organism viu sau nu.
J.J. Abrams – Producător Executiv

Va urma!

Ai un an întreg la dispoziţie pentrui a vedea prima serie întrucât serialul Westworld se întoarce cu următoarea serie abia în 2018.

Încă un secret. Serialul a stârnit multe pasiuni. Dacă vei vedea prima serie e posibil să-ţi doreşti să pătrunzi ceva mai adânc în semnificaţiile acţiunilor sau ale simbolurilor pe care doar un ochi foarte atent le poate observa de-a lungul episoadelor. Secretul este că pe internet găseşti deja unelte pentru a descifra serialul. Poţi începe cu WESTWORLD Ending Explained, pe care însă nu te sfătuiesc să-l vezi înainte de a te bucura de serial.

Enjoy! ツ

serialul-westworld-1024x411

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU