Scoala Intuitext prezinta, Cum pot copiii să fie fericiți la școală!

 

In anii de gradinita, cei mai multi copii privesc cu admiratie catre confratii mai mari, pe care il respecta in mod deosebit pentru simplul fapt ca sunt deja scolari. Cand vine vorba de validare in cadrul grupului. copii de varsta mica simt o nerabdare imensa de a fi elevi cat mai curand, asociind acestui statut un prestigiu de care abia asteapta sa se bucure si ei.

Indiferent de motivele entuziasmului lor (curiozitate, amor propriu sau orice altceva), de cele mai multe ori copiii sunt nerăbdători să meargă la școală și au, în fază inaugurală cel puțin, o bucurie extraordinară să înceapă această nouă etapă din viața lor.

Prin urmare, pentru părinți și învățători această atitudine pozitivă a copiilor față de școală reprezintă un start extraordinar, de care trebuie să profite în mod cât mai înțelept pentru rezultate eficiente pe termen lung.

Iata cateva indicii care ne spun, Cum pot copiii să fie fericiți la școală:

1 – O relație bună cu învățătoarea

Când vine vorba de relațiile pe care le stabilesc cu cadrele didactice, copiii cunosc de regulă două „frecvențe“: ori o iubesc pe doamna, ori nu. În mod ideal, pentru a merge la școală cu plăcere, copiii ar trebui să găsească în dascălul din primii ani de școală o figură apropiată oarecum de cea a părinților, un profil care să îmbine educația și învățarea cu afectivitatea. În acest mod, elevii vor privi școala drept o prelungire firească a mediului cald de acasă și vor accepta să meargă într-un alt loc în care se simt bine, protejați, iubiți.

2 – O relație echilibrată cu colegii de clasă

O altă componentă importantă în viața oricărui școlar, mai ales în clasele primare, este relația pe care copiii o au cu colegii de clasă. Cum se înțeleg cu colegul de bancă, ce loc ocupă în cadrul grupului și dacă în colectivul din care fac parte există colegi dificili care să-i tachineze în mod constant. Un lucru important de menționat este că, în fața unui eventual refuz de a merge la școală, părinții trebuie să fie deschiși la toate motivele anxietății copiilor, inclusiv (sau mai ales) la cele pe care un adult nu le-ar considera importante. În acest context, Laura Markham, specialist în psihologie clinică, dar și psihologul american Alfie Kohn explică un lucru extrem de util pentru adulți: atunci când copiii adoptă un comportament dificil o fac pentru că au o nevoie neîmplinită (de atenție, de iubire, de validare etc.) și este de datoria celor mari să descifreze adevăratele motive care determină atitudinea ostilă a copilului.

Scoala Intuitex, Cum pot copiii sa fie fericiti la scoala3 – O relație sănătoasă cu părinții

Un aspect care se poate observa atât în anii de grădiniță, cât și în clasele primare este relația pe care un copil o are cu părinții săi. Fie că refuză să plece de acasă, fie că plânge atunci când este lăsat în grija educatoarei/ învățătoarei, copilul exprimă în aceste momente gradul de apropiere pe care îl simte el (!) în raport cu părinții. E important ca legătura celor mici cu familia lor să fie bazată pe iubire necondiționată, încredere și respect, toate acestea conferindu-i copilului siguranță și disponibilitate pentru experiențe noi.

4 – Instrumente de învățare plăcute

După ce se asigură că îi oferă copilului lor un mediu potrivit pentru o dezvoltare sănătoasă, că au găsit o școală bună, cu o învățătoare caldă și un colectiv de copii prietenoși, părinții mai au totuși un hop de trecut: ca să le placă la școală, copiii trebuie să aibă o atitudine pozitivă față de învățare. Acest lucru se realizează atât prin intermediul materialelor didactice alese de învățătoare, cât și prin metodele alternative de învățare pe care le oferă părinții.

De exemplu, Scoalaintuitext.ro este un produs online pe care copiii îl pot accesa după ce părinții lor achiziționează o licență fie pentru 6, fie pentru 12 luni, pentru clasele I, a II-a și a III-a (în funcție de anul de studiu al copiilor). Datorită acestui produs inovator, copiii învață în timp ce se distrează și își exersează acele aptitudini necesare pentru reușita pe termen lung. Construită ca un loc de aventură, www.scoalaintuitext.ro oferă celor mici șansa de a-și cultiva motivația și plăcerea de a învăța, de a-și îmbunătăți atenția, memoria sau gândirea, dar și de a-și dezvolta inteligența emoțională și socială.

 

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU