Tic Pitic 2018 – Zilele Small Size. Mini-Maraton Teatral la Teatrul Ion Creangă din București

10:00 - 19:30
26-28 Ianuarie 2018
București

Ediția a IV-a Tic Pitic 2018 – Zilele Small Size, mini-maratonul teatral al Teatrului Ion Creangă din București are loc in perioada 26-28 ianuarie 2018 la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă.

TIC PITIC – Zilele Small size, mini-maratonul teatral organizat anual de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, revine în Capitală în perioada 26 – 28 ianuarie 2018. Timp de trei zile, părinții și ticpiticii lor, de la bebeluși la preșcolari, sunt invitați să exploreze universul plin de mirare și sens al teatrului care nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate!

Desfășurat sub forma unui showcase, evenimentul reunește cele mai recente spectacole realizate de Teatrul Ion Creangă pentru micuții cu vârsta între 1 și 6 ani, dar și activități conexe, adresate copiilor, părinților și tuturor celor care contribuie la formarea tinerei generații, cu scopul de a promova importanța și beneficiile Educației Timpurii prin teatru.

PROGRAM Tic Pitic – Zilele Small Size

Vineri, 26 ianuarie

  • 10:00 – 12:00, Întâlnire cu specialiști în educație timpurie: Joaca și teatrul în educația copiilor preșcolari (moderator: Carmen Anghelescu); vizionare specială: ÎmpreLună;
  • 17:00 – 17:30, ÎmpreLună (1-3 ani)
  • 19:00 – 19:30, ÎmpreLună (1-3 ani)

Sâmbătă, 27 ianuarie

  • 11:00 – 11:30, La un metru de tine (2-5 ani)
  • 18:00 – 18:30, La un metru de tine (2-5 ani)

Duminică, 28 ianuarie

  • 11:00 – 12:00, Atelierul PovesTIC: ascultă o poveste! (3-6 ani)
  • 17:00 – 17:30, Amintiri într-o valiză (2-5 ani)
  • 19:00 – 19:30, Amintiri într-o valiză (2-5 ani)

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Toate activitățile au loc la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă (Str. Biserica Amzei nr 21-23).

ticpitic 2018

Teatru și povești pentru ticpitici

Cea de-a IV-a ediție TIC PITIC – Zilele Small size aduce astfel în atenția publicului trei dintre producțiile prezentate în premieră în cursul anului 2017: povești senzoriale și călătorii din centrul Pământului până în înaltul cerului (ÎmpreLună) sau spectacole coregrafice, non-verbale, despre puterea imaginației (La un metru de tine) și despre importanța amintirilor (Amintiri într-o valiză).

Concentrate pe durata weekend-ului într-un maraton de șapte reprezentații, titlurile propuse le vorbesc copiilor și părinților deopotrivă despre bucuria jocului, despre texturile cu care este acoperită lumea, dar și despre straturile de sens care înconjoară spectacolul de teatru.

O altă producție care se lasă descoperită, sau redescoperită, este colecția de teatru-radiofonic realizată pentru PovesTIC, aplicația de povești audio pentru copii. Prima dintre cele 12 povești înregistrate în colaborare cu Teatrul Național Radiofonic pentru aplicație, Pasărea măiastră, face cu această ocazie subiectul unui inedit atelier pentru copiii cu vârsta între 3 și 6 ani.

Timp de o oră, actorii Teatrului Ion Creangă îi provoacă pe micuții participanți să descopere universul imaginat de Petre Ispirescu, audiția fiind completată de jocuri și activități interactive. Atelierul are loc duminică, 28 ianuarie, și se desfășoară în regim gratuit, în baza înscrierii prealabile la adresa de e-mail [email protected].

Teatrul în dialog cu specialiștii din educație

Nu doar cei mici au parte de un program special în acest weekend, ci și adulții, Zilele Small size prilejuind o nouă întâlnire a specialiștilor din domeniul educației timpurii. Cadre didactice din învățământul preșcolar, psihologi, producători sau artiști care activează în sfera teatrului pentru copii sunt invitați vineri, 26 ianuarie, la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă, pentru a lua parte la o discuție despre importanța jocului în dezvoltarea echilibrată a copilului.

Întâlnirea este moderată de psihologul Carmen Anghelescu, Șef al Departamentului Educație Timpurie – Centrul Step by Step pentru Educație și se bucură de sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București – Catedra pentru învățământ preșcolar, Sectorul 1.

* * *

TIC PITIC – Zilele Small size se înscrie într-o amplă rețea de evenimente organizate anual, în ultimul weekend al lunii ianuarie, ca parte a activității extinse a proiectului internațional Small size, performing arts for early years, finanțat prin Programul Europa Creativă (2014-2020). Lansat în anul 2015, conceptul a fost implementat în numeroase orașe din întreaga lume, din Helsinki până în Madrid, din Londra până în Salzburg, din Mexic până în București. Ediția din ianuarie 2017 a evenimentului a reunit peste 120 de activități, organizate de teatre și centre culturale din 20 de țări, la care au luat parte peste 5500 de copii, părinți, artiști și educatori.

Amintiri intr-o valiza 2 La un metru de tine 1 ImpreLuna 2 ImpreLuna 1 ticpitic 2018

Detalii Eveniment

Perioada:
26-28 Ianuarie 2018

Ora incepere:
10:00

Ora terminare:
19:30

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL