Joc si imaginatie – Ateliere de Craciun pentru copii

16:00:00 - 16:00:00
14-21 Decembrie 2014
București

Ateliere de Craciun pentru copii de 3-14 ani la Academia de Creativitate

 

        „Dragă Moş Crăciun,

         Mă numesc Alex şi am 7 ani. Dragă Moşule mie îmi plac mult poveştile aşa că îmi doresc să-mi aduci o carte cu Crăiasa Zăpezii. Am fost ACADEMIE bradfoaaarte cuminte şi m-am jucat frumos cu copiii. Îmi place la şcoală mai ales când pictăm şi în pauză cu prietenii mei Andrei şi Radu. Moşule te aştept şi îţi mulţumesc pentru cadouri.”

         A venit decembrie. Cutia cu scrisori a lui Moş Crăciun adună dorinţele copiilor din întreaga lume. Alex i-a trimis Moşului şi aşteaptă cu nerăbdare un semn, o poveste, o cutie de acuarele, pentru că îi place să citească, să picteze, dar, mai ales, să petreacă timp cu prietenii lui. Micuţul tău i-a scris Moşului?

         Între 14 şi 21 decembrie, Academia de Creativitate îşi deschide porţile pentru toţi copiii care îşi doresc să se joace şi să călătorească pe drumul imaginaţiei. Vă invităm la activităţile pentru copii din săptămâna-minune, peste care zânele au presărat praf magic, entuziasm şi bunătate. Procesul de învăţare devine încântător prin jocuri, iar educaţia non-formală deschide aripile imaginaţiei prin încurajarea exprimării libere.

          Atelierele din cadrul evenimentului Joc şi Imaginaţie vor avea loc la sediul Academiei de Creativitate (Str. Caragea Ioan Vodă, Nr. 2). Moş Crăciun ne-a trimis un răvaş prin care ne roagă să-i găsim pe părinţii lui Alex şi ai altor copii din Bucureşti ca să le dăm veşti importante! Spiriduşii Moşului, care promit să-l ajute din interiorul Academiei, trudesc de dimineaţă până seară pentru a transforma aşteptarea sărbătorilor într-o perioadă de împodobire creativă.

        La Academie vor fi cursuri gratuite de creativitate timp de 7 zile: confecţionarea baghetelor magice, care aduc iarna, şi a podoabelor din fetru, compunerea scrisorii către Moş Crăciun, lectura şi interpretarea poveştii cu Crăiasa Zăpezii, crearea sorcovelor şi alte activităţi cu surprize atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Fiecare curs este coordonat de un membru al Academiei sau de un invitat special, are o tematică specifică şi se adresează unei anumite grupe de vârstă.

       La atelierele de creativitate copiii sunt îndrumaţi să folosească diferite materiale, culori, forme pentru a confecţiona baghete magice care aduc iarna, bijuterii din fetru sau sorcove tradiţionale. Această activitate îi va ajuta pe copii să-şi dezvolte răbdarea şi îndemânarea, să se bucure de ceva făcut chiar de propriile mâini şi să petreacă timp de calitate cu alţi copii.

         Într-un curs de scriere creativă, cei mici vor învăţa să compună scrisori către Moş Crăciun. Având în vedere că nu toţi copiii au învăţat încă să scrie, atelierul va avea două componente: preşcolarii îi vor transmite dorinţele prin desene, iar elevii prin texte scrise de mână. În acest fel, copiii pot exersa atât exprimarea prin imagine, cât şi prin cuvânt, într-un stil original.

         Atelierul de lectură şi de interpretare va fi susţinut de Magda Frâncu, actriţă care a făcut parte din echipa Teatrului Masca, iar, în prezent, organizează evenimente şi petreceri pentru copii. În prima parte a întâlnirii, Madga va deveni Crăiasa Zăpezii şi va însufleţi povestea printr-o lectură inedită. Povestitoarea se va folosi de diferite accente şi intonaţii, de mimică şi de mişcare pentru a reînvia textul literar. A doua parte a atelierului va fi interactivă, iar copiii vor participa la jocurile minunate ale actriţei. Schimbul de roluri este distractiv, iar activităţile de grup invită copiii la socializare.

         Atelierul surpriză va avea un alt invitat special, psihologul Radu Filip, care continuă seria evenimentelor din cadrul proiectului Five o’clock tea. Întâlnirea, moderată de domnul psiholog, îi va aduce împreună pe părinţi şi pe copii printr-o activitate specială. Dacă vreţi să dezlegaţi misterul şi să faceţi un pas înainte către o relaţie plină de încredere şi încurajare cu cei mici, nu pierdeţi acest eveniment!

         Proiectul Joc şi Imaginaţie nu se opreşte aici. În afară de atelierele pentru copii, Academia de Creativitate le prezintă părinţilor expoziţia Sunt Creativ! şi târgul obiectelor hand-made din proiectul Colţul de Creativitate.

         Vernisajul expoziţiei Sunt Creativ! va avea loc duminică, 14 decembrie, ora 16.00, la sediul Academiei de Creativitate. Adina Niculae, curator şi critic de artă, cu experienţă în organizarea unor expoziţii în galeriile şi muzeele de artă bucureştene, va face prezentarea oficială. În cadrul acestei expoziţii, deschisă pe tot parcursul săptămânii, părinţii vor avea ocazia de a admira lucrările de pictură şi de sculptură create de copiii care frecventează atelierele constante ale Academiei.

         Târgul de obiecte hand-made are un scop caritabil. Obiectele sunt confecţionate de membrii Asociaţiei pentru Creativitate, iar fondurile strânse vor fi direcţionate către finanţarea unui proiect care îşi propune dezvoltarea creativităţii copiilor în grădiniţe şi creşe. Ne dorim ca toţi copiii să aibă acces la activităţi care să le dezvolte imaginaţia, abilităţile de comunicare şi încrederea în sine.

         Aşadar, vă invităm la Academia de Creativitate, în perioada 14-21 decembrie (de luni până vineri între orele 16.00-19.30 și de sâmbătă până duminică între orele 11.00 -16.00), la evenimentul-umbrelă Joc şi Imaginaţie, care adăposteşte atelierele gratuite pentru copii, evenimentul din seria Five o’clock tea, expoziţia Sunt creativ!, târgul şi acordarea unui premiu de încurajare a creativităţii în rândul celor mici.

         Toate activitățile din cadrul evenimentulul Joc și Imaginație sunt gratuite, în afară de petrecerea piticilor de miercuri, 17 decembrie, pentru care prețul este de 40 lei/copil. Înscrierea se face până luni, 15 decembrie, trimițând un email cu datele de contact la [email protected].

          Alex şi prietenii lui vor zburda de încântare când vor afla că au ocazia să se joace, să creeze, să o întâlnească pe Crăiasa Zăpezii, să-i scrie lui Moş Crăciun şi să petreacă timp minunat împreună cu părinţii. Fiţi ajutoarele Moşului şi răspândiţi vestea!

 

Adresă: Strada Caragea Ioan Vodă, Nr. 2, Sector 1, Bucureşti

Telefon: 0745 153 086 / 0737 646 451

E-mail: [email protected]

 

Detalii Eveniment

Perioada:
14-21 Decembrie 2014

Ora incepere:
16:00:00

Ora terminare:
16:00:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Academia de Creativitate pentru copii

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Calea Dorobanților numarul 62

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL