Monștrii mei. Atelier de desen în tuș pentru copii 5-13 ani cu Petra Martin la MNAC

12:00 - 14:00
Sâmbătă 18 Februarie 2023
București

Sâmbătă, 18 februarie 2023
Str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, Aripa E4, București

În prima parte a atelierului, copiii, alături de coordonatoare, vor analiza desenele cu monștri ale artistului Ștefan Câlția atât din punct de vedere grafic, cât și narativ. Ei vor fi încurajați să își imagineze ce anume l-a făcut pe artist să îi deseneze, dacă le amintesc de ceva anume. Apoi, vor alege o situație din viața lor care se va transforma într-un monstru pe hârtie: poate fi o situație mai puțin plăcută sau o teamă pe care o au în viața de zi cu zi. Copiii vor fi încurajați să găsească atributele acestui monstru și să își imagineze cum ar arăta acesta.

În a doua parte a atelierului, copiii vor desena monstrul respectiv folosind tuș sau fineliner negru pe hârtie, ținând cont de lucrările văzute în muzeu și de stilul artistului Ștefan Câlția. După ce desenul va fi gata, fiecare copil va răspunde în scris unei serii de întrebări despre personajul respectiv („Cum îl cheamă?”; „Ce reprezintă?”; „Când te-ai întâlnit cu el prima dată?”; „Ce e totuși bun la el?”; „Cum poate fi îmblânzit?”)

Despre Petra Martin (Pebbl):
Petra Martin (n. 1997, Pitești) este artist grafic și trăiește în București. În 2017, a fost asistent în cadrul atelierelor „Copii creativi” de la Galeria Posibilă, iar în 2020, cu Pebbl, a început să coordoneze propriile sale ateliere. Acestea au ca scop dezvoltarea cunoștințelor de cultură generală, îmbunătățirea tehnicii artistice și împrietenirea copiilor cu arta.

Durata atelierului: 2h
Tehnică: desen în fineliner negru pe hârtie
Vârstă: 5-13 ani
Număr de participanți: 8
Participarea costă 40 lei pe atelier. Biletul poate fi achiziționat la intrarea în muzeu sau online, aici. Înscrierile se vor face pe adresa [email protected], cu cel puțin 24 ore înainte de începerea atelierului.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 18 Februarie 2023

Program:
12:00 - 14:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Muzeul Național de Artă Contemporană

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str. Izvor 2-4, aripa E4

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL