Pentru parinti ocupati: Introducere in practica Meditatiei Interpersonale

Introducere in practica Meditatiei Interpersonale cu G. Petre si Sanda Watt. Invatam despre stresul interpersonal, emotii si ascultare profunda.

Cursul are ca obiectiv introducerea, experimentarea si aprofundarea unei abordari meditative in relatie si in afara. Aici ‘meditatia’ depaseste sensul de ‘tehnica de concentrare’ sau ‘observare’, dezchizandu-se catre starea naturala de a fi.

Practica Meditatiei Interpersonale dă naștere adesea unei intimități de o calitate deosebită, greu de pus în cuvinte. Ea este cea mai profundă și vie senzație de apropiere, fiind în același timp larg deschisă, atotcuprinzătoare.

Această experiență devine deplină atunci când este cultivată în practica relațională. Aici, limitele rigide ale egoului încep să se risipească și ceva seschimbă înlăuntrul nostru– observăm că suntem atinși de energia, de privirea, de cuvintele celuilalt.

Prin practica Meditatiei Interpersonale explorăm nu doar complexitatea ființei relaționale, ci și cultivarea deschiderii. În spațiul prezenței creat de ascultarea profundă regăsim calitatea nealterată a bunătății și compasiunii.

O inimă deschisă ne conduce către înțelegere. Prezența meditativă devine acum Co-Prezență, ceea ce este sinonim cu trezirea.

Detalii curs de practica Meditatiei Interpersonale

Cursul este compus din 4 sesiunii saptamanale si o sedinta introductiva de aproximativ 2.5 ore, cuprizand teorie si practica.

Sesiune introductiva (intrarea libera si deschisa tuturor). 17 noiembrie, orele 18:30 – 21:00 Tema: Meditatia naturala in relatie si in afara. Bazele practicii interpersonale.

Program Saptamanal: Joi 19 noiembrie, orele 18:30 – 21:00 Constientizarea stresului interpersonal si posibilitatea eliberarii. Destinderea in corp.

  • Joi 26 noiembrie, orele 18:30 – 21:00 Cauzele stressului interpersonal. Prezenta emotiilor. Deschiderea in practica. Arta ascultarii profunde.
  • Joi 3 decembrie, , orele 18:30 – 21:00 Procesele gandirii si increderea in ceea ce apare. Prezenta cu dialogul interior.
  • Joi 10 decembrie, orele 18:30 – 21:00 Practica in dialog: ascultarea profunda, rostirea adevarului. Integrarea in viata cotidiana.

Cost Program: 200 ron (140 ron, studenti, persoane cu dificultati financiare).

Bibliografie

Referinta noastra pentru acest program va fi ‘Meditatia Interpersonala, Trezirea in Relatie’ de Gregory Kramer (Herald, 2015).

Locatie: Asociatia Alethea – Centrul Anahata, Strada Fabrica de Chibrituri 16, Bucuresti

Petru inscrieri/detalii: [email protected].

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU