Vacanța în era digitală. Ce e cool pentru elevii de astăzi? Specialiștii Intuitext în educație oferă câteva sugestii cool de petrecere a vacanței de primăvară.

Dacă în mintea multora dintre noi vacanțele școlare sunt legate indisolubil de bunici, joaca în aer liber sau „Cireșarii“ lui Constantin Chiriță, noile generații de elevi spun „pas“ vechilor reguli și își impun altele noi. În acord cu profilul acestor copii ai erei digitale, specialiștii Intuitext în educație oferă câteva sugestii cool de petrecere a vacanței de primăvară.

Când vine vorba de relația cu copiii lor, una dintre cele mai des invocate probleme de către părinți este lipsa timpului. Ritmul foarte alert al fiecărei zile, jobul solicitant sau chiar programul încărcat al copiilor – iată doar câteva dintre motivele pentru care adulții nu mai reușesc să se conecteze atât de ușor cu propriii copii. Din acest punct de vedere, vacanțele sunt momente perfecte de a petrece timp de calitate în familie. 

Specialiștii Intuitext în educație oferă câteva sugestii cool pentru vacanța de primăvară:

Din când în când, fără reguli!

Ușor de zis, greu de făcut. Dar fiecare dintre noi are cel puțin o activitate preferată, care îl relaxează și-i încarcă bateriile. Ea vrea să citească, el să vadă un film, iar copilul să se joace pe calculator sau tabletă. Din fericire, tehnologia are beneficiile ei, iar jocurile educaționale satisfac atât dorința celor mici de a explora mediul digital, cât și nevoia părinților de a-i ști în siguranță.

Jucați jocuri „old school

De-a v-ați ascunselea, Rațele și vânătorii sau Țară-țară, vrem ostași sunt jocuri care au transformat vacanțele copiilor non-digitali în experiențe cu adevărat speciale. Oricât de atrăgătoare sunt jocurile online, copiii ar trebui să cunoască și un alt fel de activități distractive și să înțeleagă importanța mișcării în aer liber.

Bucurați-vă de jocurile „cool“ de astăzi

Oricât de mult ne-am distra alergând, ascunzându-ne sau imitând-o pe Baba Oarba, jocurile digitale de astăzi oferă copiilor momente extrem de distractive. În ciuda pericolelor din spațiul cibernetic, tehnologia are și beneficii indubitabile. De exemplu, Școala Intuitext este o platformă online de învățare care îi ajută pe copiii din clasele I, a II-a și a III-a să învețe diverse noțiuni predate la școală prin intermediul jocurilor educaționale, al experimentelor inedite sau al filmulețelor explicative.

Cooking-ul e la modă – Lăsați copilul să-și dezvolte abilitățile culinare

De câțiva ani, observăm cu toții o revenire în forță a modei gătitului. Susținut de câteva show-uri de televiziune sau bloguri ale unor celebrități care au această pasiune, imaginea hranei home made a fost recuperată într-un mod foarte interesant. Pentru început, oferiți-le copiilor șansa de a realiza singuri preparate simple, cum ar fi salatele de legume, germeni de grâu și diverse semințe sau chiar dulciuri raw-vegan.

Intuitext (grup SOFTWIN)

Intuitext, compania specializată în educație din cadrul grupului Softwin, are în portofoliu editura cu același nume, comunități educaționale (www.didactic.ro, www.admitereliceu.ro, www.suntparinte.ro, www.olimpiade.ro, www.viitoriolimpici.ro), dar și produsele educaționale www.scoalaintuitext.ro (dedicat copiilor din clasele I, a II-a și a III-a) și www.examenultau.ro (pentru copiii din clasele a VII-a și a VIII-a care își doresc să se pregătească eficient atât pentru temele zilnice la Matematică și Limba Română, cât și pentru Evaluarea Națională).

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU