Vaccinul Pneumococic Conjugat cu 13 Valențe va fi Disponibil Gratuit

România ocupă, în continuare, primul loc în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, în ceea ce privește mortalitatea infantilă. Pneumonia este principala cauză de deces la copiii sub 5 ani.

În acest context, Ministerul Sănătății a luat decizia de a aloca fondurile necesare achiziției vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valențe. Vaccinul va fi disponibil gratuit pentru toti copiii din România, prin Programul Național De Vaccinare.

Într-un comunicat emis de Societatea Română de Pediatrie împreună cu alte şase asociaţii de profil se arată că vaccinarea antipneumococică de rutină a sugarilor este esențială în prevenirea bolilor pneumococice în România și poate contribui semnificativ la reducerea numărului de îmbolnăviri și la scăderea ratei mortalității infantile.

Citeşte şi: Noul tu trăieşte fresh în fiecare zi! Timp de o saptamana, un aliment nou în fiecare zi

Vaccinarea este considerată printre cele mai eficiente intervenții de sănătate publică disponibile și este o recomandare de bază a organismelor internaționale.

Pneumoniile sunt una dintre afecțiunile severe cele mai frecvente cu care ne confruntăm. Organizația Mondială a Sănătății arată că există 6 boli responsabile pentru 99% din decesele cauzate de bolile infecțioase.

Aceste boli sunt: virusul imuno-deficitar, bolile diareice, malaria, rujeola, pneumonia și tuberculoza. Statisticile arată că pneumonia ucide mai mulți copii decât infecția HIV, malaria și rujeola la un loc.

Datele epidemiologice locale referitoare la portajul și infecțiile pneumococice în România, alături de faptul că tulpinile de pneumococ identificate în România sunt dintre cele mai rezistente la antibiotice din întreagă lume, constituie o fundamentare de netăgăduit a introducerii vaccinului pneumococic conjugat cu cea mai extinsă acoperire, în Programul Național de Imunizare din România.

DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU