VăraTic 2021 – Miniteatru în Amfiteatru | 1 iunie – 26 septembrie

01 June - 26 September 2021
București

Teatrul Ion Creangă dă tonul distracției cu 𝗩𝗮𝗿𝗮𝘁𝗶𝗰: 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘁𝗲𝗮𝘁𝗿𝘂 𝗶𝗻 𝗔𝗺𝗳𝗶𝘁𝗲𝗮𝘁𝗿𝘂! Petrecerea începe la ora 10:00 în grădina Casei Eliad și durează toată vara 💛 Cu spectacole de teatru, cu povești, cu ateliere de creativitate, cu voie bună, special pentru picii sub 6 ani.

#1IUNIE #varaTIC #teatrulioncreanga

* * *

SPECTACOLE

Rotundul jucăuș

Recomandat: sub 3 ani | Durata: 30 min

Un nou spectacol, un nou univers și noi giumbușlucuri ni se pregătesc în amfiteatrul din grădina Casei Eliad, în cadrul stagiunii estivale „VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru”. Sâmbătă, 3 iulie, de la ora 10:00, micuții cu vârsta sub 3 ani sunt invitați să urmărească spectacolul „Rotundul jucăuș” – o călătorie plină de învățăminte prin lumea formelor rotunde.

Povești și metafore sunt pregătite să dezvăluie o întreagă lume fascinantă, întrucât liniile curbe sunt prezente mai la tot pasul. Descoperim mai multe despre cerc prin multitudinea exemplelor în care îl întâlnim: de la forma soarelui și planetelor, la cea a fructelor și legumelor.

„Am ales forma rotundă, văzând în ea o formă prietenoasă, armonioasă, care ne invită la joacă în nenumărate feluri. Un cerc, de pildă, nu e doar obiectul pe care cel mic îl dă cu îndemânare de-a dura. Copilul așterne pe hârtie nenumărate cercuri: un cap, ochii, nasul, gura, un omuleț. Așezatul în cerc e cea mai bună formă de comunicare, după cum bucuria unui dans, să zicem o horă, ne adună laolaltă tot în cerc. Grădina noastră de vară, numită atât de simpatic VăraTIC, este locul ideal în care ne imaginăm că ne ținem de mână, spectatori și actori, într-un joc rotund, luminați de sus de un soare generos, rotund și el.” – Alexandrina Halic.

Spectacolul se înscrie în proiectul „IdeaTIC. Laboratorul de povești”, care reunește producții după idei și texte propuse de actorii teatrului – și este inspirat de „Rotocol” (2008), una dintre primele producții realizate de Teatrul Ion Creangă pentru micuții cu vârsta sub 3 ani, fiind inițiat de aceeași echipă artistică: Alexandrina Halic și Anca Zamfirescu.

Biletele sunt disponibile atât pentru premieră – 3 iulie, cât și pentru următoarele reprezentații din data de 10 iulie și 31 iulie, în rețeaua Entertix/Myticket, sau de la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă – tel. 0767 934 374.


EVENIMENTE TRECUTE

Pernuța somnoroasă

Recomandat: sub 3 ani | Durata: 30 min

Când lumina se stinge, imaginația unui copil „se aprinde”. Povești cu umbre și forme încep să apară, iar jocuri noi sunt inventate în acest moment plin de mister. Copilul poate să adoarmă într-un submarin, sub apă sau într-un balon cu aer cald, deasupra dealurilor colorate și să se trezească în patul său, ca printr-o magie. „Pernuța somnoroasă” este un spectacol despre percepție, imagini, sentimente și despre noi moduri de joacă pe care micii spectatori le descoperă înainte de culcare.

Sâmbătă, 19 iunie, ora 10:00


Cei trei purceluși

Recomandat: 3-6 ani | Durata: 30 min

Cei trei purceluși dezbat cât se poate de serios arhitectura viitoarelor căsuțe în care vor să-și petreacă iarna. Să fie de hârtie sau din ziare? Să fie din crenguțe? Sau să fie din cărămidă? Doar că în locul unde prietenii noștri locuiesc dă târcoale un lup cam zgomotos. Dar… e oare și prietenos?! Povestea își urmează firescul într-un spectacol dinamic, plin de cântece, cu o atmosferă veselă. Iar binele învinge întotdeauna răul.

Sâmbătă, 19 iunie, ora 18:00


De-a Micul Prinț

Recomandat: 4 – 6 ani | Durata: 45 min

În dorința de a aduce filosofia Micului Prinț mai aproape de copiii între 4 și 6 ani, care abia încep să se plimbe din planetă în planetă, echipa Teatrului Ion Creangă pleacă într-o foarte serioasă călătorie de explorare a celebrului text. Alături de micuții spectatori, vom cerceta și ne vom juca, vom pune întrebări și vom crea labirinturi, pentru ca, la final, să putem deosebi un elefant din burta unui șarpe de o pălărie.

Duminică, 20 iunie, ora 10:00


Punguța cu doi bani

Recomandat: 3 – 6 ani | Durata: 45 min

Un spectacol muzical și interactiv, Punguța cu doi bani este o oportunitate de a redescoperi poveștile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deși au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă talentată, spectacolul ne introduce în universul unui alai pestriț: un boier mult prea cumpătat, un vizitiu mult prea somnoros, o bucătăreasă mult prea aprigă – și, bineînțeles, un cocoș teribil de năstrușnic. Că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti.

Duminică, 20 iunie, ora 18:00 | Sâmbătă, 26 iunie, ora 10:00


Magia Ghicitorilor

Recomandat: 3-6 ani | Durata: 30 min

Abracadabra! Ghici ciupercă ce-i? Două universuri diferite – lumea ghicitorilor și lumea trucurilor magice – se intersectează într-un punct: acela al distracției. Rezultatul este un spectacol interactiv și educativ, în care giumbușlucurile alternează cu întrebări care ne hrănesc curiozitatea, ne antrenează logica și ne dezvoltă capacitatea de înțelegere. Pentru că dacă noi, cei din public, nu știm răspunsurile, cei doi maeștri amfitrioni de pe scenă, magicianul și ghicitorul, ne vor provoca să le descoperim împreună!

Sâmbătă, 26 iunie, ora 18:00


Pinguinii melomani

Recomandat: 3 – 6 ani | Durata: 40 min

Au fugit de la circ, au decis să călătorească la Polul Sud și se gândesc să-și înființeze propria orchestră. Recunoașteți descrierea? Pingunel și Pingunica, cei doi mici pinguini melomani – înarmați cu un munte de curaj și vise pe măsură – ne-au pregătit o nouă lecție despre muzică, despre dedicare și despre încredere în propriile forțe. Și mai ales despre prietenie, pentru că în Clubul Pinguinilor Melomani suntem cu toții o mare familie.

Duminică, 27 iunie, ora 10:00


Cei trei purceluși

Recomandat: 3-6 ani | Durata: 30 min

Cei trei purceluși dezbat cât se poate de serios arhitectura viitoarelor căsuțe în care vor să-și petreacă iarna. Să fie de hârtie sau din ziare? Să fie din crenguțe? Sau să fie din cărămidă? Doar că în locul unde prietenii noștri locuiesc dă târcoale un lup cam zgomotos. Dar… e oare și prietenos?! Povestea își urmează firescul într-un spectacol dinamic, plin de cântece, cu o atmosferă veselă. Iar binele învinge întotdeauna răul.

Duminică, 27 iunie, ora 18:00


ATELIERE

Personaje din linguri de lemn – Atelier de creativitate

Recomandat: 3-6 ani | Durată: 60 min

#Creativitatea este tema acestui atelier. Pentru început, vom avea nevoie de #bucuria de a descoperi lucruri noi. Al doilea lucru necesar sunt câteva linguri de lemn. Iar de aici începe fantezia. Pornim alături de actrița Nicoleta Rusu într-o călătorie a îndemânării, în care vom explora povestea celor trei purceluși pentru a învăța cum să aplicăm primele reguli ale teatrului, folosind păpuși făcute chiar de mânuțele noastre.
Coordonator: Nicoleta Rusu
Adulții însoțitori participă gratuit la atelier.

Sâmbătă, 19 iunie, ora 19:00


Turtița năzdrăvană – Atelier de educație prin teatru

Recomandat: 3-6 ani | Durata: 60 min

Cucurigu, boieri mari! Dați punguța cu… turtițe năzdrăvane?! Știați că boierul nostru nu este doar un personaj strașnic imaginat de Ion Creangă, ci și un povestitor cu tolba plină de istorisiri? După spectacolul „Punguța cu doi bani”, actorul Voicu Hetel vă invită să rămâneți alături de el pentru un atelier educativ. Aventura începe pe scenă, unde copiii vor afla povestea turtiței năzdrăvane, și continuă la măsuțele de lucru, unde cei mici vor modela după placul lor aluatul colorat din faină, apă și sare, pentru a-și crea propria turtiță.
Coordonator: Voicu Hetel
Adulții însoțitori participă gratuit la atelier.

Duminică, 20 iunie, ora 19:00


Experimente cu gheața carbonică – Atelier de joacă educativă

Recomandat: 3-6 ani | Durata: 60 min

Ce-ați zice de o excursie într-un univers al experimentelor științifice? Andra și Andreea, coordonatoarele atelierului de joacă educativă din Amfiteatrul #VăraTIC, se pregătesc să ne poarte într-un astfel de loc magic, unde vom testa legile fizicii. Prima lucru pe care îl vom verifica? Faptul că apa se transformă cât ai zice „pește” în trei stări. Iar când apa se transformă în gheață… o minune de lucruri se pot contura.
Coordonatori: Andra Mirescu și Andreea Gaica
Adulții însoțitori participă gratuit la atelier.

Sâmbătă, 26 iunie, ora 19:00


Cei trei purceluși – Atelier de figurine

Recomandat: 3-6 ani | Durata: 60 min

Au fost o dată ca niciodată, într-o poveste, trei purceluși. Iar de aici mai departe știm cu toții pățania celor trei năzdrăvani. Dar dacă povestea s-ar schimba cu ideile pe care le propune fiecare dintre noi? Pentru a da un nou sens întâmplărilor, Ioana Ginghină – coordonatoarea atelierului le propune celor mici să creeze figurine după chipul eroilor noștri, pentru a se juca apoi de-a creatorii, schimbând finalul poveștii.
Coordonator: Ioana Ginghină
Adulții însoțitori participă gratuit la atelier.

Duminică, 27 iunie, ora 19:00


Bilete https://varatic.teatrulioncreanga.ro/

Pentru spectacole → Biletele pentru spectacole se pot achiziționa în pachete de câte 2, 3, respectiv 4 bilete, pentru a permite menținerea distanței recomandate între fiecare familie sau grup de spectatori, conform reglementărilor în vigoare.

Pentru ateliere → Biletele pentru atelierele derulate în Amfiteatrul VăraTIC se achiziționează exclusiv pentru copii, în limita locurilor disponibile. Adulții însoțitori participă gratuit la ateliere.

Pentru ca programul să se desfășoare în condiții de siguranță pentru toți cei prezenți, participarea la activitățile din cadrul stagiunii estivale este condiționată de acceptarea și respectarea Regulamentului de acces.

Preț bilete

Spectacol: 31,54 lei (preț unic copil/adult)

Atelier: 31,54 lei (se achită doar pentru copil)

Locație: Grădina Casei Eliad, Bd. Mircea Vodă nr. 5, Sector 3, București

Anulare în caz de vreme nefavorabilă

  • În caz de vreme nefavorabilă care nu permite începerea activității (spectacol sau atelier), posesorii de bilete își pot reprograma vizita, optând pentru un alt spectacol sau, după caz, atelier (reprogramare telefonică – nr. tel. 0767 934 374) sau pentru restituirea banilor
  • În cazul în care activitatea se va întrerupe din cauza vremii nefavorabile, se va încerca reluarea spectacolului sau atelierului. Dacă acest lucru nu este posibil, biletele își pierd valabilitatea.
De-a-Micul-Print_2-570x600 Pernuta-somoroasa_1-570x600 Vizual_final_Magia-ghicitorilor-570x640 Punguta-cu-doi-bani_1-570x600 CEI-3-PURCELUSI_fara-sigle-570x640 1-1-570x600

Detalii Eveniment

Perioada:
01 June - 26 September 2021

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL