Relax Kids – Mighty Monster Adventures 5-9 ani, Cluj-Napoca

18:30 - 19:30
30 November - 07 December 2017
Cluj-Napoca

Începând din luna Noiembrie, vom reîncepe seria întâlnirilor Relax Kids la Biblioteca Județeană Octavian Goga, filiala Zorilor, de data aceasta dedicată copiilor de 5-9 ani.

Vor fi 6 întâlniri, in fiecare Joi, de la 18:30, care ne vor ajuta să îi cunoaștem mai bine pe Monștrii Puternici ai Emoțiilor Negative – Mighty Monster Adventures.
Emoțiile negative, greu de gestionat sunt precum monștrii. Monștrii emoțiilor pot apărea de nicăieri. Dacă îi ignorăm nu le place. Iar atunci când nu le acordăm atenție, când îi ignorăm și îi evităm ei pot cește tot mai mari și mai greu de controlat. Aventurile monștrilor puternici este o o nouă temă Relax Kids în care vom încerca să îi cunoaștem mai bine pe acești monștrii, îi vom numi, le vom acorda atenția de care au nevoie și vom învăța mici trucuri care să ne ajute să ne împrietenim cu ei și să îi controlăm mai ușor. 

Ora de Relax Kids include încălzire și mișcare, jocuri distractive, jocuri mindfulness de relaxare, exerciții de stretching și de respirație, masaj, jocuri de afirmații pozitive și în final relaxare cu ajutorul poveștilor de reprezentare mintală. Copiii sunt aduși de la o stare de energie ridicată la o stare calmă, liniștită și sunt încurajați să se relaxeze în timp ce își dezvoltă creativitatea și imaginația.

Întâlnirile Relax Kids sunt tematice, fiecare temă având în general o durată de șase săptămâni.

În cadrul celor șase întâlniri dedicate Aventurilor Monștrilor Puternici
cei mici vor învăța mai multe lucruri despre emoțiile neplăcute, vor învăța să le recunoască, să le conștientizeze și să le accepte de la o vârsta cât mai fragedă.

De multe ori noi, adulții, avem tendința să ignorăm sau să evităm emoțiile negative, greu de gestionat. Iar pe copiii noștri încercăm să îi ajutăm în același fel, prin distragerea atenției, ignorarea, evitarea sau chiar minimalizarea sentimentelor. Din păcate, în acest fel, acestea nu dispar ci rămân în subconștientul nostru și de acolo ne vor măcina și ne vor eroda încet încet, iar mai tîrziu pot duce la probleme serioase de anxietate sau de depresie.

Recunoașterea și conștientizarea emoțiilor reprezintă o parte semnificativă din bunăstarea emoțională și sănătatea mintală.

Creierul este modelat de experiențele pe care le trăim iar modul în care răspundem la o anumită emoție este înregistrat. În timp acest mod de a răspunde duce la crearea unei conexiuni neuronale care să te ajute în viitor sau dimpotrivă, care îți poate crea probleme în viitor. Dacă atunci când ești copil ești ajutat să gestionezi emoțiile puternice și dificile și înveți că ele sunt o parte normală din viață, creierul și corpul vor învăța să nu reacționeze la ele într-un mod temător. Cu cât suntem mai deschiși asupra emoțiilor cu atât copiii vor învăța că nu au de ce să le respingă sau să le fie frică de ele ci mai degrabă să le ofere atenția necesară și să le accepte. Acest lucru va duce la o generație mult mai inteligentă emoțional, mai fericită și care vor ști să nu își reprime emoțiile.

Relax Kids ajută copiii:
– Să învețe tehnici valoroase de mindfulness și relaxare
– Să își îmbunătățească sănătatea mentală
– Să le crească încrederea în forțele proprii și stima de sine
– Să își dezvolte reziliența emoțională 
– Să își controleze emoțiile
– Să își dezvolte puterea de concentrare, imaginația, creativitatea
– Să gestioneze mai ușor furia, anxietatea, stresul
– Să se simtă mai fericiți

Începând de joi, 2 noiembrie, vom începe seria întâlnirilor Relax Kids dedicată copiilor de 5-9 ani cu tema Monștrii Puternici ai Emoțiilor Negative – Mighty Monster Adventures.

Donație recomandată:
30 lei

Înscrierea se poate face fie la numarul de telefon 0745304929 fie prin mail la [email protected]

Numărul locurilor este limitat așa că te rugăm să te înscrii din timp.

Vă așteptăm cu drag!

https://www.facebook.com/events/1960128594312590/

Detalii Eveniment

Perioada:
30 November - 07 December 2017

Ora incepere:
18:30

Ora terminare:
19:30

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL