TIC PITIC – Zilele Small size 2022 | A VIII-a Ediție

28-30 Ianuarie 2022
București

Teatrul nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate! În perioada 28 30 ianuarie, Teatrul Ion Creangă organizează TIC PITIC – Zilele Small size, un eveniment unic în România care celebrează teatrul dedicat celor mai tineri dintre spectatori: de la bebeluși până la cei care își desprind mânuțele din mâinile părinților.

Cea de-a VIII-a ediție TIC PITIC – Zilele Small size, propune un format #hibrid, atât online, pentru cei care preferă confortul de acasă, cât și în sala de spectacol, pentru cei care vor să trăiască o experiență unică. Indiferent de alegere, copiii vor avea parte de spectacole și de ateliere special gândite pentru ei, astfel încât să îi familiarizeze de mici cu universuri magice de poveste.

Timp de trei zile Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21-23) și pagina de Facebook a Teatrului Ion Creangă (FB.com/TeatrulIonCreanga) vor găzdui o serie de experiențe educative dedicate celor mai mici spectatori, dar și activități menite să provoace întreaga familie să creeze și să se joace împreună.

Spectacolul „Pernuța somnoroasă, va fi difuzat #online, vineri, 28 ianuarie, de la ora 10:00. Cei mici sunt invitați să exploreze cea mai pufoasă pernuță și să facă din ea un adevărat camarad pentru ca somnul să fie cât mai lin. În continuarea spectacolului va urma o sesiune distractivă de jocuri prin care micuții pot învăța culorile, iar o dată cu ele și o mulțime de asemănări și asocieri cu obiecte.

Vineri, 28 ianuarie, va avea loc și dezbaterea Fragilitatea copiilor, moderată de Octavian Saiu, profesor, cercetător și critic de teatru, căruia i se vor alătura personalități de renume internațional, din sfera teatrului pentru copii. Adresată părinților, educatorilor sau chiar creatorilor de teatru pentru copii pentru a identifica cea mai bună modalitate prin care învățăm să abordăm subiecte delicate, într-un mod cât mai echilibrat, dezbaterea pune în discuție tema fragilității copiilor. Pornind de la situația pandemică pe care o traversăm deja de aproape doi ani, care a afectat pe toată lumea fără să țină cont de vârstă, nevoia de atenție s-a acutizat în rândul tuturor, cu precădere în rândul copiilor. Această atenție se traduce prin protecție, iar protecția se află în strânsă legătură cu fragilitatea.

SALA MICĂ A TEATRULUI ION CREANGĂ

Programul TIC PITIC reunește patru producții de teatru, dar și patru ateliere inspirate din temele spectacolelor pentru categoriile de vârstă 0-3 ani, respectiv 3-6 ani. Pe lângă propriile producții, ediția de anul acesta aduce în fața publicului bucureștean activități susținute de Teatrul pentru copii și tineret Colibri din Craiova, care întregesc programul divers de activități culturale și creative.

Prima zi a evenimentului debutează cu două reprezentații ale spectacolului „De-aș fi Scufița Roșie, susținute de invitații noștri de la Teatrul pentru copii și tineret Colibri din Craiova. Alături de Geo Dinescu și Marin Fagu (actori și regizori ai spectacolului), copiii vor porni pe urmele îndrăgitului personaj Scufița Roșie și vor fi martori la o poveste cât se poate de adevărată și interesantă.

Sâmbătă dimineața, cei doi actori ai Teatrului Colibri, revin cu două ateliere de creație bazate pe explorarea fanteziei. Împreună cu cei mici, aceștia vor confecționa un teatru de umbre, astfel încât scenariile pe care și le imaginează să prindă viață. Programul continuă cu spectacolul „CUTInE, realizat în regim de coproducție, în cadrul proiectului european MAPPING – A map on aesthetics of performing art for early years, care propune să lăsăm fantezia să construiască lumi formate din cutii, care mai apoi se transformă în ziduri, case și în multe alte lucruri. Un pic mai târziu, cei mici își vor folosi mânuțele pentru a confecționa și colora și cea mai frumoasă cutie în cadrul atelierului „Cutia cu mânuțe colorate.

Ziua de duminică, 30 ianuarie, începe cu una dintre cele mai noi producții ale Teatrului Ion Creangă, „Hainele cele noi ale împăratului – o poveste care ilustrează timpurile noastre actuale într-o cheie special adaptată pentru categoria de vârstă 3-6 ani, care se va continua într-un atelier de bricolaj în care copiii își vor confecționa propria coroană împărătească. Seara aduce în fața spectatorilor „Punguța cu doi bani” – unul dintre cele mai îndrăgite spectacole ale Teatrului Ion Creangă, care prezintă o serie de aventuri amuzante și pline de învățături. Iar povestea nu se oprește în scenă, ci se va transforma într-un atelier de bricolaj în care cei mici vor învăța să își creeze propria pușculiță.

PROGRAM:

Vineri, 28 ianuarie

ONLINE

10:00 – Pernuța somnoroasă (sub 3 ani) | 40 min

Spectacol & jocuri de explorare

20:00 – Dezbatere: Fragilitatea copiilor | 1h30

Cu: Octavian Saiu și invitații săi

SALA MICĂ

17:00 – De-aș fi Scufița Roșie (3-6 ani) | 45 min

Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Craiova

18:30 – De-aș fi Scufița Roșie (3-6 ani) | 45 min

Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Craiova

Sâmbătă, 29 ianuarie

SALA MCĂ

10:00 – Teatru de umbre (3-6 ani) | 60 min

Atelier de creație, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Craiova

11:30 – Teatru de umbre (3-6 ani) | 60 min

Atelier de creație, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Craiova

17:00 – CUTInE (sub 3 ani) | 30 min

18:00 – Cutia cu mânuțe colorate – Atelier de pictură (+3 ani) | 60 min

Duminică, 30 ianuarie

SALA MICĂ

10:00 – Hainele cele noi ale împăratului (3-6 ani) | 45 min

11:30 – Coronițe pentru împărați și împărătese – Atelier de bricolaj (3-6 ani) | 60 min

17:00 – Punguța cu doi bani (3-6 ani) | 45 min

18:30 – Pușculița năzdrăvană – Atelier de bricolaj (3-6 ani) | 60 min

********

BILETE ȘI ACCES

********

Organizate anual în ultimul weekend din luna ianuarie, Zilele Small size propun o paletă variată de spectacole și activități pentru copii cu vârsta între 6 luni și 6 ani. Conceptul este implementat la nivel mondial de teatre din numeroase țări, printre care Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Camerun, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Israel, Irlanda, Italia, Lituania, Mexic, Mongolia, Polonia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

Detalii Eveniment

Perioada:
28-30 Ianuarie 2022

Orasul:
București

DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL