Noaptea Muzeelor 2018

Noaptea Muzeelor este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 19 mai.

România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual.

Anul acesta, Noaptea Muzeelor va avea loc pe 19 mai.

PROGRAM ȘI HARTA NOAPTEA MUZEELOR 2018

VEZI/DESCARCĂ PROGRAM ȘI HARTA

Unde putem merge cu copiii la Noaptea Muzeelor 2018 în București

Opera Comică pentru Copii participă și în acest an la evenimentul Noaptea Muzeelor! 

Pe 19 mai, între orele 19:00 și 24:00, cei care vor păși pragul Operei Comice pentru Copii se vor putea întâlni, chiar din foaier, cu muzicienii de la Truverii, trupa de muzică medievală care are spectacole în repertoriul OCC, vor putea lua parte la un atelier de colorat și vopsit blazoane, steaguri, scuturi și săbii.
La fiecare sfert de oră, vizitatorii vor putea porni în tururi ghidate prin clădirea Operei Comice pentru Copii. Pe traseu îi vor aștepta patru acvarii cu pești exotici și o mini expoziție educațională la Atelierele „Micul Artist”. Pe acoperișul clădirii, echipa Operei Comice a pregătit încă o surpriză: corturi cu fluturi vii printre care spectatorii se pot plimba liberi. La final, copiii sunt așteptați în Sala UnderGrant, unde se vor putea bucura de o mulțime de jocuri logice și de perspicacitate. Intrarea este liberă, iar expozițiile vor rămâne deschise și pe perioada Festivalului Opera Copiilor, între 29 mai-3 iunie.

VEZI TOATE EVENIMENTELE DIN WEEKEND

Treasure Hunt la Muzeul Național al Aviației Române din București

Zboară cu mașina timpului până în anul 1920 și întâlnește-te cu Henri Coandă, Aurel Vlaicu și Traian Vuia. Rezolvă indiciile din aplicație cu ajutorul lor și descoperă secretele muzeului. Vezi detalii.

Noaptea Muzeelor la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”

Orar de vizitare de Noaptea Muzeelor: 19:00 – 04:00
Acces: gratuit
Adresă: Bd. Lascăr Catargiu nr. 21, sector 1
Observații astronomice se fac numai dacă cerul este senin.

Liliecii din Mediul Urban la Muzeul Antipa @Noaptea Muzeelor 2018

Liliecii nu puteau lipsi tocmai de la Noaptea Muzeelor. Așa că, pe 19 mai suntem la Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” unde vom dezvălui în premieră prima dioramă cu lilieci arboricoli a muzeului. Acolo vei putea afla de la membrii echipei ce înseamnă salvarea și reabilitarea liliecilor din mediul urban, vei cunoaște câteva dintre speciile care s-au adaptat la oraș și multe alte informații interesante. În grădina muzeului vom ține și ateliere de bioacustică, unde vei afla despre abilitatea de ecolocație a liliecilor, vom face împreună teste cu aparatul de ultrasunete și, poate auzim live chiar lilieci.

Casa Experimentelor la Noaptea Muzeelor 2018

Ca si la cele 2 editii anterioare, vizitatorii vor avea la dispoziție spațiul expozițional pentru o durată de o oră fiecare grup de 60 de persoane, intrarea făcându-se gratuit, fără rezervare, în ordinea sosirii, ultima intrarea fiind la ora 01:00. Copiii sub 3 ani nu au accesul permis in centrul stiintific. Accesul mașinilor în parcare nu va fi permis, aceasta fiind lăsată la dispoziția vizitatorilor care vor aștepta intrarea în Casă.

La fiecare oră se vor face show-uri demonstrative cu Patul Fakirului unde experimentăm cum este să stai pe 2100 de cuie, Bobina Tesla cu ajutorul căreia realizăm fulgere adevărate în Casă și Generatorul Van de Graaff. Cei care doresc să experimenteze Generatorul Van de Graaff, să simta energia electrostatică și să-și ”coafeze” părul, vor achita la receptie o taxă modică de 5 lei / persoană. Vezi detalii.

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 19 Mai 2018

Program:
18:00 - 02:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL