Igiena nazală – Cât este de importantă?

Gata vacanța de vară, bun venit în colectivitate! Orice mamă de preșcolar sau de școlar în clasele primare are o strângere de inimă în primele săptămâni de grădi sau de școală gândindu-se că începe perioada “3 zile la grădi/școală – 5 zile acasă”. Dacă nu știi ce să mai încerci pentru ca tu și copilul tău să nu mai pierdeți frecvent bătălia în fața microbilor ce atacă pe calea aerului, atunci poate este un punct bun de plecare să conștientizezi rolul nasului în apărarea organismului împotriva infecțiilor și a alergiilor. La fel ca de fiecare parte a corpului, trebuie să ai grijă și de nas! Este bine să te speli pe mâini, pe dinți și pe tot corpul pentru ca microbii și mizeria să nu producă îmbolnăviri, dar cu nasul cum rămâne?

Despre igiena nazală în general, ca parte din rutina zilnică, se vorbește foarte puțin.

Cei mai mulți dintre noi considerăm că igiena nasului este o practică care trebuie efectuată doar în cazul simptomelor de răceală. Totuși, mai puțin cunoscut este faptul că, dacă este practicată zilnic, joacă un rol fundamental în prevenție, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

În acest fel, este posibilă menținerea curată a mucoaselor nazale, permițându-le să-și efectueze acțiunea de filtrare în cel mai bun mod posibil, prevenind atacul și aderența prafului, virușilor, bacteriilor și alergenilor.

Pentru copiii care merg la creșe, grădinițe și școli, o astfel de rutină îi poate scuti de o sumendenie de viroze, prelungind perioadele de prezență și îmbunătățind nivelul de relaxare al părinților în relația cu răcelile de sezon.

Apa de mare și efectul asupra mucoasei nazale

Apa de mare este un lichid minunat, în acest mediu lichid avându-și căminul un număr foarte mare de viețuitoare. În afară de apă și sare, mările și oceanele au în compoziția lor un număr impresionant de microelemente (substanțe în concentrații mici, dar esențiale pentru viață), acestea având rol fiziologic de nutriție, deosebit de important. Este interesant faptul că există asemănări foarte mari între compoziția microelementelor din apa mărilor și cele din plasma sângelui uman: 92 de oligoelemente sunt prezente în proporții similare atât în plasma sanguină cât și în apa de mare!

Atunci când suntem bolnavi și nasul nostru este blocat sau curge, este iritat sau uscat și administrăm un spray de nas cu apă de mare, vom experimenta instantaneu o senzație de bine deoarece apa cu sarea și microelementele prezente creează un microclimat familiar mucoasei nazale sănătoase și care în caz de boală ajută la restaurarea funcțiilor normale ale acesteia. Astfel, pe lângă rolul de curățare pentru care administrăm spray-ul nazal, apa de mare va contribui la reechilibrarea și vindecarea mucoasei nazale afectate.

Ce este caracteristic gamei de produse nazale cu apă de mare ISOMAR®

Apă de mare din zona Cinque Terre, Italia (Marea Mediterană), recoltată dintr-o zonă ferită de trafic naval intens;

  • 92 microelemente prezente în mod natural în apa de mare asigură un complex de factori benefici în prevenția și tratarea afecțiunilor nazale;
  • Preparate izotonice (pentru igienă) și hipertonice (pentru tratarea congestiei, alergiilor, mucoasei uscate, etc) care au în compoziție alături de apa de mare, ingrediente prețioase cum ar fi extracte vegetale și acid hialuronic;
  • Produsele ISOMAR® sunt formulate cu grijă și cu toată priceperea specialiștilor italieni pentru ca întreaga familie, inclusiv bebelușii și femeile însărcinate, să beneficieze de efectele apei de mare fără reacții adverse și dependență.

Igiena nazală poate fi arma secretă cu care te poți “lua la trântă” cu răcelile și chiar cu alergiile de sezon. Pentru aceasta, ISOMAR® îți oferă o paletă întreagă de opțiuni adaptate vârstelor, nevoilor și stărilor tuturor celor din acasă.

DISTRIBUIE
Importator si distribuitor pe piata din Romania de produse pentru copii inca din anul 1992: Huggies, Organix, Humana, Braun medical, Colief, Baby Nova, Medela, Nuby, Hero Baby, si multe altele. Este foarte posibil sa fi folosit pentru copilul tau pana acum cel putin un produs de la noi! 😊 Hai sa ne cunoastem mai bine! Magazin online propriu: https://www.primele-cumparaturi.ro/
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU