Pro Vaccin vs. Anti Vaccin

Lista de articole pro vaccin vs. anti vaccin. Esti de acord cu vaccinarea copiilor? Un subiect controversat in legatura cu care fiecare parinte isi doreste sa ia o decizie bazata pe argumente.

Vaccinarea copiilor reprezinta un subiect controversat. Fiecare parinte are o pozitie in privinta acestui subiect si isi doreste sa ia o decizie cat mai documentata.

Ne dorim sa te ajutam in demersul de a te informa, oferindu-ti o lista generoasa de articole recente, din care sa poti extrage informatiile necesare luarii unei decizii documentate. Vom actualiza regulat lista de articole.

Am impartit articolele in doua categorii: pro vaccin si anti vaccin, poti sari la fiecare sectiune apasand pe linkurile de mai jos.

PRO VACCIN

versus-vsANTI VACCIN

Vrem sa stim ce parere au parintii romani despre vaccinare si te incurajam sa participi la sondajul de mai jos:

Am ales sa includem la categoria PRO VACCINARE atat articolele de informare cu privire la beneficiile vaccinarii cat si pe cele care par sau se pretind a fi echilibrate si care prezinta atat avantaje cat si dezavantaje ale vaccinarii. Printre articolele ANTI VACCINARE vei gasi si unele in care pozitiile sunt preponderent in acest sens, chiar daca pozitia autorului este una echilibrata.

Daca iti doresti sa parcurgi studii de specialitate poti consulta US National Library of Medicine” organizata pe tipuri de vaccinuri si pe afectiuni: https://goo.gl/XeXppJ.

Vezi aceste filmulet in engleza (cu subtitrare) despre cum functioneaza vaccinurile, cu apel si la istorie ca sa stim de unde am plecat si unde am ajuns in domeniul vaccinarii.

 

ARTICOLE PRO VACCIN

 

PRO VACCIN

Ce m-a șocat a fost faptul că:
• la nivel de industrie/distribuție medicamente, sunt unii care știu că anumite vaccinuri sunt periculoase;
• pentru ei, familiile lor, cunoscuți și persoane în cunoștiință de cauză (inclusiv medici !), acești oameni procură vaccinuri “sigure” din diverse țări.
În condițiile astea, i-am întrebat:
– Bine, dar dacă știți că sunt periculoase, DE CE NU SPUNEȚI PUBLIC ASTA ?!
– Pentru că cine suntem noi să ne luptăm cu Sistemul ?! Sunt foarte mulți bani la mijloc, și dacă vorbești despre asta, riști să îți pierzi locul de muncă și să fii stigmatizat.

http://www.cunoastelumea.ro/confesiune-unui-avocat-roman-cum-am-procedat-eu-cu-vaccinarea-fetitei-mele/#comment-21150


Colegiul Medicilor din judetul Hunedoara solicita medicilor de familie sa se mobilizeze pentru vaccinarea copiilor cu vaccinul ROR. De curand, aici au fost confirmate cinci cazuri de rujeola.

http://www.formaremedicala.ro/mobilizare-pentru-vaccinarea-cu-ror-cinci-cazuri-de-rujeola-in-judetul-hunedoara/


Mișcarea anti-vaccinare din România începe să capete proporții, să se coalizeze într-un singur bloc, și dacă noi, ca cetățeni, nu începem să ne mișcăm împotriva ei, să cerem obligativitatea vaccinării, ne vom întoarce în 5, poate 10 ani, înapoi la starea de sănătate publică din Europa sec. XIX.

https://sinapsecritice.wordpress.com/2016/07/10/cum-sa-te-sperii-citind-bloguri-povestea-unei-calatorii-alternative/


Mai multe organizaţii neguvernamentale şi profesionale, reunite în „Coaliţia pentru o nouă prevenţie 2013”, solicită, din nou, deblocarea de urgenţă a vaccinării anti-pneumococice, semnalând preşedintelui Iohannis, premierului Cioloş, dar şi miniştrilor Sănătăţii şi Finanţelor că refuzul autorităţilor de a respecta calendarul de imunizare reprezintă un atentat la viaţa copiilor din România.

http://www.news.ro/social/mai-multe-ong-uri-si-organizatii-profesionale-cer-deblocarea-de-urgenta-a-vaccinarii-anti-pneumococice-1922400313162016071815523797


Introducerea vaccinarilor a avut pentru o serie de boli un impact evident in incidenta ulterioara a bolilor in 50 dintre Statele Unite: pojar, hepatita A, oreion, pertusis (tuse convulsivă), poliomielita, rubeola, variola.

http://www.gokid.ro/impactul-vaccinarii-in-lupta-cu-bolile-infectioase/


Proiectul de lege propus de grupul de lucru alcatuit la initiativa Ministerului Sanatatii si format din specialisti in domeniu mentioneaza ca “pentru vaccinarile obligatorii, informarea parintelui este obligatorie iar consimtamantul este prezumat”. Adica parintele va trebuie sa semneze o declaratie prin care refuza sa-si vaccineze copilul, in caz contrar considerandu-se din oficiu ca este de acord cu vaccinarea. Cele opt vaccinuri care vor fi obligatorii pentru inscrierea copiilor la gradinita/scoala. Scolile vor fi aspru amendate daca nu vor respecta legea.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20458517-exclusiv-cele-opt-vaccinuri-care-vor-obligatorii-pentru-inscrierea-copiilor-gradinita-scoala-scolile-vor-aspru-amendate-daca-nu-vor-respecta-legea.htm


Documentarul „Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe”, a fost retras oficial din programul Festivalului de Film Tribeca de la New York, ce va avea loc între 13 și 24 aprilie. Filmul este produs sub egida actorului Robert De Niro si realizat de un fost cercetător britanic, susține existența unei legături între vaccinuri și apariția autismului.

http://www.radioromaniacultural.ro/actorul_robert_de_niro_a_retras_un_documentar_anti_vaccin_din_programul_festivalului_de_film_tribeca-46876


În America, unde există puternice curente anti-vaccinare, dar şi pro-vaccinare obligatorie, s-a lansat următoarea propunere în dezbatere publică: medicii care recomandă şi doresc vaccinarea obligatorie trebuie să semneze un formular în care aceştia garantează faptul că vaccinurile făcute copiilor sunt sigure.

http://www.bitpress.ro/sanatate/propunere-de-bun-simt-medicii-sa-si-asume-pe-proprie-raspundere-faptul-ca-vaccinurile-sunt-sigure-1243968


Vaccinul împotriva virusului HPV, virus ce poate provoca forme de cancer de col uterin, a trecut testul timpului.

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/vaccinul-impotriva-vaccinului-hpv-a-trecut-testul-timpului-video-141304.html


In cazurile in care un copil nu este vaccinat la timp, conform schemei clasice de vaccinare, medicul trebuie sa respecte anumite principii de recuperare a acestei scheme.

http://www.edumedical.ro/category/vaccinare/planul-tau-de-vaccinare/recuperarea-vaccinarii/


Ce sunt vaccinurile şi care este rolul lor? Lista de vaccinuri obligatorii şi opţionale. Studiul care a sădit sămânţa discordiei. Pot vaccinurile să ducă la apariţia bolilor? Pledoarie PRO vaccinare! Decese care ar fi putut fi şi pot fi prevenite prin vaccinare!

http://www.csid.ro/family/crestere-copii/lista-de-vaccinuri-obligatorii-si-optionale-sunt-sau-nu-motive-de-ingrijorare-13951592/


Pentru că mare parte a cărții este o compilație a altor cărți anti-vaccin, lucrarea „Vaccinurile – prevenție sau boală?” moștenește hibele tuturor cărților pe care le citează: statistici inventate, conspirații dubioase, surse pe care nici o persoană rațională nu le-ar lua în seamă.

http://pseudostiinta.ro/wiki/Christa_Todea-Gross


In secolul 20, pertussis a fost una din cele mai raspandite boli ale copilariei si o cauza majora a mortalitatii infantile in Statele Unite.

http://www.csid.ro/health/vaccinuri/vaccin-antipertussis-despre-pertussis-tuse-convulsiva-diagnostic-contraindicatii-si-precautii-la-vaccinare-11595556/


Acoperirea vaccinală în România se păstrează sub nivelul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de 95 la sută, pentru boli precum difterie, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion şi hepatită B, în principal din cauza refuzului vaccinării.

http://www.versamedia.ro/stiri/noua-schema-nationala-de-vaccinare-si-proiectul-legii-vaccinarii


Despre: Principiile vaccinarii; Recomandari generale privind imunizarea; Reactii adverse dupa vaccinare; Clasificarea vaccinurilor; Vaccinări cu obligativitate generală; Contraindicatii si precautii la vaccinare; Contraindicatii eronate la vaccinare Vaccinarile optionale; Calendarul vaccinarilor in Romania; Vaccinarea in sarcina.

http://www.csid.ro/health/vaccinuri/


În prezent, în România, conform unui studiu al UNICEF, un sfert din părinţi nu ştiu de ce este importantă vaccinarea, pentru că nu au fost informaţi.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/REPORTAJ+Vaccinarea+boala+romanilor


ARTICOLE ANTI VACCIN

 

ANTI VACCIN

People who have not received the vaccines mentioned below pose no higher threat to the general public than those who have, implying that discrimination against non-immunized children in a public school setting may not be warranted.

http://yournewswire.com/harvard-unvaccinated-children-risk/


Pretenţia statisticilor de a da seama despre realitate este jugulată de faptul că în spatele lor stă cineva care decide ce anume este relevant din realitate şi ce nu. Întotdeauna decizia este condiţionată de o idee prefabricată care, hocus-pocus, „reiese” ulterior din cifre. E ca un truc făcut de un prestidigitator, trebuie să fii deştept cu premeditare să nu pici în plasa “omului de ştiinţă” care-ţi întinde sobru statisticile spre consultare.

https://radu-iliescu.blogspot.ro/2016/10/statistici-si-vaccinuri.html


 

Am întrebat două mame, care nu le-au făcut schema completă de vaccinare copiilor lor, care au fost motivele care au stat la baza deciziei lor. Roxana, mama unui băiețel de cinci ani, nu i-a făcut până la această vârstă vaccinul împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei. „Am luat această decizie la recomandarea medicului pediatru, alopat, nu vraci. Același medic care i-a făcut celelalte vaccinuri mi-a spus că nu mai face ROR la niciun copil, pentru că este preferabil ca aceste boli să fie făcute în copilărie”, spune Roxana. 

http://republica.ro/zin-grupul-nostru-de-prieteni-sunt-copii-complet-nevaccinati-in-mintea-unui-parinte-care-nu-i-a-facut


 

In anul 2014, Institutul Paul Ehrlich din Germania (echivalentul Agentiei Medicamentului) a confirmat ca au murit DOI copii din cauza vaccinului antirujeolic. Mass media, politicienii si autoritatile tac malc pe acest subiect!

https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2016/07/25/doi-copii-decedati-in-2014-in-urma-vaccinului-antirujeolic/


In ROMANIA avem vaccinuri care nu se stie ce contin. Nu sunt verificate de nimeni asa cum fac toate tarile occidentale din jurul noastru. Cei mai drastici cu medicamentele si vaccinurile sunt englezii si tarile germanice, le controleaza pe toate si folosesc doar vaccinuri de productie autohtona. Recomandarea utilizarii unui vaccin trebuie sa ia in considerare riscurile bolii respective, beneneficiile vaccinari si, nu in ultimul rand, efectele adverse ale vaccinarii. Programul National de Vaccinare include vaccinari pentru: tuberculoza (BCG), Hepatita B, difterie, tetanos, pertusis (DTP), poliomielita, antihemophilus, rujeoala, rubeola, oreion(ROR) care se realizeaza in mai multe rapeluri (doze), administrandu-se simultan mai multe vaccinuri.

http://www.rumaniamilitary.ro/acte-de-terorism-terorism-medical#comment-212682


Documentarul „Linişte, se vaccinează” a fost realizat în anul 2009 de către Oficiul Naţional al Filmului, din Canada. filmul pictează un tablou tulburător al unei probleme care afectează întreaga societate, denunţând inactivitatea autorităţilor sanitare. Filmat în Quebec, Franţa şi Statele Unite, documentarul subliniază amploarea fenomenului efectelor secundare ale vaccinurilor.

http://gandeste.org/general/documentar-canadian-despre-efectele-vaccinurilor-liniste-se-vaccineaza-2/71978


…vaccinul antipoliomielitic, care se administrează copiilor în primele luni de viață,  poate avea efecte secundare, în timp, de tipul celor care se întâlnesc acum la bebelușii diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic.

http://www.ziarobiectiv.ro/index.php/actualitate/35939-medic-de-la-pediatrie-vaccinul-antipoliomielitic-are-efecte-secundare-de-tipul-celor-care-se-intalnesc-acum-la-bebelusii-cu-hsu


[VIDEO] …dr. Jean-François Saluzzo, consultant al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și fost director al Sanofi Pasteur, face și un scurt istoric al nenorocirilor create în timp de vaccinuri. El menționează de câteva ori că „doar printr-un noroc” s-a evitat contaminarea cu boli mortale a sute de milioane de oameni.

http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/consultant-oms-despre-vaccinurile-care-pot-provoca-moartea-a-milioane-de-oameni-583388.html


…lumea a cam realizat că e ceva nașpa cu vaccinurile astea și se cam ferește. Și, cum profiturile scad, Big Pharma a încercat tot felul de metode. A încercat cu binișorul, cu reclame la vaccinare, n-a mers. Ne-a speriat că pandemie și trebuie să ne vacinăm. Nici așa n-a mers, sau – mă rog, nu așa cum sperau ei. Așa că s-au gândit să propună o lege prin care vaccinarea să devină obligatorie.

http://www.soim.ro/vaccinurile-pro-sau-contra/


Vaccinarea are efecte negative chiar si asupra unui sistem imunitar sanatos… Pentru producerea vaccinurilor, se utilizeaza medii de cultura cu embrioni de pui de gaina (din oua) sau cu celule provenite de la animale (de exemplu, creier de maimuta!). Tocmai aceste medii de cultura reprezinta un risc, pentru ca celulele respective nu se pot steriliza intotdeauna si, pe langa vaccin, se poate introduce in organism un microb potential daunator pentru om.

https://tratamenteanticancer.wordpress.com/2016/02/21/vaccinurile-intre-da-si-nu-dr-rares-simu/


…dacă veți cere medicilor care vaccinează să vă dea în scris că răspund în caz de reacții adverse în urma vaccinării copilului, o să vedeți că vor ezita, vor căuta să vă îmbrobodească cu asigurări că nu e cazul să vă faceți griji, dar în final vor REFUZA să își asume orice risc, sub semnătură. De ce, dacă e atât de OK și sigur precum îl prezintă ?!

http://www.rapcea.ro/2016/02/23/sfintele-minunatele-i-miraculoasele-vaccinuri/


Dacă se continuă cu vaccinurile în același ritm, în 30 de ani toți copiii vor suferi de o boală alergică!…În primul rând, aș vorbi despre principiul vaccinării. Acesta este un principiu fals, artificial, la care organismul uman nu se poate adapta. De ce? Fiindcă „mecanismele de funcționare” ale sistemul imun al omului nu sunt „aplicabile” în cazul unui vaccin.

http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Doctor-Todea-Gross-Daca-se-continua-cu-vaccinurile-in-acelasi-ritm-in-30-de-ani-toti-copiii-vor-suferi-de-o-boala-alergica-130347#.VstciTLT8KE.facebook


Fiecare pacient ar trebui examinat foarte bine inainte de vaccinare, ceea ce nu este posibil atunci cand se fac vaccinari pe „banda rulanta”

https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2014/04/06/vaccinurile-intre-da-si-nu-dr-rares-simu-medic-specialist-in-imunologie-clinica-si-alergologie/


Daca nu ne cunoastem inca: incantata de cunostinta, draga cititorule, eu sunt un parinte care refuza sa-si vaccineze copilul.

http://piersicuta.blogspot.ro/2015/02/profilul-unui-parinte-care-refuza.html


Generatia de copii nevaccinati ce se dezvolta va fi una dintre cele mai sanatoase din lume, si vor trebui sa le multumeasca parintilor lor pentru asta.

http://www.dzr.org.ro/cei-mai-sanatosi-copii-in-viitor-vor-fi-cei-nevaccinati/#


Fie ca suntem de acord sau nu cu vaccinarea, consideram ca este important ca fiecare dintre noi sa sa studiem motivele pentru care avem o parere sau alta, in ce masura suntem condusi in deciziile noastre de prejudecati sau de argumente valide. Filmuletul (in engleza si cu subtitrare) de mai jos vorbeste la rece tocmai despre acest lucru, lansand ipoteza ca tocmai succesul vaccinurilor este cel care ii face pe parinti sa nu isi vaccineze copii, acestia comparand riscurile vizibile din prezent (vezi teoriile legate de autism) cu cele neconstientizate pentru ca tin de trecut, chiar daca in trecut oamenii mureau pe capete din pricina bolilor pentru care se fac in prezent vaccinuri.


 

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm să revii!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU