Tic Pitic – Zilele Small Size Ediţia a III-a, pentru Copii de 0-6 ani

11:00
27-29 Ianuarie 2017
București

În perioada 27-29 ianuarie 2017, sala mică a Teatrului Ion Creangă din București găzduieşte ediția a III-a TIC PITIC – Zilele Small Size, un eveniment dedicat celor mai mici spectatori – copiii cu vârsta cuprinsă între 0 și 6 ani.

Realizat cu scopul de a promova importanța artei în dezvoltarea copilului, dar și beneficiile aplicării conceptului de educație timpurie prin teatru, TIC PITIC propune un program variat de activități (spectacole, ateliere, conferințe și întâlniri), acestea fiind adresate atât copiilor, cât și părinților, educatorilor și specialiștilor implicați în educarea tinerei generații.

Timp de 3 zile, foarte tinerii spectatori vor putea urmări, din programul Educaţia Timpurie. Teatru pentru 0-6 ani, cele mai recente producții ale teatrului: spectacolele „Pernuța somnoroasă” și „Bună dimineața!”, dar și spectacole deja cunoscute și îndrăgite de public, precum „Zbor prin povești” și „De-a Micul Prinț”.

Teatrul Ion Creangă organizează totodată o nouă conferință pe teme de interes pentru părinți: „Talentul copiilor – despre aptitudini deosebite şi cum le putem descoperi”. Realizată în colaborare cu Anca Ganciu și Cătălina Hetel, doi psihoterapeuți experimentați în psihologia Tic Pitic - Zilele Small Size 2017 Copii de 0-6 anicopilului și a relațiilor de familie, conferința are loc duminică, 29 ianuarie, ora 11.00. Pentru copiii participanților la conferință, Teatrul Ion Creangă susține în paralel un atelier de creativitate gratuit. Intitulat „Long Tom și cufărul cu pietre prețioase”, atelierul îi poartă pe cei mici (categoria de vârstă: 3-6 ani) într-o călătorie peste mări și țări, printre cufere pline de perle și corali, sub îndrumarea actorului-pirat Voicu Hetel.

Programul TIC PITIC este completat de o activitate dedicată specialiștilor din domeniul educației la care vor fi prezenți şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale. Aceștia sunt invitați să participe vineri, 27 ianuarie, ora 11.00 la o întâlnire moderată de psihologul Carmen Anghelescu, care va discuta despre rolul teatrului în educația timpurie a copilului.

Toate activitățile din cadrul programului TIC PITIC – Zilele Small Size se desfășoară în noul spațiu de joc al Teatrului Ion Creangă – SALA MICĂ – aflat pe Str. Biserica Amzei, nr. 21-23 (în vecinătatea sălii din Piața Amzei nr 13, care este în curs de reabilitare și renovare).


PROGRAM TIC PITIC – Zilele Small Size

Vineri, 27 ianuarie

  • 11.00 – 13.00 „Învățăm prin teatru” – Întâlnire între specialiști în domeniul educației timpurii
  • 17.00 – 17.45 „De-a Micul Prinț” (4-6 ani)
  • 19.00 – 19.45 „De-a Micul Prinț” (4-6 ani)

Sâmbătă, 28 ianuarie

  • 11.00 – 11.40 „Zbor prin povești” (3-6 ani)
  • 17.00 – 17.30 „Bună dimineața!” (sub 3 ani)
  • 19.00 – 19.30 „Bună dimineața!” (sub 3 ani)

Duminică, 29 ianuarie

  • 11.00 – 13.00 Conferința „Talentul copiilor. Despre aptitudini deosebite și cum le putem descoperi” – și atelierul de creativitate pentru copii „Long Tom și cufărul cu pietre prețioase”
  • 17.00 –  17.35 „Pernuța somnoroasă” (sub 3 ani)
  • 19.00 –  17.35 „Pernuța somnoroasă” (sub 3 ani)

UNDE?

Teatrul Ion Creangă – SALA MICĂ – Str. Biserica Amzei, nr. 21-23


În România, cea de-a treia ediție a Zilelor Small Size (27-29 ianuarie 2017) este aniversată în București, prin TIC PITIC – evenimentul Teatrului Ion Creangă, dar și în Oradea. Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria se alătură membrilor Asociației Small Size, organizând, în premieră, un program special, dedicat educației timpurii.

Zilele Small Size se desfășoară anual, în ultimul weekend al lunii ianuarie, în mai multe orașe din întreaga lume, din Ljubljana până în Chongqing, din Mexico City până în Londra, din Helsinki până în Akonolinga, cu scopul de a crea un amplu eveniment global. Aducând laolaltă copii, părinți, educatori și specialiști implicați în dezvoltarea tinerei generații, evenimentul își propune să promoveze importanța artei în viețile noastre, încă de la naștere.

Zilele dedicate celor mai mici spectatori au fost sărbătorite pentru prima oară în ianuarie 2015, la inițiativa Rețelei Small Size și se înscriu în activitatea extinsă a proiectului european „Small size, Performing Arts for Early Years” (2014 – 2018).

Detalii Eveniment

Perioada:
27-29 Ianuarie 2017

Ora incepere:
11:00

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL