Nicoland, Centru Educațional din Sector 2 – Ne Jucăm, Învățăm și Creștem Împreună

București

Nicoland, centru educațional din sector 2 – Ne jucăm, învățăm și creștem împreună

Pe 9 septembrie Nicoland ne așteaptă la Ziua Porților Deschise, un eveniment adresat atât părinților (pentru care sunt pregătite informații privind oferta educațională), dar și copiilor, care sunt așteptați cu ateliere care ne arată cum învățăm, ne jucăm și ne distrăm la Nicoland.

Nicoland este un centru educațional cu 6 principii pentru cei 6 ani ai copilului preșcolar:

1.Educație cu blândețe – Cuvintele-cheie pentru creșterea și educarea copiilor sunt comunicare, înțelegerea copilului și a motivațiilor care stau la baza acțiunilor sale, respect, fără abuzuri și umilințe, fără pedepse și recompense. Ne propunem să le fim sprijin și orientare, să îi ghidăm corect, atenți fiind la ceea ce ei ne transmit.

2. Respect față de copil, ceea ce asigură dezvoltarea unei relații frumoase, din care acesta va învăța să fie sensibil, empatic, independent. Să respectăm copilul înseamnă să fim atenți la nevoile lui și să i le împlinim. Să îi recunoaștem sentimentele și să îl ajutăm să le exprime. Să îl lăsăm să hotărască în acele aspecte ce țin de persoana lui. Astfel va învăța că și ce dorește el contează.

3. Încurajarea descoperirii talentelor fiecărui copil. Prin îmbinarea metodelor tradiționale de predare, cu cele inspirate din pedagogiile alternative și prin atelierele opționale de dans, pictură, gătit sănătos, eematico, dezvoltarea inteligenței emoționale, limbi străine (engleză și germană) încercăm să oferim copilului o paletă largă de activități educative, dar și relaxante, din care să își extragă ce îi place și să își cultive pasiunea.

Activitățile educative sunt bazate pe curriculum national, implementate prin metodele clasice combinate cu cele din pedagogiile alternative. Dimineața: activități educative, iar după amiază, ateliere la care înscrierea este opțională (două ateliere, la alegere, sunt incluse în taxa lunară).

4. Educație fără televizor – Folosim calculatorul și videoproiectorul pentru filmulețe educative și documentare. Învățăm despre tehnologie și o folosim în scop educativ. Momentele de relaxare sunt dedicate jocului și mișcării în aer liber.

5. Dragoste față de cărți – Susținem împrietenirea copiilor cu cărțile prin povești audio înainte de somn, lecturi zilnice, atât în cadrul activității educaționale, cât și în cadrul unor momente dedicate. Planificăm vizite la bibliotecă.

6. Alimentație sănătoasă – Asigurăm un start sănătos în alimentație și educăm gusturile pentru dulce și sărat prin mâncăruri sănătoase. Meniul, stabilit de un nutriționist, constă în 3 mese principale, 1 gustare de fructe și 1 gustare dulce/sărată. Deserturile sunt îndulcite doar cu miere, curmale, sirop de agave, foarte rar cu zahăr brun, având grijă ca în conținutul lor să existe fructe proaspete sau uscate și făină integrală.

Creșă, grădiniță, club de vară

La noi la creșă își găsesc locul copii de la 1an 6 luni. Pentru copiii sub 3 ani avem pregătite două grupe, Steluțele și Curioșii, în funcție de vârstă, dar și de nivelul lor de dezvoltare.

Cunoaștem și înțelegem nevoia copiiilor de a se desprinde în ritmul lor de părinte astfel încât să rămână cu plăcere într-un loc nou. Părintele poate să rămână în zonă (recepție, curte), iar copilul poate să îl vadă când simte nevoia. Acomodarea, indiferent de vârstă, se face treptat, pentru început la program scurt (până la 13.00), apoi la somn și program mediu/lung. Educatorii și asistenții educatori vor colabora cu părintele pentru a face desprinderea de părinte mai ușoară.

Clubul de vară oferă un program special creat astfel încât copiii să se distreze în timp ce își continuă dezvoltarea. Se adresează copiilor cu vârsta între 3 și 6 ani și se desfășoară pe perioada vacanței de vară. Activitățile sunt structurate pe teme săptămânale din lumea plantelor, a animalelor, păsărilor, călătorii prin univers sau ocean, aventuri sau experimente.

Cele patru tipuri de program sunt adaptate nevoilor părinților: program scurt (08.00-13.00), mediu (08.00-16.30), lung (08.00-17.30) sau extra (08.00-19.00).

Programul cuprinde: masă (mic dejun, gustare de dimineață, masă de prânz, gustare de după-amiază), acces la activitățile educative (interior sau exterior, în funcție de vreme), somn, acces la spatiul de joacă (exterior), acces la atelierele opționale.

Zilnic: ieșiri în curte, înainte de prânz și după ateliere.

Lunar: activități extracurriculare (spectacole de teatru, vizite la muzee, Grădina Botanică, Ferma Animalelor etc., petreceri tematice, excursii de o zi) şi activități de parteneriat (poliție, pompieri), în funcție de teme săptămânale.

Asistență medicală și psihologică. Asistenta medicală asigură triajul zilnic, iar medicul realizează consultația săptămânală. Psihologul observă copiii, discută cu educatorii și părinții care solicită acest lucru.

Educăm copiii în spirit ecologic, cu respect față de mediul înconjurător.

Spațiul nostru oferă săli de clasă, sală de somn și sală de masă separate, curte de 200mp, sistem de supraveghere video exterioară și, în proiect, supraveghere video interioară, sistem de pază și protecție asigurat de o firmă specializată.

Pentru detalii despre programe și tarifele aferente acestora accesați pagina de contact sau de facebook.

  • Adresa: Strada Răspântiilor nr.7, Sector 2, București, în apropiere: Metrou Ștefan cel Mare (350m), RATB (tramvai 1,5, 46, autobuz 135, 330,335)
  • Program: Luni – Vineri, 08:00 – 19:00
  • Telefon: 0753 029 029
  • E-mail: [email protected]
  • Website: www.nicoland.ro
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU