Întâlniri de Basm la MMB. Atelierul +6 ani „Cornute cosmonaute” cu scriitoarea Carmen Tiderle

11:00 - 12:30
Joi 01 Iunie 2023
București

Muzeul Municipiului București și Asociația De Basm vă invită joi, 1 iunie 2023, de la ora 11.00, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151), la Atelierul de nonsensuri „Cornute cosmonaute” cu scriitoarea Carmen Tiderle.

Atelierul de nonsensuri e un work & funshop de poezie pentru copii cu lectură, inspirație și un pic de creație. Adică citim (artistic, cu har și intonație) o selecție de poeme pe mai multe teme din toate volumele („Pe dos”, „În orașul Bucurville”, „Cine a pus piper în mare?”, „Fabrica de lipici”, „Trecere pentru pitoni”), dar mai ales din „Cornute cosmonaute și alte 116 nonsensuri”. Apoi le deconstruim ca să vedem ingredientele unei poezii reușite, vorbim despre idee, rime, umor, încercăm să creăm pe loc o mică poezie, un limerick poate, pe o temă aleasă de copii, și, nu în ultimul rând, ne distrăm jucându-ne cu cuvintele.

Carmen Tiderle a publicat mai multe cărți pentru copii, dintre care: „Pe dos, poezii cu prostii pentru copii” (Editura Vellant, 2015), „În orașul Bucurville” (Editura Vellant, 2016), „Marele Acoperiș” (Editura Vellant, 2017), „Cine a pus piper în mare? ” (Editura Humanitas Junior, 2019), „Selfie cu elfii” (Editura Vellant, 2019), „Fabrica de lipici, poezii pentru copii mari și mici” (Editura Humanitas Junior, 2020), „Trecere pentru pitoni” (Editura Arthur, 2022), „Cornute cosmonaute și alte 116 nonsensuri” (Editura Arthur 2023).

Vârsta: 6+

Taxa de participare: 20 RON.
Înscrierea la eveniment se face printr-un email la adresa [email protected].

***


 RECOMANDARE


MMB și Asociația de Basm au dat dau startul în data de 21 mai Clubului de lectură MMB în cadrul căruia vor avea loc ateliere interactive pentru copii de 6-12 ani susținute de către scriitorii asociației.
Atelierele Întâlniri de Basm la Muzeu sunt susținute de către cunoscuți scriitori de literatură pentru copii cu experiență în lucrul cu publicul foarte tânăr ce fac parte din Asociația De Basm.

De Basm – Asociația scriitorilor pentru copii și adolescenți este o organizație profesională înființată în anul 2018, care promovează literatura română contemporană pentru copii, susține creatorii și facilitează accesul copiilor din mediile defavorizate la cărți și povești. De Basm a crescut constant, atât ca număr de membri, cât și ca impact. Cu fiecare ocazie, De Basm demonstrează că literatura pentru copii nu reprezintă un gen minor, ci unul care poate sta cu mândrie în cadrul marii literaturi.

📍 Casa Filipescu Cesianu, Calea Victoriei nr. 151, Bucuresti

TOATE EVENIMENTELE


⚠️ GOKID.ro este portal de promovare de evenimente și activități pentru copii. În cazul anulării sau amânării evenimentelor recomandate responsabilitatea aparține organizatorilor. Vă rugăm să contactați organizatorii pentru confirmarea desfășurării evenimentelor la datele anunțate. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim să vă bucurați de evenimente cât mai reușite!

Sursa: https://www.facebook.com/events/1621941324946136/

Detalii Eveniment

Data:
Joi 01 Iunie 2023

Program:
11:00 - 12:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL