Cea Mai Mare Fotografie Realizată de Nasa ne-a Lăsat cu Gurile Căscate

VIDEO. Cea mai mare fotografie realizată de Nasa vreodată? Când am văzut-o prima dată m-am gandit la fetiţa mea care îşi manifestă destul de des curiozitatea în privinţa universului. Cât de mare e, cum a aparut, cine mai e pe-acolo…

Într-o astfel de discuţie i-am povestit cum într-o noapte senină mă aflam cu nişte buni prieteni pe un ponton de la malul unui lac străjuit de munţi. Lipsa oricărei surse de lumină în zonă ne-a permis să vedem un cer absolut înţesat de stele, o pănză albă prin ochiurile căreia simţeai că nu poţi arunca un ac.

Am găsit şi dovada. Nasa a publicat în 2015 o imagine a galaxiei Andromeda, cea mai apropiată galaxie de a noastră. Captura a fost făcută de telescopul Hubble prin combinarea a nu mai puţin de 411 fotografii. A rezultat cea mai mare fotografie realizată vreodată de Hubble: 1,5 miliarde de pixeli ce necesită aproximativ 4,3 GB!

Telescopul spațial Hubble, plasat pe orbită în jurul Pământului în afara atmosferei terestre, este suficient de puternic pentru a cuprinde stelele aflate pe un disc lung de 61.000 de ani lumină. Este ca şi cum ai fotografia o plajă și ai vedea fiecare granulă individuală de nisip.

Imaginea ne poartă prin 100 de milioane de stele și călătorește peste 40.000 de ani lumină. Primul gând care mi-a trecut prin minte privind-o a fost că pare o soluţie universală pentru toate problemele vieţii. Mai ales pentru un copil aflat în etapa „buricul pământului”. Când o priveşti cu atenţie îţi dai seama că 1. stai de ceva vreme cu gura căscată, 2. parcă eşti si un pic ameţit şi 3. devii încet o parte atât de nesemnificativă a universului încât problemele de orice fel se dizolvă şi rămâne doar recunoştinţă. Măcar pentru un moment ツ.

setează calitatea video la 4k, full screen & w.o.w.! – cea mai mare fotografie realizată de Nasa

DISTRIBUIE
Salut! Sunt tatăl unei fetiţe minunate de 11 ani, care mă motivează zi de zi să fiu mai bun decât am fost, mai bun cu mine şi cu ceilalţi. Mă pasionează muzica, grafica şi posibilităţile infinite ale internetului. Mă preocupă modul în care putem îmbunătăţi traiul în comun în societate. Îmi doresc ca fiecare dintre noi să-şi propună să construim împreună o lume cu multe oportunităţi pentru noi şi copiii noştri.
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU