Scoala de vara: Joaca de-a pictorul

18:30:00 - 18:30:00
22-26 Iulie 2013
București

Scoala de vara: Joaca de-a pictorul este un atelier despre curente si stiluri din pictura. Se va concentra pe citeva imagini sau citiva pictori care ilustreaza sau se incadreaza intr-un anumit stil. Cursul propune citeva stiluri mai accesibile si atragatoare pentru copii, precum si tehnici care pot fi usor intelese si puse in practica pentru a realiza propria lucrare.

Ateliere pentru copii curente

Toate evenimentele de astazi

Prima parte a fiecarui atelier va cuprinde o scurta prezentare, cu imagini, a respectivului stil sau curent artistic dupa care cursantii vor incerca sa deseneze sau picteze in “stilul” respectiv, folosind propriile idei, teme si sugestiile profesorului.

Lector: Maria Irina Petreanu

1. Cum pictau oamenii acum mii de ani Arta primitiva (si arta moderna)

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Vom vedea citeva imagini cu arta primitiva si apoi vom incerca sa facem propria lucrare in stil primitiv sau modern/primitiv. Desenul copiilor este foarte apropiat de stilul jucaus si surprinzator al primitivilor, cu teme vegetale si animale. Vom desena inspirindu-ne din temele tribale sau populare ale diverselor popoare.joaca de-a pictorul

2. Regi, regine si catei – portrete de familie

Multa vreme pictorii faceau lucrari care erau comandate de oamenii instariti: regi, regine, conti, boieri sau sultani, care atunci cind isi faceau portretul, unde apareau deseori mai frumosi decit in realitate, putea contine si alti membri ai curtii sau anturajului: copii, catei, servitori, cai, etc. Aici cursantii sint invitati sa aduca fotografii la alegere, ale familiei sau cunostintelor dupa care sa incerce sa faca un portret de familie sau un portret memorabil, ca cele de odinioara.joaca 1

4. Arta noua sau cum putem sa ne inspiram din natura – Art Nouveau

Acum o suta de ani oamenii au inceput sa se inspire in arte din formele si frumusetea naturii, formele unduioase ale plantelor, lianelor si copacilor. Pictura, arhitectura si hainele oamenilor parca aveau viata si dansau. Vom incerca sa facem picturi in stilul artei noi (acum 100 de ani), pornind de la formele si miscarea elementelor naturale din jurul nostru.

5. Cum sa facem imagini din puncte multicolore – Pointilismul

Pentru ca se plictisisera sa deseneze doar cu linii, niste artisti inventivi s-au gindit sa faca imagini colorate folosind multe puncte si multe culori, care sa dea impresia de lumina si miscare. Putem face si noi picturi folosind multe puncte colorate, ca un mozaic sau un puzzle din care sa se nasca o pictura inedita.

joaca5

Va rugam tineti cont de faptul ca atelierele noastre nu se adreseaza copiilor cu nevoi speciale.

Cost: 225 ron

Cost redus: 200 ron

Va puteti inscrie la Scoala de vara: Joaca de-a pictorul prin email la [email protected].

Pentru informatii suplimentare sunati la 0723 167 892 sau 021-321.30.22

Detalii Eveniment

Perioada:
22-26 Iulie 2013

Ora incepere:
18:30:00

Ora terminare:
18:30:00

Orasul:
București

Detalii Locație

Scoala de Arte si Maniere

Județ:
Sector 3

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Str Popa Soare, nr. 40, et. 1

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL