Quinoa – Superaliment pentru intreaga familie

Quinoa este un aliment nutritiv potrivit pentru copii si adulti. Contine rezervoare de vitamina A, B, C și E dar si minerale precum mangan, fier, cupru, magneziu, fosfor, calciu, care au grijă de sănătatea mușchilor, a sistemului osos, a ochilor.

A compune meniul pentru unul sau mai mulți copii este o provocare în sine. Micuții se plictisesc repede, dezvoltă afinități pentru anumite preparate și au nevoie de un aport echilibrat de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase.


Astăzi am dori să vă vorbim despre quinoa, superaliment potrivit pentru întreaga familie. Are o valoare nutritivă deosebit de ridicată și un gust deosebit. Poate fi utilizată pentru o largă varietate de mâncăruri, modul de preparare fiind similar cu cel al orezului.

Un prim argument în favoarea includerii acestei cereale în alimentația copilului este acela că are în compoziție toți aminoacizii esențiali regăsiți și în carne. Există copii care preferă legumele și fainoasele în defavoarea cărnii. Pentru un echilibru în alimentație și pentru o dezvoltare normală puteți compensa printr-o masă delicioasă care să includă și quinoa.

Micile boabe sunt adevărate rezervoare de vitamina A, B, C și E, care contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, a pielii. Vitamina E formează compuși împreună cu oxigenul, compuși capabili să elimine radicalii liberi din țesuturi. Vitaminizarea constantă contribuie la creșterea armonioasă a copilului, îi ridică nivelul de energie de peste zi și îl face mai receptiv.

Omega 3 este aliatul sistemului nervos și al inimii. O salată cu quinoa, legume și somon satisface atât papilele gustative, precum și nevoia organismului de substanțe benefice.

Nici mineralele nu lipsesc din structura acestei pseudo-cereale. Mangan, fier, cupru, magneziu, fosfor, calciu -“ în proporție variabilă. Acestea au grijă de sănătatea mușchilor, a sistemului osos, a ochilor.

 

Dacă vă întrebați ce mâncăruri ați putea prepara cu boabele de quinoa, iată la ce ne-am gândit noi: tocăniță de ardei copți și quinoa, desert cu quinoa, agrișe și fistic, salată de quinoa cu pătrunjel și lămâie, roșii umplute cu quinoa, nuci și ciuperci, somon pe pat de quinoa, quinoa cu lapte (preparat ca orezul cu lapte).

Retete cu quinoa de pe site: Salata de quinoa, Quinoa cu legume

Să nu uităm că vedeta acestui material conține și fibre solubile și insolubile, care contribuie la sănătatea sistemului digestiv și care previn apariția autointoxicării.

Dacă vă întrebați de unde ați putea cumpăra acest produs, noi am cercetat și am găsit quinoa în portofoliul Solaris Plant. Poftă bună 🙂

 

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU