Viața de Lux a Câinelui Alunel. Poveste de copilul Mircea Drăgoi

– Alunel! Alunel! Ghici, ghici!
– Ce?
– Am găsit avionul cu care ai venit tu, șiiiii…. se duce înapoi de unde ai venit! Am aflat și blocul la care stai tu prin niște prieteni de-ai mei. Stai pe strada Crapului, blocul 27B, etajul 87!
– Oh, ce bine! O să mă întorc acasă? Uau, n-am cuvinte să-ți mulțumesc, pisicuțo. la Ce oră este avionul?
– Aoleu! Este peste cinci minute, grăbește-te, altfel îl pierzi! Îți urez drum bun! exclamă pisica.
– Îți mulțumesc din tot sufletul pentru tot ce ai făcut pentru mine, strigă Alunel fericit luându-și zborul cu urechile către aeroport, nu o să te uit!

După care pisicana căzu pe spate de râs: “Ha, ha, ha! Ce cățel prost, nu pot să cred că m-a crezut așa de ușor”.

CITEȘTE ȘI: 20+ Idei de Cadouri Interesante pentru Bărbați de Sărbători

În timp ce Alunel zbura spre avion, cei doi papagali îi ieșiră în cale și-l opriră spunându-i Alunel că a fost păcălit de pisică și că aproape toate animalele de pe acea insulă fuseseră păcălite de ea. Ei știau că avionul care ducea spre orașul lui plecase deja, nu știau că pisica se și strecurase la bordul lui, dar mai era unul peste o săptămână, la ora 8. Alunel era trist și descurajat aflând că a fost păcălit de pisică, și mai ales de faptul că pisica vroia să fie animalul preferat al stăpânului său. Dar simțea și o dorință de răzbunare. Cei doi papagali care îl urmau îi spuseră să nu-și facă grij deoarece și ei vroiau să se răzbune pe ea, și ei fuseseră păcăliți. În dimineața plecării Alunel zbura în urma avionului care ducea în orașul lui, urmat de cei doi papagali.

Pisica se ținuse de cuvânt, nu pierduse vremea. Era deja adoptată de stăpânul lui Alunel, care era înnebunit după ea, se tolănea în camera lui Alunel, redecorată pe gustul ei, plină cu fotografiile ei, cu zâmbetul până la mustăți, și cu gândul la petreceri, pe care le dădea când stăpânul era plecat, așa, știți voi, în cinstea victoriei.

În acea zi stăpânul ei tocmai plecase, iar dânsa deschisese geamul camerei pentru ca pisicile invitate din bloc să poată intra. Tot clanul pisicesc sărbătorea victoria Șmecherei, în timp ce Alunel era pregătit să-și recapete locuința și stăpânul. Petrecerea se terminase, în camera pisicii era o dezordine și un miros teribil de pește marinat, iar servitorul pisicii deja leșinase deoarece pisicile invitate, împreună cu Șmechera, îl luaseră de mâini și de picioare și îl învârtiseră.

VIDEO. 10 Desene Animate Americane Clasice de Crăciun

Alunel “intra” deja în oraș și-și vedea deja blocul. Cum geamul de la camera pisicii fusese închis să nu se audă gălăgia, Alunel ateriză pe balcon. Ei, acum e acum. O pisică diabolică + nouă pisici dezlănțuite + un servitor leșinat + doi papagali + un câine zburător + răzbunare, toți într-un apartament luxos, sunt curios ce iese de aici?

Palmier deschise geamul cu ciocul lui obișnuit să desfacă tot felul de lucruri bine închise, și dădură năvală peste pisici. Șmechera, speriată și uimită se uită lung la cei doi papagali și la Alunel și zise cu un glas prefăcut:

-Balonel! (Se prefăcea că nu-i mai știe bine numele). Ce surpriză să te văd! Cum ai ajuns până aici? Credeam că… ăăă… Și vai! Cei doi papa… ăăă… Riri? Ce v-aș mânc… îmbrățișa! Cele nouă pisici se zburliră și se apropiară amenințătoare cu ochii lucind. Urmă o hărmălaie și un iureș teribil din care nu se putea distinge nimic clar, blăni zburlite, aripi din care zburau pene, cozi arcuite, gheare sclipind, urechi lungi, etc.

Apoi se făcu liniște, se auzeau doar câteva mârâieli înfundate. mare parte din pisici fugiseră și câteva stăteau ascunse sau lipite de podea. Alunel o ținea pe Drăguțică de ceafă și o scutura spunându-i:

– În primul rând mă cheamă Alunel, nu Balonel, în al doilea rând nu-i vei mânca pe papagali, iar în al treilea rând vei pleca din casa mea, fie că vrei, fie că nu. Îi puseră o parașută și o aruncară pe geam iar pisica ateriză pe un tomberon în spatele blocului. Servitorul se trezi din leșin și îl anunță pe stăpân că Alunel s-a întors. El se bucură foarte mult. Camera fu amenajată la loc așa cum îi plăcea câinelui iar unul din cei doi papagali, Palmier, vru să rămână acolo și primi o cușcă mare, cu perdele, în care intra doar să mănânce, să doarmă și să se dea huța.

ÎȚI RECOMANDĂM: 45 Seriale pentru Adulți care Merită (Re)Văzute și în 2022

Dar stăpânul câinelui o găsi pe pisică și o luă înapoi în casă deoarece o îndrăgise foarte mult, pentru că torcea și se freca de el și așa dormea mai bine. Iar cei doi au trebuit să împartă casa cu dânsa, lucru care nu a fost prea ușor. Certurile, bătăile și fugărelile însoțite de lucruri sparte nu mai conteneau iar servitorul fugărit și bătut de pisică își dădu demisia.

Atunci stăpânul înțelese că un câine, o pisică și un papagal nu pot sta la un loc și o duse pe pisică la un prieten.

Alunel nu a mai rămas doar în apartament. Zilnic făcea plimbări lungi prin parcuri adevărate. Iar pentru siguranța lui era însoțit de un bodyguard bine înarmat și de stăpânul lui.

Ajunse cu bine jos și văzu o vietate cu patru labe, cap rotund, mic, urechi mici și ascuțite, ochi fosforescenți și foarte blănoasă. Nu era câine.
– Tu ce ești? întrebă Alunel, uimit.
– Miauuu, sunt o pisică, pisica Drăguțica, zise vietatea.

Sfârșit

Citește și: Lucrurile Pierdute. Poveste Terapeutică despre Apreciere şi Efort


Suntem bucuroşi să îţi prezentăm la Povestea de Duminică Seara încă una dintre poveştile prietenilor noştri de la Revista Tuş.

Duminica după-amiaza trimitem către abonaţii noştri Povestea de Duminică Seara, recomandarea noastră de poveste pentru momentele când cei mici intră în lumea viselor. Abonează-te la Newsletterul Gokid! pentru a primi povestea în fiecare duminică!

Pagina precedenta
1
2
DISTRIBUIE
GOKID este un calendar de evenimente si activităţi pentru copii si parinti. Zilnic venim cu recomandări utile pentru părinţi şi copii: locuri unde ieşim cu copilul, ateliere şi cursuri pentru copii, spectacole, activităţi în casa şi afară. Eşti organizator şi îţi doreşti ca şi evenimentul sau produsul tău să apară în paginile GOKID.ro? Scrie-ne la events [at] gokid [punct] ro şi găsim împreună cea mai bună cale de colaborare. Te aşteptăm!
Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU