Retete delicioase de cafea rece de vara Lavazza

Lavazza va invita sa descoperiti gustul desavarsit a noilor retete de cafea rece de vara, excelente pentru acest sezon calduros.

 

Lavazza prezintă rețete exclusive de cafea rece, care transforma cafeaua italiana intr-un deliciu foarte special.

Savoarea, calitatea și aroma fiecărei cesti de cafea depinde de amestecul de soiuri de cafea care stă la baza ei. Istoria și arta combinării diferitelor tipuri de cafea a început în laboratorul unui mic magazin din Torino, la începutul secoluluial XX-lea, mulțumită intuiției lui Luigi Lavazza.

Timp de mulți ani, întreprinzătorul comerciant din Piemont a studiat arta amestecului de cafele și a testat tehnica de degustare, dar și procesul potrivit de prăjire. Astfel, prin nenumărate încercări, a ajuns să creeze „rețetele” originale de cafea: amestecuri de –soiuri de cafea cu origini diferite, pre-prăjite și gata de utilizare, cu o aromă bogată și armonioasă. Aceste amestecuri au revoluționat rapid modul în care consumatorii se bucurau de cafea, dar și preferințelelor de gust și aromă.

Astăzi, cei mai mulți dintre noi am fi de acord că un espresso reprezintă cea mai autentică cafea italiană. Chiar și cuvântul „espresso” înseamnă „creat la cerere”, denotând, astfel, un preparat de cafea rapidă. Creativitatea italiană a transformat, astfel, o simplă infuzie de cafea măcinată și apă fierbinte într-o adevărată formă de artă, apreciată în prezent în întreaga lume.

Cafeaua nu trebuie, însă ,să fie fierbinte pentru a fi delicioasă! Pentru că suntem în plin sezon de vară, este momentul ideal pentru consumatori să se îndrăgostească de o serie de rețete somptuoase, dar simple de retete  cafea rece de vara! De la băuturi delicioase, savurate după cină, la cocktail-uri de retete cafea rece de vara ideale pentru petreceri, toate rețetele vă invită să savurați arome încântătoare.

Iată 3 rețete cafea rece de vara minunate pentru această vară:

1.Cafea italiană cu lapte de migdale

Caffè alla Salentina este o băutură foarte răcoritoare, pe bază de cafea și lapte de migdale. Este esențial ca ea să fie pregătită cu câteva ore în avans, astfel încât laptele să apuce să înghețe.

Ingrediente:

Pentru 1 pahar

50 ml de espresso sau moccaRetete cafea rece de vara -Lavazza Caffè alla Salentina

300 ml de apă

100 g de sirop de lapte de migdale

MODUL DE PREPARARE

Preparăun espresso sau o cafea mocca.

Pune 6-7 cuburi de lapte de migdale într-un pahar mare.

Toarnă cafeaua fierbinte și neîndulcită peste gheață.

Servește cu un pai.

Cuburi de gheață din lapte de migdale

Diluează siropul de lapte de migdale cu apă rece.

Toarnă-l în forme speciale de cuburi de gheață.

Lasă-le în congelator timp cel puțin 3 ore.

 2.Iced Mocha

Aceasta este o rețetă cu adevărat nemaipomenită – combinația clasică de frișcă si ciocolată se îmbină cu aroma cafelei pentru a crea o băutură delicioasă și răcoritoare

·         INGREDIENTE:
Pentru 1 pahar

50 ml de cafea

50 ml de ciocolată rece cu frișcă·

6-7 cuburi de gheațăRetete cafea rece de vara -Lavazza Iced Mocha·

1 l de lapte·

175 g de zahăr

140 g de cacao

 

MODUL DE PREPARARE

Pregătește cafeaua.

Pune gheață într-un pahar de cocktail și toarnă peste ea ciocolată răcită, pe care, anterior, ai topit-o în 50 ml de lapte.

Adaugă cafeaua și frișcă, pentru topping.

Ciocolata caldă

Pune la fiert 1 litru de lapte.

Adaugă amestecul de pudră de cacao și zahăr, preparat înainte.

Fă focul mic și lasă amestecul să fiarbă până când se îngroașă(timp de 10 minute sau mai mult, în funcție de consistența dorită)

Lasă-l să se răcească și servește cu plăcere!

3.Irish CoffeeInversat

Aceasta este o specialitate de cafea care te încălzește din cap până în picioare! Vei descoperi un amestec cremos și catifelat, cu aromă intensă de Irish whiskey și de cafea italiană cu gust bogat. Este o rețetă ideală pentru zilele mai răcoroase, creată pentru a încălzi inimile celor care o savurează.

 INGREDIENTE
Pentru 5 pahare
·    250ml de lapte integral, 300g de frișcă lichidă, 100ml de Irish whiskey, 100g de zahăr, 9g de gelatină alimentară foiRetete cafea rece de vara-Lavazza Irish Coffee

 

MODUL DE PREPARARE

Toarnă laptele, frișca și zahărul într-o tigaie mică și pune-o pe aragaz, la foc scăzut.

Chiar înainte ca amestecul să înceapă să fiarbă, pune o foaie de gelatină într-un recipient umplut cu apă rece și las-o aproximativ 2 minute la înmuiat.

Când amestecul începe să fiarbă, adaugă gelatina în tigaie.

Amestecă încet și stinge apoi focul.

Adaugă și whiskey-ul și amestecă bine. Toarnă circa 100g de conținut în fiecare pahar și ține-le în frigider timp de 24 de ore ca să se răcească.

Scoate apoi frișca din frigider și toarn-o peste o ceașcă de cafea preparată.

Irish Coffee-ul Inversat este gata să fie servit!

Cireașa de pe tort

De ce să nu adaugi și un pai pentru cocktail ca Irish Coffee-ul să fie chiar și mai ademenitor?

Pentru mai multe informații, intră pe www.lavazza.com

Despre Lavazza

Înfiinţată în 1895 la Torino, compania Lavazza este deţinută de familia Lavazza de patru generaţii. Acum considerat al şaselea cel mai important prăjitor de cafea din lume, Grupul operează în prezent în peste 90 de ţări printr-o reţea vastă de subsidiare proprii şi distribuitori, exportând aproximativ 55% din producţia sa totală. Lavazza are aproape 3.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri ce depăşeşte 1,4 miliarde de euro (estimat pentru 2015). Lavazza a inventat conceptul de blenging – cu alte cuvinte, arta de a combina diferite tipuri de cafea din zone geografice diferite – încă din primii săi ani de activitate, iar aceasta continua să fie o trăsătură caracteristică celor mai multe dintre produsele sale. Compania are, de asemenea, 25 de ani de experienţă în producţia şi vânzarea de sisteme şi produse de cafea porţionată. Lavazza a fost prima companie italiană care a oferit sisteme de pregătit espresso cu capsule. Acum, Lavazza este prezentă în toate segmentele de business: cafea pentru acasă, segmentul away-from home şi segmentul serviciilor de cafea pentru medii profesionale, concentrându-şi atenţia către inovarea sistemelor şi tehnologiilor de consum. Lavazza a reuşit să se facă cunoscută şi prin parteneriatele importante ce au susţinut impecabil strategia sa de dezvoltare internaţională, cum ar fi apropierea sa de lumea sportului prin parteneriatele cu turneele de tenis de Grand Şlem, dar şi proiectele sale din lumea artistică şi culturală realizate împreună cu muzee prestigioase precum Muzeul Guggenheim din New York şi Musei Civici Veneziani din Veneţia.

 

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară.Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare.Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU