FIRST LEGO League Romania – Regionala Brasov. Program educațional dedicat copiilor și tinerilor de 9-16 ani

09:00 - 18:00
Duminică 09 Februarie 2020
Brasov

La etapa regională de la Brasov vor participa 13 echipe din Brașov, Târgu-Jiu, Râmnicu-Vâlcea, Sibiu, Hunedoara, Vălenii de Munte, Pitești și Buzău. Patru dintre echipele participante se vor califica la etapa națională de la București.

CITY SHAPER, al patrulea sezon al FIRST LEGO League România, reunește 78 de echipe (9 – 16 ani, max. 10 membri) din 31 de orașe. Pe parcursul perioadei de pregătire, peste 650 de elevi au încercat să găsească soluții pentru modelarea un viitor mai bun pentru fiecare, prin reproiectarea orașelor în care trăiam, muncim și ne distrăm!

Oare echipele participante au reușit să lucreze împreună și să își folosească imaginația pentru a găsi soluții inovatoare la provocarea sezonului 2019-2020?

Haideți să aflăm cum putem construi o lume mai bună, împreună!

FIRST® LEGO® League este un program educațional dedicat copiilor și tinerilor (9 – 16 ani), ce are ca scop introducerea acestora în lumea fascinantă a științei și tehnologiei, prin intermediul unei abordări sportive.

FIRST LEGO League are trei componente principale:
(I) valorile fundamentale,
(II) proba de robotică,
(III) proiectul de inovare.
Echipele participante trebuie să acorde atenție tuturor celor trei componente pentru a putea fi eligibile pentru premii și invitații la evenimentele internaționale (USA, Grecia sau Brazilia).


 RECOMANDARE


VALORILE FUNDAMENTALE ale FIRST:
– Descoperire: Exploram abilitați și idei noi.
– Inovație: Folosim creativitate și perseverență pentru a rezolva probleme.
– Impact: Aplicăm ceea ce învățăm pentru a îmbunătății lumea.
– Incluziune: Ne respectăm unii pe alții și ne acceptăm diferențele.
– Lucru în echipă: Suntem mai puternici când lucrăm împreună.
– Distracție: Lucrăm cu bucurie și plăcere!

PROBA DE ROBOTICĂ. Echipele trebuie să proiecteze, să construiască și să programeze un robot autonom folosind LEGO MINDSTORMS pentru a rezolva un set de 14 misiuni în doar 2:30 minute.

PROIECTUL DE INOVARE. Pentru sezonul CITY SHAPER, echipele trebuie să identifice o problemă cu o clădire sau spațiu public din comunitatea locală și să propună o soluție inovatoare.

Unde? Universitatea Transilvania din Brasov, Centrul international de conferinte / Biblioteca Universitatii, Adresa: Bulevardul Eroilor 29, Brașov

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 09 Februarie 2020

Program:
09:00 - 18:00

Orasul:
Brasov

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Brasov!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL