Sanatatea bucala a copiilor – pericole si solutii [P]

Sistemul dentar al unui adult este format din 32 de dinti si masele, incluzand aici si maselele de minte. Dentitia decidua, termen specializat care denumeste asa numitii “dinti de lapte” ai copiilor, este formata dintr-un total de 20 de dinti. Sanatatea si igiena bucala corecta sunt importante la maturitate, dar in special in copilarie cand se pun bazele obiceiurilor corecte de ingirjire a cavitatii bucale care nu trebuie sa fie neglijate in nici un moment.

Dezvoltarea sistemului dentar

Primul set dentar este complet dezvoltat in jurul varstei de trei ani si este format dintr-o serie de dinti care au caracter provizoriu. Aparitia dintilor debuteaza la aproximativ sase luni, desi unii dintre copii se pot naste cu pana la doi dintisori. Incepand cu varsta de sase ani toti dinti care au crescut pana la acest punct vor cadea si vor fi inlocuiti de sistemul dentar permanent.

La aproximativ 13-14 ani dentitia permanenta trebuie sa fie completa, cu exceptia molarilor 3, numiti si “masele de minte”, care apar diferit de la persoana la persoana in perioada de maturitate. La oameni dintii maturi care au cazut sau sunt afectati de diverse probleme nu se regenereaza, iar sanatatea si igiena corecta din perioada copilariei pun bazele unui sistem dentar puternic si durabil.

Probleme dentare frecvente

Periajul dintilor este regula de baza pentru dinti sanatosi, insa rezistenta acestora este data de starea buna si o igiena corecta pentru intreaga cavitate bucala. Cariile reprezinta distrugerea stratului dur, osos, care inveleste miezul dintelui si sunt mai frecvente la copii decat la adulti. Pe langa acestea, asupra dintilor mai actioneaza negativ si tartrul, o depunere organo-minerala rigida care apare pe suprafata exterioara. In faza incipienta, inainte de a se solidifica, tartrul este denumit placa dentara, problema care se afla printre principalii factori favorizanti ai cariilor. De asemenea, pentru a evita pierderea sau alterarea danturii este important si sanatatea gingiilor. Afectiunile din aceasta categorie pot provoca sangerarea, inflamarea si retragerea gingiei, iar dintii nu vor mai fi sustinuti corespunzator si vor cadea.

Sanatate pentru intreaga cavitate bucala

Toothpaste_Tablets_8469Copii au tendinta de a evita ritualurile zilnice de igiena orala si risca dezvoltarea unor afectiuni dentare sau gingivale care vor fi greu de contracarat ulterior. Chiar daca dentitia decidua va fi inlocuita, problemele acesteia se pot extinde catre gingii sau pot reveni mai usor in viitor. De aceea, parinti trebuie sa se asigure ca periajul si celelalte actiuni pentru igiena orala sunt indeplinite cu strictete. Pentru o cavitate bucala sanatoasa, Secom® pune la dispozitie produsul Childlife Toothpaste Tablets (gust de fructe), 60 de tablete. Acesta sustine sanatatea cavitatii bucale a copiilor prin rolul sau de protectie impotriva infectiilor si in reducerea placii dentare. Childlife

Childlife Toothpaste Tablets contine extract patentat din fructe de afin american (ExoCyan®CRAN) si este 100% natural. Produsul reduce numarul de bacterii patogene din cavitatea bucala si actiunea acestora asupra dintilor, inhiba enzimele bacteriene care provoaca tartru si stimuleaza activitatea enzimelor salivare pentru a activa mecanismul natural de aparare a cavitatii bucale. De asemenea, Childlife Toothpaste Tablets contribuie la albirea dintilor si la cresterea rezistentei acestora, precum si la reducerea inflamatiei si sensibilitatii gingiilor, a hemoragiei gingivale si a respiratiei urat mirositoare. Produsul este recomandat de Societatea Romana de Pediatrie.logo_pediatrie_12

Produsele Secom® sunt disponibile in farmaciile si magazinele cu profil naturist din toata tara, prin intermediul magazinelor online partenere, precum si in cele doua magazine Secom® din Bucuresti, str. Stefan cel Mare nr. 22 si str. Stirbei Voda nr. 150. Lista completa a acestora este disponibila pe www.secom.ro

De asemenea, pe str. Stirbei Voda nr. 150 se afla si Centrul de Consultanta Naturopata Secom®, la care puteti apela pentru realizarea unui program de tratament naturopat personalizat, adaptat specificului fiecaror afectiuni si starii de sanatate a organismului. Evaluarea starii de sanatate se realizeaza atat prin interpretarea documentelor medicale, cat si fara acestea sau cu ajutorul sistemului de scanare interstitiala (Sistemul EIS), care permite detectarea dezechilibrelor din organism inainte de aparitia semnelor clinice de boala printr-o metoda computerizata non-invaziva si rapida.

Pentru intrebari suplimentare puteti suna gratuit la linia verde Secom® (0800 873 266), iar pentru concursuri si articole noi, vizitati oricand pagina de Facebook a companiei.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt iniţiatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 11 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot acest timp mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm cu toţii de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Sper ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU