Gratie si curtoazie in mediul Montessori. Importanta activitatilor de gratie si curtoazie

Maria Montessori a incorporat lectiile de Gratie si curtoazie in mediul Montessori ca parte a activitatilor de Viata Practica intrucat scopul final al educatiei este sa pregateasca pentru viata copilul, transmitandu-i normele si sistemul de valori al societatii din care acesta face parte.

Mai mult decat oricand este important astazi, intr-o societate care are normele aflate in plin proces de schimbare, sa transmitem copiilor setul de valori si principii ce ne definesc cultural ca si popor. Fundamentul pe care se aseaza toate lectiile de gratie si curtoazie este respectul – respect pentru ceilalti si respect pentru mediul inconjurator.

In clasa montessori activitatile de gratie si curtoazie se desfasoara in grupuri mici si se organizeaza cu scopul de a-i familiariza pe copii cu normele de comportament si regulile de grup. Activitatile se fac in grupuri de 3-5 copii si se focuseaza pe un singur aspect o data, astfel incat toti membrii grupului sa inteleaga in profunzime lucrul respectiv. Grupurile de gratie si curtoazie se organizeaza oricand in timpul zilei. De obicei activitatea este tinuta intr-un moment neutru, astfel incat nici unul dintre copii sa nu se simta certat, mustrat in vreun fel. De obicei copiii stau asezati pe scaune, insa se poate desfasura si sezand pe podea.

Lectiile de gratie si curtoazie in mediul Montessori se tin in numar foarte mare la inceputul anului scolar sau in momentul cand vin copii noi in mediu, pentru ca astfel facem cunoscute regulile si normele de respectat la grupa.

Va invitam sa cititi articolul complet despre gratie si curtoazie in mediul Montessori <<<Click aici>>

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU