Lacrimi și crize de furie. Cum gestionăm emoțiile puternice ale copiilor? Workshop cu Otilia Mantelers

Miercuri, 16 Noiembrie 2016, între orele 18.30 și 21.30 vă invităm la un nou workshop cu Otilia Mantelers, cu tema "Lacrimi și crize de furie. Cum gestionăm emoțiile puternice ale copiilor? " la Montessano – Grădiniță Școală.

În acest workshop care are la bază filosofia Parenting by Connection, aflăm care este punctul de vedere neuroştiinţific despre aceste comportamente, informații care ne vor fi de mare folos în ascultarea lacrimilor și crizelor de furie ale copiilor noștri. Vom povesti despre cum ascultăm lacrimile și crizele de furie și despre cum limitele puse într-un mod cald și blând pot duce la vindecarea și eliberarea suferințelor trecute. 

Plânsul copiilor şi crizele de furie sunt două teme care pun la încercare de multe ori răbdarea și înțelegerea părinților. Aparent fără motiv uneori cei mici plâng în hohote și nimic nu mai pare să le fie pe plac. Altă dată se “miorlăie” într-un fel greu de acceptat sau se tăvălesc pe jos și nervii ne sunt intinși la maxim. Iar țipetele și amenințările noastre nu par nici să ajungă cu adevărat la cei mici, nici să aibă vreun efect de durată.

Conectarea cu părintele este pentru creierul copilului ca hrana pentru corp. Uneori conectarea se întrerupe datorită unor întâmplări mărunte (spre exemplu, când prietenul cel mai bun nu vine la grădiniță) sau mai mari (cand tatăl pleacă în delegație pentru mai multe zile). Iar când conectarea se întrerupe, copiii semnalizează acest lucru fie făcând trăznăi, fie aruncându-se pe jos în supermarket pentru că nu le mai cumpărăm încă o înghețată. Iar noi rămânem debusolați și nu înțelegem de ce copiii par nerecunoscători.

Despre ce vom vorbi la acest workshop cu Otilia Mantelers?

– Marele Plâns și Limitele
Plânsul şi crizele de furie: ce ne spune neuroştiinţa despre ele? Scurtă descriere a mecanismului plânsului 
– Anatomia creierului legată de emoții
Cum vindecă lacrimile stresul emoțional acumulat în corp, care, dacă nu este eliberat printr-un mecanism fizic (râs, plâns, tremurat, oftat, criză), somatizează în boli
Miorlăielile: cum le transformăm într-un plâns bun sau într-un râs binefăcător
Cum reacționăm la crizele de furie de acasă, de la grădi, de la şcoală, din supermarket
– Trei situaţii dificil de acceptat pentru adulţi atunci când copiii plâng aparent fără motiv: după momentele de conectare, în situațiile de tranziție și broken cookie
Cum punem limite copiilor astfel încât ei să se elibereze de tensiuni și (uneori) să coopereze.

NOTA: NU MAI SUNT LOCURI LA ACEST WORKSHOP

Detalii Workshop Lacrimi și crize de furie cu Otilia Mantelers

Când? Miercuri 16 Noiembrie 2016, orele 18.30-21.30

Unde? La Montessano – Grădiniță Școală, Str. Parfumului nr. 9, Sector 3, București

Preț workshop: 120 lei/persoană. Pentru cuplu oferim reducere, pretul este de 200 lei/cuplu. Prețul include apa, ceai și gustări sănătoase de la Solaris (biscuiți și sărătele). Locurile sunt limitate! Rezervarea locului se faca prin plata tarifului in contul pe care il vei primi dupa inscriere.

Înscrie-te la workshop completând acest formular.

 

 VREAU SĂ MĂ ÎNSCRIU 

 

 

Despre Otilia Mantelers

În 2013 am devenit primul Instructor Parenting by Connection din Romania, după un program intens de un an de formare cu organizația Hand in Hand Parenting din SUA. Acolo am văzut cum conectarea este ceea ce copiii au nevoie pentru a crește și a-și dezvolta talentele cu care s-au născut. Și cum conectarea este ingredientul de bază al oricărei relații interumane. Si am integrat în viașa mea cotidiană un instrument grozav de ascultare terapeutică: listening partnership.

În prezent studiez psihologia la Open University din UK. Și în curând voi începe programul de formare pentru ca la un moment dat sa devin psihoterapeut.

Abordarea de parenting pe care o promovez este centrată pe conectare și nu pe control. Iar instrumentele de conectare pe care le povestesc părinților sunt cele de la Hand in Hand Parenting și Playful Parenting: timpul special, jocul, limitele și ascultarea eliberării emoționale prin plâns și crize de furie.

Afla mai multe despre Otilia de aici http://otiliamantelers.ro/povesteamea/

Detalii Eveniment

Data:
Wednesday 16 November 2016

Program:
18:30 - 21:30

Orasul:
București

Detalii Locație

Grădiniţa Montessano. Educaţie Montessori in zona Unirii

Județ:
București

Oraș:
București

Adresa:
Strada Parfumului, 9

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL