Cele mai importante evenimente si activitati pentru copii si parinti

Insectele – stapanitorii Terrei

12:00:00 - 13:30:00
01-12 Iulie 2013

Activitati educative pentru copii in vacanta de vara

  • 1 – 12 Iulie 2013 | 12.00 – 13.30

Modul de entomologie, Școala de Vară

Coordonator dr. Aurora Stănescu

Insectele – „stăpânitorii” Terrei.

Grup ţintă: copiii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani.

 

46822_138826869494215_517524_n

Săptămâna I

Ziua 1: Familiarizarea participanților cu patrimoniul din expunerea permanentă: vizitarea colecțiilor știintifice conservate în depozitele Muzeului, observarea modurilor de preparare și conservare a materialului biologic, prezentarea regulilor de realizare a unei colecții știintifice după standarde muzeale.

Ziua 2: Prezentarea Încrengăturii Arthropoda şi familiarizarea copiilor cu diferitele categorii de animale din acest grup: observare macroscopică și laborator de microscopie dedicat identificării diferențelor morfologice dintre insecte şi alte artropode.

Ziua 3: Clasa Insecta – studiul modelului morfologic: observarea diferențelor morfologice ale aparatelor bucale, aripilor, picioarelor etc. la insectele care aparțin la cele mai frecvente ordine de insecte din fauna României, lecție de laborator și microscopie optică.

Ziua 4: Procedee de preparare științifică a diferitelor ordine de insecteilor: însușirea regulilor de preparare după standarde muzeale a fluturilor (Lepidoptera), albinelor (Hymenoptera), ploșnitelor de plante (Heteroptera) și a gândacilor (Coleoptera). Lecție demonstrativă și laborator practic.

Ziua 5: Mijloace și metode de conservare a insectelor din colecțiile stiintifice ale Muzeului ”Antipa”: vizită în cele mai valoroase colecții entomologice din patrimoniul Muzeului, lecție practică de exersare a preparării diferitelor ordine de insecte, în scopul constituirii propriei colecții entomologice, după standarde muzeale.

Săptămâna a II-a

Ziua 6: Excursie entomologică de observare și colectare a insectelor cu fileul entomologic

Ziua 7: Identificarea ordinelor de insecte colectate și determinarea genurilor sau/și a speciilor la care aparțin, prin studierea caracterelor lor morfologice

Ziua 8: Prepararea insectelor colectate și determinate de către participanți în scopul organizării unei mici colecții entomologice personale, după standarde muzeale

Ziua 9: Pregătirea participanților pentru testarea cunostintelor teoretice și practice dobândite

Ziua 10: Testarea participanților prin probe teoretice și practice în scopul obținerii diplomei de organizator de colecție entomologică școlară sau a diplomelor de participare. Premierea participanților

Modulul face parte din programul interactiv și interdidciplinar Școala de Vară Antipa, ediția 2013.

Detalii Eveniment

Perioada:
01-12 Iulie 2013

Ora incepere:
12:00:00

Ora terminare:
13:30:00

Orasul:

Detalii Locație

Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Sos. Kiseleff nr. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

Modifica setari cookies