Jazz for Kids – Concert interactiv de jazz pentru copii

11:00:00 - 11:00:00
Duminică 07 Iulie 2013

JAZZ FOR KIDS în Piața George Enescu, la ArCuB Live Open AirJazz, Blues & More

Ultimul concert interactiv de jazz pentru copii, înainte de vacanță

jazz for kids, concert muzica pentru copiiDuminică, 7 iulie, începând cu ora 11:00, în Piața George Enescu din București va avea loc ultima reprezentație, înainte de vacanță, a spectacolului interactiv JAZZ FOR KIDS. Găzduit de festivalul ArCuB Live Open Air Jazz, Blues & More, spectacolul creat de compozitorul și pianistul de jazz, Mircea Tiberian îi invită pe copii și părinți la o întâlnire ludică, interactivă și plină de ritm cu jazzul și improvizația muzicală. 

Copiii sunt provocați să răspundă la ghicitori muzicale, să intre în dialoguri jucăușe cu instrumentele și muzicienii sau chiar să cânte împreună cu artiștii. Interacțiunea cu micii spectatori, suspendarea scenei în favoarea întâlnirii directe cu muzicienii, instrumentele și ritmurile muzicale fac parte din strategia prin care Mircea Tiberian (clape), Teodora Spînu (voce), Adina Botei (voce și flaut), Garbis Dedeian (saxofon), Michael Acker (bas) și David Szederjessi (tobe) își propun să îi facă pe cei mici să descopere bogăția și frumusețea muzicii de jazz.

Accesul la spectacolul JAZZ FOR KIDSeste gratuit.

JAZZ FOR KIDS este un proiect al Asociației JAZZ.RO.ro și reprezintă primul demers educativ special destinat copiilor pe zona muzicii de jazz. Asociația Jazz.ro își propune să dezvolte un program anual de concerte pentru copii prin care micii ascultători să aibă parte de întâlniri prietenoase, ingenioase și interactive atât cu muzica de jazz cât și cu muzicienii.

Pentru mai multe informații, [email protected]; telefon 0735613816.

Proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Parteneri: Asociația Pro Vita, Street Delivery, Arcub

Sponsori:Dulux, Holcim, Geberit, Editura Galaxia

Parteneri media: 7 seri, Dilema Veche, Fundația Cărturești,UrbanKid.ro

Cu sprijinul: DC Communication, De Dragul Artei, Green Sound Team, Green Hours şi La Scena

Despre JAZZ.RO

Ȋnfiinţată ȋn anul 2011, JAZZ.RO este asociaţia culturală care ȋşi propune să descopere şi să promoveze jazz-ul european ȋn România şi jazz-ul românesc ȋn străinătate. JAZZ.RO este, de asemenea, o platformă pentru comunitatea de jazz din România menită să promoveze tineri artişti ȋn deschiderea fiecărui concert.

Printre proiectele implementate de JAZZ.RO se numără: Festivalul Jazz in Church (proiect unic în România, derulat, cu casă închisă, între 21 și 24 martie 2013, la Biserica Luterană din București), Modern Solo Piano – în cadrul căruia au evoluat pe scenele bucureștene reputați muzicieni internaționali, precum Bugge Wesseltoft, Vassilis Tsabropoulos, Leszek Mozdzer și Nik Baertsch, The Art of Trio (Anouar Brahem), JAZZ.RO Workshop (Nik Baertsch, Francois Couturier) și JAZZ.RO Concert (Anouar Brahem, Jack DeJohnette Group).

Mai multe informaţii pe www.jazz.ro şi www.facebook.com/jazz.romania

Despre Mircea Tiberian

Mircea Tiberian este profesor la Universitatea de Muzică din București, la secţia jazz (secţie pe care, de altfel, a şi înfiinţat-o în 1990). Compozitori și pianist de jazz, ela a concertat în Statele Unite, Franţa, Germania, Austria, Polonia, Cehia şi Slovacia, Bulgaria, Grecia, fosta URSS şi Siria.

Printre muzicienii cu care a colaborat se numără Larry Coryel, Tomasz Stanko, Adam Pieronczyk, Herb Robertson, Ed Schuller, Nicholas Simion, Maurice de Martin. Discografia sa numără cinci albume de autor: Magic bird, Never ending story, Working underground, Alone in heaven, Hotel of three Beginnings, la care se adaugă trei discuri cu grupul Interzone – Interzone, Interzone plays with Adam Pieronczyk şi Crossing Atlas 45. A primit premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziţie de jazz în 1990, 1994 şi 2000. Alături de activitatea sa jazzistică, Mircea Tiberian participă la evenimente interdisciplinare cum ar fi: spectacole de balet şi jazz (Incursiuni, în 1997), acţiuni multimedia (Apus Dei şi Exodus), spectacole de poezie şi jazz (în cadrul programelor promovate de Muzeul Literaturii Române). Mircea Tiberian a realizat mai multe lucrări teoretice despre jazz: articole, recenzii şi materialul audio Talking about jazz fundamentals.

Detalii Eveniment

Data:
Duminică 07 Iulie 2013

Program:
11:00:00 - 11:00:00

Orasul:

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL