Uleiurile esentiale. Cum ne ajuta sa ne pregatim pentru sezonul rece?

Uleiurile esentiale cu grad inalt terapeutic ajuta la buna functionare a organismului si au efecte antimicrobiene, antiinflamatoare, cicatrizante, regenerante, imunostimulatoare sau antidepresive.

Uleiurile esentiale (volatile) sunt substante volatile obtinute prin distilare (presare la rece) din diferite parti ale plantelor. Contin in forma concentrata componentele chimice ale plantelor din care au fost extrase. Acestea au proprietati terapeutice foarte valoroase.

Uleiurile volatile sau esentiale nu sunt grase (nu rancezesc) si au greutate moleculara mult mai mica decat cea a uleiurilor vegetale (daca sunt obtinute dupa cele mai riguroase standarde).
 
In functie de plantele de provenienta, uleiurile esentiale au numeroase proprietati: antimicrobiene, antiinflamatoare, cicatrizante, regenerante, imunostmulatoare, antidepresive etc. Ele favorizeaza buna functionare a organismului.

CATEVA REGULI DE UTILIZARE A ULEIURILOR ESENTIALE:

Copiii si femeile insarcinate necesita masuri de precautie a folosirii lor (intrebati specialistul).

Se pastreaza ferite de caldura si lumina, in recipiente de sticla inchisa la culoare.

Nu se lasa la indemana copiilor.

Aplicarea lor pe piele se face cu testare prealabila la persoanele alergice. In caz de reactie locala se aplica ulei vegetal (nu apa).

Pentru diluarea lor se folosesc uleiurile vegetale pure.

Se evita contactul lor cu ochii.

Unele uleiuri (mai ales cele de citrice) pot provoca pigmentarea temporara a pielii.

Una din cele mai sigure zone de aplicare a uleiurilor esentiale este talpa.

Pentru inhalare se recomanda difuzoarele speciale care difuzeaza uleiurile la rece (se evita lampile obisnuite de aromaterapie).

Administrarea interna se recomanda sa fie facuta in capsule special concepute in acest scop, in miere, uleiuri grase, sucuri proaspete, mai rar in apa.

Este bine sa folositi un ulei esential de foarte buna calitate pentru obtinerea efectelor terapeutice.

Citeste mai multe despre cele mai bune uleiuri esentiale si cum se folosesc.

DISTRIBUIE
Hey! Sunt fondatoarea GOKID, proiectul meu de suflet lansat după ce am născut-o pe fetiţa mea, Sonia. Comoara mea se apropie cu paşi mari de 10 ani care au fost plini de transformări pentru toată familia. În tot timpul care a trecut mi-am dorit să ieşim împreună, să ne bucurăm de plăcerea de a ne întâlni şi conecta cu alţi copii şi părinţi. Îmi doresc sincer ca recomandările noastre de evenimente şi activităţi să te ajute să petreci clipe minunate în familie!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU