GrittyLabs – 7 Tabere Urbane cu #caracter în Snagov și 1 la Bebabuya Chalet | 5-13 ani

21 Iunie - 14 August 2021
București

Dragi Părinți și Copii, 

Ne reunim pentru a V-a ediție GrittyLabs! Hai să vă povestim ce punem la cale.

Mai întâi să înțelegem: ce este mintea? Sunt lucruri pe care le cunoaștem, datorită psihologiei și neuroștiințelor, datorită poeților și romancierilor, dar sunt semnificativ mai multe lucruri pe care nu le cunoaștem. Știm însă că, în mod sigur, mințile noastre sunt proiectate pentru a supraviețui, dar și pentru a construi ceea ce numim fericire.

Așa s-a născut Gritty Education, dintr-o dorință de a familiariza copiii cu acea parte a minții lor creatoare de bunătate, cea care diferențiază și cultivă tot ce este uman în noi. Experții din psihologia pozitivă, în frunte cu Martin Seligman, au numit-o #caracter. Caracterul este o colecție de trăsături pe care o persoană și le poate cultiva în mod deliberat. În această vară lansăm a V-a ediție a Taberelor Urbane Gritty pe care le numim Labs.

Fiecare Laborator este dedicat unei superputeri de #caracter și scopul lui este de a uni copiii într-o echipă care, pentru 5 zile, se transformă în oameni ai științei psihologice, apelând la practică, experimente, materiale video, afișe, colaje, grittystorming pentru a dezbate, reconstrui și valida idei despre o superputere. La finalul acestei călătorii, participantul va pleca cu idei noi despre propria minte și cu un set de atitudini și practici. Acestea îi vor sprijini o versiune mai bună a propriei persoane, orientată către a impacta pozitiv viețile celor din jur folosindu-și calitățile dobândite.

Scopul este să creăm un program dinamic, în care îmbinăm atmosfera de vacanță cu învățarea experiențială, motivând copiii să își dorească să acceseze informații noi. Vom avea plimbări locale, mentori-invitați, un set vast de jocuri și activități, o bibliotecă pentru copii și muuultă natură!

Puteți face cunoștință cu designerul conceptului și trainerul coordonator al GrittyLabs: Liliana Hadji.

TEMA care va traversa toate Laboratoarele este GreenCause. Suntem în fața unor fenomene globale din perspectiva ecologică ce merită toată atenția noastră! În acest sens vom combina două direcții:

Nature Mindfulness – contemplarea și aprecierea naturii, așa cum este ea. Vom medita afară, vom observa mediul, ne vom transpune în pielea unui biolog care identifică și explică fiecare fir de iarbă.

Creative Recicle – orice resursă existentă care va putea fi reciclată, va fi pusă în slujba proiectelor din Labs. Vom încuraja în acest sens prezența în modul în care folosim obiectele și inainte de a fi aruncat (o bucată de hârtie decupată, un pahar de unică folosință, o jumătate de fruct rămas), să reflectăm dacă îi putem reinventa utilitatea sau dacă data viitoare calibrăm mai bine cât ne este necesar.

Calendar:

21-25 Iunie | GrittyLab – Ați vizitat Hollywood Boulevard? Pe Hall of Fame stele încrustate creează admirație și uimire. Stelele sunt dedicate, cu numele clar inscripționat, acelor personalități deosebite a căror efort, perseverență și dedicare au făcut lumea un loc mai bun.

Acesta este un Lab în care vom face o călătorie în viitor, iar copiii își vor proiecta aspirațiile care niște scenariști: definind scopuri și lucrând la un plan de acțiune. Grit este o superputere covârșitoare și antrenarea ei îi va ajuta pe participanți să își formuleze scopuri inteligente și să se împrietenească cu efortul.

Detalii și Poze din edițiile anterioare

*

28 Iunie- 2 Iulie | ControLab – Autocontrolul este o superputere antrenabilă și asta e vestea bună! Activitățile la care vom apela vor fi contexte în care copiii se vor întâlni cu situații care necesită autocontrol: sesiuni de gătit, experimentul bezelei, posturi yoga, public speaking și se vor antrena să își rafineze propria abilitate mentală de a se controla.

Ne va fi de mare ajutor telecomanda autocontrolului și o vom folosi cu grijă pentru că autocontrolul este ca un mușchi care, folosit excesiv, obosește. Tot aici vom include jocuri extrase din Modulul Focus pe care l-am desfășurat în ultimile 6 luni la Gritty .

Detalii și Poze din edițiile anterioare

*

5-9 Iulie | CuriosityLab – În acest Lab pregătim o agendă largă de experimente. De la cele psihologice, până la cele care presupun puțină chimie sau tehnologie. A avea o minte deschisă, receptivă, investigatoare este o miză dezirabilă.

Unul din proiecte va primi o atenție specială: Fake News. Vom pregăti multe, foarte multe întrebări și dileme din aria articolelor media. Creând acest context, le vom cultiva scepticismul sănătos și instrumente de măsurare a credibilității informațiilor la care avem acces.

Detalii și Poze din edițiile anterioare

*

12-16 Iulie | SociaLab – Inteligența Socială este o trăsătură de caracter demnă de comparația unei comori care ar putea elibera de grija zilei de mâine națiuni întregi. Felul în care oamenii se conectează, comunică, creează echipe în jurul unei misiuni, reușesc să coopereze și să abordeze cu grijă conflictele se reflectă în calitatea vieții tuturor comunităților.

Vom antrena la copii abilități de debate, folosirea vocabularului emoțional și tehnici de negociere.

Detalii și Poze din edițiile anterioare

*

19-23 Iulie | OptimismLab – A fi optimist este mai mult decât a crede tare, tare că totul se termină cu bine. Optimismul este atunci când îți construiești succesul, nu atunci când îl aștepți, rugând spiridușii să îți îndeplinească dorința. Nu există instrument mai bun de a observa personajele optimiste decât filmele.

În acest sens vom viziona o filmografie atent selectată de scurt și lungmetraje și vom diseca acțiunile care au în spate un autentic mod de a gândi optimist. Ba mai mult, vom deveni și noi oameni de cinema și vom realiza un documentar/film de acțiune pe acest subiect.

Detalii și Poze din edițiile anterioare

*

26-30 Iulie | EnthusiasmLab – Realizările importante solicită un tip de inspirație deosebit. Poți avea o idee sclipitoare, dar dacă vorbești despre ea plat și lipsit de viață, audiența va rata potențialul ideii. Mai interesant decât atât este că entuziasmul și verva sunt o caracteristică nu doar mentală, ci și fizică. Iar mișcarea contribuie în acest sens.

Activitățile din acest Lab vor fi orientate în zona de teatru, public speaking, debate și mișcare inteligentă și copiii vor avea șansa să își antreneze vocile interioare într-un fel carismatic și cuceritor.

Detalii și Poze din edițiile anterioare

*

2-6 August | MindsetLab – Vom încheia călătoria Laboratoarelor cu o dedicație specială pentru mințile noastre: flexibilitatea . Există un mindset fix și un mindset de creștere (conform cercetătoarei Carol Dweck). Dacă primul este caracteristic persoanelor care cred că virtuțile cuiva sunt înnăscute, mindsetul de creștere este despre puterea de a ne autocultiva trăsăturile dezirabile.

La baza acestei afirmații stă neuroplasticitatea, secretul neuronilor de a crea conexiuni permanente. Laboratorul va crea oportunități de a antrena propriul mindset de creștere, de a diferenția cum gândesc persoane posesoare a acestor tipuri de mindset, vom crea design experimental pentru a le testa și mai ales, copiii își vor personaliza strategii specifice pentru lista lor de calități dezvoltabile.

Detalii și Poze din edițiile anterioare

*

9-14 August | GratitudeLab – un Laborator despre abundența pe care o aduce tehnologia în viețile noastre. Vom descoperi împreună valurile inovației: AI (Artificial Intelligence), VR (Virtual Reality), AR (Augumented Reality), Deep Learning care vor transforma viețile noastre. Este lumea din care copiii noștri vor face parte. Deci să-i pregătim!

În contrast, vom da un moment profund de atenție realității și naturii așa cum ne-o prezintă Terra, proiectată milioane de ani. Vom pune sub lupă un fir de iarbă, o rază matinală de lumină, o furnică sau o aromă de busuioc. Vom medita. Vom învăța să oprim timpul, pentru a aprofunda trăirea prezentului. Așa vom creea echilibru între timpul dedicat interacțiunii cu tehnologia și pauzele pline de soare și verdeață.

*Acest Laborator se va desfășura departe de lumea dezlănțuită a Bucureștiului, în mijlocul naturii, la Bebabuya Chalet.

Detalii și Poze din edițiile anterioare

*

În pagina dedicată acestui proiect regăsiți detalii despre: echipă, locații, aspecte organizatorice, discount-uri, analiză oportunitate-cost, valoarea pe care fiecare Lab aspiră să o creeze, calendar, structura unei zile de Lab.

Detalii

Locații și Costuri

Primele 7 tabere se vor desfășura în Snagov, la Șura cu Nuferi. Participanții vor fi preluați din Piața Victoriei la 8:30 și se vor întoarce tot în Piața Victoriei din Snagov la 18:00 pentru a fi luați acasă.

Investiție: 1095 lei / Lab.

10% Early Bird dacă se achită avansul de 300 lei până pe 10 Iunie.

Plus 10% dacă participă al doilea frate sau în a doua tabără.

Locația pentru ultima tabără – GratitudeLab 9-14 August este Bebabuya Chalet, o cabană izolată, poziționată lângă Complexul Turistic Sâmbăta de Sus, în apropierea satului Drăguș.

Copiii vor pleca cu autocarul din Piața Victoriei Luni 8:30 și se vor întoarce Sâmbătă 19:00.
Investiție: 1800 lei. 10% Early Bird dacă se achită avansul de 500 lei până pe 10 Iunie. Plus 10% dacă participă al doilea frate sau în a doua tabără.

Formular de Înscriere

Detalii Eveniment

Perioada:
21 Iunie - 14 August 2021

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL