PIANO EXPRESS: pop-up events prin Bucureşti

PIANO EXPRESS scoate muzica modernă şi contemporană din sala de concert şi o aduce în mijlocul bucureştenilor, printr-o serie de evenimente în aer liber, în care muzica şi spațiul urban devin accesibile pentru toată lumea.

UPDATE! LINIE, LINIE, punct și de la capăt! Ne mutăm în Parcul Liniei! Haideți să vedem cum sună muzica în parc ! Vă așteptăm cu mic cu mare. Avem muzică, avem pian, avem baloane de săpun!

Sâmbătă 23 septembrie 2023, ora 17, concertul #4 PIANO EXPRESS va avea loc în PARCUL LINIEI, în loc de Parcul Drumul Taberei.

În urma unor suprapuneri de evenimente, Centrul Cultural al sectorului 6 ne-a propus un foarte recent parc, Parcul Linei, amenajat pe fosta line ferată care lega fabricile din Militari de restul orașului.

În calitate de cel mai mare centru industrial din țară, Bucureștiul a avut o rețea de căi ferate industriale absolut impresionantă, iar utilizarea lor ar fi un potențial uriaș pentru oraș.

Așa că ne bucurăm, cu ideea conversiei industriale în minte, să ne mutăm trenul PIANO EXPRESS pe linia verde a CFR Parcul Liniei. Fiind un parc foarte recent, poate că mulți dintre voi nu l-ați văzut încă, așa că vă așteptăm, cu atât mai mult, să îl descoperim împreună!

Vârsta recomandată: 1-14 ani

În fiecare sâmbătă a lunii septembrie 2023 la ora 17.00 creionăm un traseu la care invităm copiii de toate vâstele pentru a se acorda împreună cu noi și cu diversele povești muzicale într-o aventură care pune în valoare nu doar comunicarea și artele spectacolului, dar și orașul și spațiile sale urbane.

Demersul va lua forma unei îmbrățişări muzicale a oraşului, parcurgându-l din zona centrală către marile cartiere într-un gest afectuos față de oraş şi față de muzică: Parcul Ioanid, Ansamblul Ciurea, Casa Memorială « Tudor Arghezi », Amfiteatrul Parcului « Moghioros », Curtea din Poiana Narciselor nr.4 a Universității Naționale de Muzică din București.

Unde? Parcul Liniei

Dată: sâmbătă 23 septembrie
Ora: 17:00 – 17:30
Intrare libera, fara bilet

PIANO EXPRESS #4: ReBrahmsing
Adriana Toacsen (pian) şi Angela Drăghicescu (pian)

Lucrări de:

  • Johannes Brahms – Dansul ungar nr. 5, pentru pian la 4 mâini
  • William Bolcom (n. 1938) – Serpent’s Kiss (1969), pentru pian la 4 mâini
  • Șerban Marcu (n. 1977) – Mirror Spiders (2021)
  • Johannes Brahms – Dansurile ungare nr. 11, nr. 3, pentru pian la 4 mâini
  • William Bolcom (n. 1938) – Graceful Ghost Rag (1970), pentru pian solo
  • Gabriel Almaşi (n. 1977) – Hungarian Trance p. 1 [variațiuni pe Brahms – Dansul ungar nr. 5] (2023), pentru pian la 4 mâini

*Proiect organizat de Asociația IDEILAGRAM, co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul programului de finanțare „București acasă” 2023 și susținut de BRD – Groupe Société Générale.

Dată: sâmbătă 23 septembrie
Ora: 17:00 – 17:30
Intrare libera, fara bilet

Detalii Eveniment

Data:
Sâmbătă 23 Septembrie 2023

Program:
17:00 - 17:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL