Obţine cât de mult poţi din ceea ce ai. Poveste terapeutică

La Povestea de Duminică Seara #82 de astăzi citim povestea terapeutică Obţine cât de mult poţi din ceea ce ai, adaptată după 101 Healing Stories for Kids and Teens de G. W. Burns și oferită de prietenii noștri de la sapovestim.ro. Copiii vor vedea cum câteodată un lucru rău care ni se întâmplă poate reprezenta un bun început pentru un lucru pozitiv.

Cuvintele mai complicate pentru cei mici care îşi dezvoltă vocabularul sunt subliniate şi poţi vedea definiţia lor din DEX dacă apeşi pe ele (pe mobil) sau treci cu mouse-ul peste ele (pe desktop).

ζ ♠ ζ

OBȚINE CÂT DE MULT POȚI DIN CEEA CE AI

poveste adaptată după 101 Healing Stories for Kids and Teens de G. W. Burns

A fost odată ca niciodată un fermier care avea o fermă nu departe de un sat. El avea o avere foarte mică dar roadele micii sale ferme îi permiteau să-şi întreţină familia. Printre puţinele lucruri pe care le deţinea se afla un bătrân catâr. De-a lungul anilor animalul îl ajutase să are pământul, să ducă produsele sale în sat, şi, înhămat la căruţă, în fiecare duminică ducea familia la biserică în sat.

Satul lângă care fermierul locuia sărbătorea toate ocaziile, şi pentru intrarea în noul an au decis să sărbătorească cu artificii. Nimeni nu s-a gândit cum ar putea afecta acest lucru pe un bătrân catâr aflat într-un grajd din apropiere. Catârul stătea în grajdul său, îşi pusese capul pe pământ, avea ochii închişi, picotind liniştit în seara noului an, când dintr-o dată cerul a explodat în raze ciudate de lumină şi zgomote care ar fi putut însemna că un război a început. Bietul catâr, crezând că a venit sfârşitul lumii, a luat-o la fugă speriat, alergând terorizat şi neatent de-a lungul curţii. Aşa cum s-a întâmplat, era o fântână veche în curte. Era uscată şi nefolosită, nemaiavând apă în ea de mai mulţi ani. În mod normal, catârul ar fi evitat-o cu multă grijă. Dar în întunericul nopţii şi copleşit de teroare, catârul s-a împiedicat şi a căzut în fântâna îngustă. Din fericire el a aterizat nevătămat pe fundul fântânii.

A doua zi fermierul fost surprins să nu-şi găsească catârul şi a început să caute de-a lungul şi de-a latul proprietăţii sale. Nu a durat mult până a auzit un vag răget de catâr, cu ecou, venind din adâncurile fântânii, şi spre mirarea sa a văzut catârul stând la fundul fântânii. Nu exista nici o posibilitate ca el să coboare jos în fântână ca să ajungă la catâr. În sat nu exista nici o scară suficient de lungă ca să ajungă la fundul vechii fântâni, şi, în plus, chiar dacă ar fi putut să coboare, cum ar fi putut să scoată catârul? A chemat prietenii săi fermieri în ajutor. Ei s-au gândit să alcătuiscă un sistem de scripeţi pentru a coborî fermierul jos la catâr, dar pereţii fântânii erau vechi şi se prăbuşeau. Era prea riscant. Chiar dacă ar fi coborât pe cineva jos la catâr, cum ar fi putut ataşa o şa pentru a ridica catârul într-un spaţiu aşa mic?

Vezi și:  VIDEO. 10 Animații Nominalizate la Oscar 2019 – Academy Awards #91

Fermierii stătateau în jurul fântânii, scărpinându-se în cap. “Este fără speranţă” spuse unul. “Imposibil”, spuse altul. “Va muri de o moarte lentă şi dureroasă acolo jos” spuse un al treilea fermier. Cel mai bine este să îl lipsim de durere. Aşa că fermierii au luat nişte lopeţi şi au început să arunce pământ pentru a îngropa măgarul.

La fundul fântânii, catârul simţi ceva ciudat, ca o ploaie uscată, venind peste el; s-a scuturat astfel încât pământul a cazut lângă copitele sale. Catârul s-a mişcat şi pământul s-a întărit sub copitele sale. Mai mult pământ a căzut pe spatele său. S-a scuturat din nou şi a bătucit din nou pământul căzut.

A fost surprins să descopere, după ce a făcut aceasta pentru o vreme, că fundul fântânii se ridicase câţiva centimetri. Se uita la zid şi era cu mai sus decât fusese înainte. Cu cât aruncau fermierii mai mult pământ, cu atât mai mult se scutura catârul şi bătucea pământul sub copitele sale, şi cu atât se ridica mai sus, puţin câte puţin…

Da, aţi ghicit, până la urmă catârul a ajuns sus, şi a fost salvat!

Sfârșit

ζ ♠ ζ

Citește și: Veveriţele Maşa, Daşa şi Saşa. Poveste terapeutică despre capacitatea de a rezolva problemele în mod rațional


Suntem bucuroşi să îţi prezentăm la Povestea de Duminică Seara o poveste terapeutică oferită de prietenii noștri de la sapovestim.ro. Te invităm să îi vizitezi pentru a citi poveşti sau pentru a accesa resurse de consiliere și materiale pentru dezvoltare personală.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU