Povesti si jocuri in Cismigiu. Program educativ pentru copii

10:00:00 - 10:00:00
19-27 Iulie 2014

 Activitati educative pentru copii de 2- 8 ani – Asociaţia Da’ De Ce

Un nou program educativ în mişcare pornind dintre rafturile librăriei Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38) şi oprindu-se în câteva puncte istorice ale unuia din cele mai frumoase parcuri bucureştene, Cişmigiul

cismigiu foto siteCărţi, vară, soare, flori şi un nou motiv să explorăm o lume plină de mistere: Asociaţia Da’ De Ce (fostă De Dragul Artei) așteaptă familiile cu copii de 2-8 ani în zilele de sfârșit de săptămână ale lunii iunie la Povesti si jocuri in Cismigiu

Povestea noastră începe cu o hartă şi multe întrebări. Ştiţi oare că Marele Cişmigiu era responsabilul cu curgerea apei din oraşul Bucureşti? Sau că, odată demult, Bucureştiul era împânzit de case frumoase şi fântâni, doar pe locul parcului nostru de astăzi se găsea o mare mlaştină cunoscută drept una din zonele cele mai murdare din oraş? Vă putem şopti noi ce domnitor a avut ideea de a transforma mlaştina într-o grădină, dar şi cine este şi ce face un peisagist- toate acestea cu degetele pe o hartă vie care creşte, se transformă şi se completează cu bănci, statui şi plante numai prin puterea degetelor noastre.
Ne continuăm aventura prin istorie ieşind pe uşa librăriei şi intrând în Cişmigiu. Aflăm că parcul nu este numai un loc de joacă, ci şi un loc al ideilor scrise: dăm târcoale unuia dintre primele Standuri de Ziare din Bucureşti şi răsfoim tacticoşi rubrica de ştiri a jurnalelor până o tranformăm cu propriile mânuţe de cititori în avioane, bărcuţe şi coifuri simpatice. Odată echipaţi, purcedem spre Rondul Scriitorilor unde chestionăm sculpturile unui Eminescu, Caragiale, Alecsandri, şi, în liniştea acestei oaze verzi de lectură, ascultăm câteva versuri jucăuşe.
Apoi ne antrenăm ochii şi nasul pentru a recunoaşte plantele cele mai frumoase pe care le găsim pe aleile parcului unde aflăm despre un tunel subteran secret ce lega Palatul Kretzulescu de Dâmboviţa şi ne jucăm de-a labirintul printre sfori, copaci şi animale cartonate pe care învăţăm să le numim şi să le descoperim în parc. Cântând în gura mare ‘Vine, vine, primăvara’ trecem pe lângă bustul Smarandei Gheorghiu, autoarea celebrului cântecel, numai pentru a ajunge în final la bătrânul Arbore Secular care adună în coroana sa 200 de ani de privit asupra copiilor din Cişmigiu. În funcție de vârsta copiilor, vor fi și alte jocuri de descoperire și încheiem programul cu o porţie sănătoasă de land art în care jucându-ne cu pietricele, iarbă, bucăţi de sfoară, construim propriul nostru parc în miniatură.
Accesul la programe se face numai pe bază de înscrieri care se fac de luni, ora 10.00 până vineri, ora 16.00, în săptămâna programului la e-mail: [email protected] (este necesară precizarea numelui programului, numele şi vârsta copilului, iar înscrierea este valabilă numai după primirea unui email de confirmare din partea organizatorilor). Detalii legate de tarife şi modalităţile de plată: http://www.asociatiadadece.ro/program/povestea-cismigiului/.

Calendarul programelor pentru copii în perioada următoare:
• Duminică, 20 iulie 2014, 10.00 – program pentru familii cu copiii de 4-6 ani;
• Sâmbătă, 26 iulie 2014, 10.00 – program pentru familii cu copii de 4-6 ani;
• Duminică, 27 iulie 2014, 10.00 – program pentru familii cu copiii de 2-3 ani;


Taxă de participare
50 lei/familie formată din doi membri (părinte și copil)
70 lei/familie formată din trei membri
80 lei/ familie formată din patru membri etc.


Există două modalități de plată:
Plata pe loc: După confirmarea înscrierii, plata se face înainte de începerea programului, la sediul Muzeului CFR.
Plata prin transfer bancar (reducere 5 lei la taxă):
Achitarea taxei de participare, la maxim două zile după emailul de confirmare a înscrierii pe lista de participanți, în contul Asociaţiei De dragul artei. RO48 INGB 0000 9999 0260 3721 (cu precizarea Taxa Muzeul CFR). Dacă nu se mai poate onora participarea, returnarea taxei se face numai dacă retragerea este anunțată cu cel puțin 24 de ore înainte de desfășurarea programului, sumă din care se va scădea comisionul bancar. Înregistrările se fac individual de către fiecare familie în parte.

În librărie există un colț cu titluri alese despre istoria parcului Cişmigiu care povestesc în detaliu şi prin fotografii transformarea acestui spaţiu emblematic pentru Bucureşti.

Programe pentru copiii din grădinițe și clasele primare
Programul Povestea Cişmigiului este disponibil și pentru grupurile de copii de grădiniță sau din ciclul primar. Detalii: http://www.dedragulartei.ro/program/programe-gradinite/

Detalii Eveniment

Perioada:
19-27 Iulie 2014

Ora incepere:
10:00:00

Ora terminare:
10:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Libraria Humanitas Cismigiu

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Bulevardul Regina Elisabeta, nr. 38

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL