KINOdiseea la Cluj Napoca 2016. Intrare Liberă

După 11 zile de proiecții în București, KINOdiseea – cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est, continuă la Cluj Napoca. Timp de 9 zile, în perioada 21-29 noiembrie, cele mai bune filme pentru publicul tânăr din ultimii ani vor fi proiectate la Cinema Dacia. Intrarea este liberă.

Unde are loc KINOdiseea la Cluj Napoca? La Cinema Dacia!

BAMSE ȘI ORAȘUL HOȚILOR / BAMSE AND THE CITY OF THIEVES
(Suedia, 70’) – RECOMANDARE DE VARSTĂ +3
Regie : Christian Ryltenius
Bamse, Micul Hop și Țestoasă trebuie să o salveze pe Bunica din ghearele Jupânului Vulpoi. Acesta a răpit-o pentru a o împiedica să mai prepare miere pentru Bamse. El și prietenii lui pornesc într-o călătorie primejdioasă prin pădurea Goblin, spre Orașul Hoților.

LABIRINTHUS / LABYRINTHUS
(Belgia, 99’) – RECOMANDARE DE VARSTĂ +12
Regie : Douglas Boswell
Frikke este fan al jocurilor video însă de data aceasta are parte de o surpriză șocantă: protagoniștii acestui joc sunt animale și copii reali, ale căror vieți au fost urcate în mod misterios în labirintul jocului. Întrebarea este dacă să joace sau nu, mai ales că miza este soarta prietenilor lui în lumea virtuală.

PAT AND MAT / PAT I MAT
(CEHIA, 80’) – RECOMANDARE DE VARSTA +5
Regie : Marek Benes
O pereche de trăzniți își sărbătoresc, în 2016, cea de-a patruzecea aniversare. Deși nu au mai apărut niciodată pe marele ecran, aceasta nu reprezintă o problemă pentru o pereche de repară-tot, ca a lor. Au în pod o cutie plină cu filme, un proiector în pivniță și sunt bucuroși să ruleze filmele pentru fanii lor. Dar nu ar mai fi ei, dacă nu ar întâmpina o grămadă de dificultăți. De data asta va fi vorba de un cactus buclucaș, un copac uscat așa că se vor decide să-și modernizeze casa, cu ajutorul câtorva modificări speciale. Și de vreme ce ne aflăm în secolul 21 și peste tot se promovază un stil de viață sănătos, cei doi vor încerca să se mențină în formă pe o bicicletă statică. Cum le vor ieși oare toate aceste lucruri?

kinodiseea-cluj-napoca
LE RENARD ET L’ENFANT / FETIA I VULPEA
(FRANA, 92’) – RECOMANDARE DE VARSTA +10
Regie: Bertille Noel-Bruneau
In prima zi de scoala, indepartandu-se de drumul pe care mergea in fiecare zi, o fetita vede o vulpe. Total fascinata, fetita uita de orice teama si se apropie. Toata toamna fetita sta la panda sa vada vulpea, uneori reuseste sa o vada pentru cateva secunde, alteori nu. Sosind iarna, fetita isi rupe piciorul in cautarea vulpii si este nevoita sa stea 3 luni in casa. Dar la sosirea primaverii incepe din nou cautarile, doreste din nou sa isi gaseasca vulpea. Astefel incepe cea mai mare aventura din viata fetitei. Merge pe urmele vulpii, ii descopera vizuina, o urmareste, ajunge intr-o grota, chiar o ajuta pe vulpe sa scape de lupii care doreau sa o ucida. Cu timpul, vulpea devine prietenoasa si chiar o lasa pe fetita sa o mangaie, sa stea aproape de ea. Atat de mult se imprietenesc incat vulpea are curajul sa urce in camera fetei, dar ea face cea mai mare greseala, inchizand usa camerei. Vulpea se simte captiva, se sperie si sare pe fereastra. Totusi, nu moare, dar prietenia intre cele doua se rupe. Astfel, fata ajunge la concluzia ca de aceea vulpile fug de oameni pentru ca nu vor reusi sa fie niciodata prietene cu oamenii si isi accepta vina, ca a confundat posesia cu dragostea si astfel a speriat vulpea.


 RECOMANDARE


AT EYE LEVEL / Așa tată, așa fiu
(GERMANIA, 90’) – RECOMANDARE DE VARSTA +9
Regie : Evi Goldbrunner, Joachim Dollhopf
Michael, un băiețel orfan de 11 ani, trăiește într-un orfelinat și trebuie să se lupte în fiecare zi pentru a-și câștiga respectul celorlați copii, alături de care trăiește. Într-o zi află cine îi este tatăl și îi scrie o scrisoare. Tom, tatăl lui Michael, un pitic care este mai scund chiar și decât fiul său, nu se dă înapoi de la provocarea de a fi tată, cu toate că până acum nici măcar nu știuse de existența băiatului. Handicapul lui Tom este un dezastru pentru băiețel, acesta reprezentând exact opusul masculinității și forței pe care el și le imaginase ca fiind trăsături dominante ale tatălui său. Când situația le devine cunoscută și celorlalți copii, viața lui Michael se transformă într-un iad, iar el se vede nevoit să fugă de la orfelinat. Neavând unde altundeva să se ducă, se mută la Tom. Deși Tom e un începător în ceea ce înseamnă viața de tată, el își dă silința să facă totul cât mai bine, iar Michael încearcă să-și ascundă sentimentele de jenă și de rușine pe care le simte în fața noilor prieteni pe care și-i face la un patinoar din cartier. Toate astea îl forțează pe Tom, care până acum a făcut față cu brio faptului de a fi „diferit”, să se confrunte direct cu handicapul pe care îl are. Cu timpul ei își dau seama că au în comun mult mai multe lucruri decât le au alți tați cu fii lor și dezvoltă o legătură neconvențională, legătură care va fi dintr-o dată pusă la cea mai grea încercare…

CEI APTE CORBI / SEVEN RAVENS
(Cehia, Slovacia, 103’) – RECOMANDARE DE VARSTA +8
Regie: Alice Nellis
Povestea, inspirată de basmul omonim al Fraților Grimm, a unei tinere fete care face tot posibilul să-și salveze cei șapte frați de blestemul aruncat asupra lor de către mama ei. O poveste despre curaj, răbdare și puterea cuvintelor. Protagonista este Bohdanka, născută în familia tulburată a unui brutar, a cărui soție și-a blestemat cei șapte fii, care s-au transformat în corbi.

T.I.M. ROBOTUL INCREDIBIL / T.I.M. THE INCREDIBLE MACHINE
(T.I.M. THE INCREDIBLE MACHINE, 82’) – RECOMANDARE DE VARSTA +7
Regie: Rolf Van Eijk
Tibor are un singur prieten, pe lume: robotul său de casă învechit T.I.M. Când tatăl lui înlocuiește robotul cu o mașinărie mai nouă, Tibor reușește să-l salveze pe T.I.M de la a fi distrus. Împreună, pleacă să îl găsească pe legendarul creator de roboți Hector Sammler, despre care se zvonește că ar locui în Nordul îndepărtat, lângă un far antic.

KIRIKOU SI VRAJITOAREA / KIRIKOU AND THE SORCERESS
(Franța, 104’) – RECOMANDARE DE VARSTĂ +6
Regie : Michel Ocelot
Kirikou e un băiețel dintr-un sat din Africa, asupra căruia Karaba vrăjitoarea a aruncat un cumplit blestem: izvorul a secat, iar oamenii dispar în mod misterios. Kirikou vrea să elibereze satul de vrăjitoare și să-i descopere secretul.

REGELE SI PASAREA CANTATOARE / THE KING AND THE MOCKINGBIRD
(Franța, 87’) – RECOMANDARE DE VARSTĂ +5
Regie : Paul Grimault
Regele Charles V Şi Trei Sunt Opt Şi Cu Opt Face Şaisprezece este regele tiran al Takicardiei. Doar o Pasăre vorbareaţă şi glumeaţă, care trăieşte pe turnul palatului, are curajul să-l provoace. Regele e îndrăgostit de o frumoasă şi modestă Păstoriţă, pe care vrea să o ia de soţie, însă fata e îndragostită de Măturatorul.

ZARAFA / ZARAFA
(Franța, 78’) – RECOMANDARE DE VARSTA +5
Regie: Rémi Bezançon, Jean-Christophe Lie
Povestea adevărată a primei girafe a Franţei şi a călătoriei sale pline de peripeţii, cu balonul, din Egipt, până la grădina zoologică din Paris. Sub un baobab, în inima Africii, copiii îl ascultă pe bătrânul înţelept care le spune povestea tânărului Maki, cel care fuge de un traficant de sclavi şi se împrieteneşte cu o girafă pe nume Zarafa.

CONCURSUL / THE CONTEST
(Danemarca, 100’) – RECOMANDARE DE VARSTA +10
Regie: Martin Miehe-Renard
Karl adoră dunele de nisip, plaja și marea din satul unde locuiește cu mama și bunicii lui. Însă, trebuie să se mute. Copenhaga este străină și găglăgioasă. Străzile și magazinele sunt pline de oameni din toată lumea. Reușește să se împrietenească la școală cu o fată venită din Turcia. Sawsan îl ajută să se integreze. Însă, are și ea problemele ei.

PRINTESA CU STEA IN FRUNTE / THE PRINCESS WITH THE GOLDEN STAR
(Cehia, 80’) – RECOMANDARE DE VARSTĂ +7
Regie : Martin Fric
Un basm cehesc despre o prințesă pe nume Lasa, care fuge de la castel deghizată într-o blană de șoarece, pentru a scăpa de o nuntă nedorită. Ajunge servitoare la bucătărie într-un regat vecin, unde îl întâlnește pe prințul Radovan.

Detalii Eveniment

Perioada:
21-29 Noiembrie 2016

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL