Litere. Grafii și Caligrafii. Atelier pentru copii 6-12 ani de Ziua Mondială Art Nouveau 2022

10:00 - 13:00
Sâmbătă 04 Iunie 2022
București

Cu ocazia Zilei Mondiale Art Nouveau, Institutul National al Patrimoniului, prin proiectul ARTNOUVEAU2, organizează anul acesta ateliere pentru copii cu vârsta între 6 și 12 ani, cu tema „Typography” = Litere, grafii și caligrafii ale Artei 1900. Tema este recomandată de Réseau Art Nouveau – rețeaua europeană a orașelor cu un bogat patrimoniu Art Nouveau.

✒️ DESCRIERE ACTIVITĂȚI:

Sesiuni de explorare a scrisului, literelor și ornamentației specifice stilului Art Ziua Nouveau prin culori și imagini.

📍LOC DE DESFĂȘURARE:

Casa de Târgoveț, Calea. Șerban Vodă nr. 33, sector 4, București – în aer liber sau la interior (în funcție de condițiile meteo)

📆 CÂND:

sâmbătă, 4 iunie

⌚️ INTERVAL ORAR:

10.00 – 13.00

EVENIMENT GRATUIT, care necesită programare pentru o gestionare corectă a numărului de persoane în cadrul atelierelor.

Activitățile vor fi ghidate de către specialiști cu experiență în organizarea de atelierele pentru copii șicunoștințe în domeniul arhitecturii și isoria artei – inclusiv mișcarea Art Nouveau și grafica specifică acesteia.

Art Nouveau este un stil şi o mişcare internațională de artă, arhitectură și artă aplicată cu o intensitate cuceritoare, manifestată preponderent la începutul secolului XX. Influența sa asupra artelor grafice – afișe și signalistică – l-au făcut mai cunoscut publicului larg. Tema din acest an va aduce în prim-plan litere și grafică ce reieșeau din ștanțe, plăci litografice, serigrafie și alte aparate și procedee de tipărire.

Literele create de artiștii epocii erau la început alungite, împodobite de elemente curbilinii de factură vegetală sau florală. Ulterior au fost stilizate spre elemente geometrice, în concordanță cu evoluția stilului. Grafica Art Nouveau este cunoscută pentru asimetria sa, elementele elaborate, rarefieri și accentuări de linii, pauzele grafice și cromatica ce alterna culori pastelate cu accente puternice. Manuscrisele, cărțile și coperțile lor, revistele, afișele, vederile, timbrele, chiar și vitraliile și înscrisurile amplasate pe fațadele clădirilor, dar și multe alte artefacte ilustrează grafic manifestarea curentului Art Nouveau în cotidianul unei Europe și a unei lumi care celebrează Belle Epoque.
Înscrierea copiilor la activități se va face până la data de 2 iunie 2022 inclusiv, de către cadre didactice, îndrumător, părinte sau personal de copil, prin completarea acestui formular: https://forms.gle/nWkR5erp8QvzaXoZ7

Prezentul eveniment public se desfășoară în cadrul proiectului Art Nouveau 2 – Consolidarea identității culturale a regiunii Dunării pornind de la moștenirea comună a patrimoniului Art Nouveau, co-finanțat din Fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA), prin Programul de Cooperare Transnațională Dunărea (Interreg Danube)

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 04 Iunie 2022

Program:
10:00 - 13:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL