Viața de Lux a Câinelui Alunel. Poveste de copilul Mircea Drăgoi

La Povestea de Duminică Seara #139 de astăzi citim împreună povestea Viața de Lux a Câinelui Alunel, scrisă de copilul Mircea Drăgoi şi oferită de Revista Tuş.

Te invităm să îi vizitezi pentru a vă bucura în familie de poveşti, poezii, benzi desenate şi jocuri. Majoritatea poveștilor Revistei Tuș apar în trei formate: poveste ilustrată, poveste audio și poveste animată.

ζ ♠ ζ

VIAȚA DE LUX A CÂINELUI ALUNEL

A fost odată ca niciodată, a fost odată un câine care trăia în cele mai bune condiții în care ar fi putut trăi un câine vreodată. Îl chema Alunel, deoarece era maro pe spate și alb pe burtă. Avea urechile lungi și mari ca de elefant, labele scurte și botul lung.

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

───────── ꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷꒦꒷ ────────

Alunel trăia într-un oraș foarte mare, plin de zgârie-nori, în care un apartament ocupa un întreg etaj. Câinele nostru stătea la etajul optzeci și șapte, într-o cameră foarte luxoasă unde avea: un mini-jacuzzi special pentru câini cu butoane care încălzeau apa și umflau bule, ridicau niște brațe robotice care îi făceau masaj sau îi întindeau o tavă plină cu bunătăți alese de dânsul tot prin butoane; când vroia să iasă din jacuzzi apăsa pe alte butoane care scoteau apa, apoi niște brațe robotice îl ștergeau cu un prosop moale de bumbac care absorbea toate picăturile de la prima atingere. Alte brațe automate ieșeau din perete și îl uscau cu un uscător special pentru blana câinilor, reglabil la temperatură sau putere și îi făceau pedichiura. În sfârșit, din podea ieșeau patru papuci moi și pufoși speciali pentru el.

Alunel dormea într-un pat foarte pufos, dotat și acesta cu niște butoane care îl ridicau sau îl coborau, nu departe de un televizor foarte mare, cam cât un perete, controlat prin tonalitatea și durata lătratului – astfel se schimbau canalele, luminozitatea, volumul sau se închidea ori deschidea televizorul. Iar jaluzelele de la ferestre erau controlat tot prin butoane.

Câinele nostru, deși ducea o viață atât de luxoasă nu văzuse niciodată altă ființă, deoarece nu ieșise în viața lui afară din bloc, iar asta se întâmpla din trei motive:

1. Stăpânului îi era frică să-l scoate afară de scump și drag ce-i era, deoarece se temea că cineva îl putea fura.
2. Câinele, cum nu văzuse în viața lui lumea exterioară ar fi fost atât de înfricoșat încât ar fi paralizat de teamă.
3. Dacă Alunel nu s-ar mai fi crezut unic atunci ar fi fost foarte trist pentru că ar fi știut că mai sunt și alții ca el.

Într-o zi, stăpânul lui Alunel se duse la un prieten de-al lui, la etajul douăzeci și trei, neștiind că a lăsat din greșeală ușa deschisă la balcon. În acest timp un fluture alb intră în apartament, rătăcind de colo-colo prin camera lui Alunel. Alunel îl zări imediat și se luă după el lătrând și făcând salturi să îl prindă. Fluturele speriat ieși pe balcon iar Alunel ieși după el. Când fluturele trecu de balcon, Alunel împinse un scaun aproape de margine, sări pe el și zdup! în aer. Urechile lui Alunel erau acum ca niște elice care îl susțineau, ba mai mult, cum vântul bătea foarte puternic, Alunel nu pierdea din portanță, ba chiar se mai înălța din când în când. Și așa Alunel zbură pe deasupra orașului uitându-se uimit la clădiri, la păsări, la câinii care-l priveau de jos și lătrau. Alunel nu era speriat, ba dimpotrivă, entuziasmat să afle toate lucrurile noi pe care viața la bloc i le ascunsese în toți acești ani.

Deodată văzu în dreapta lui un obiect mare care făcea zgmot și zbura ca el. Era un avion. Alunel se îndreptă spre el și se uită mai îndeaproape și văzu prin geam niște oameni stând pe scaune. Oamenii se uitau uimiți la el cum zbura și strigau la pilot să se apropie mai mult ca să-l poată lua la bord. Pilotul încercă dar fără succes deoarece Alunel nu vroia să ajungă la bordul avionului oricât de entuziasmați erau călătorii. Doar se agăță de o aripă. După vreo opt ore de zbor, Alunel observă că avionul cobora. Atunci își dădu drumul și începu să planeze deasupra pământului. Alunel vedea o pată mare albastră (marea) după care una bej-galbenă care era mai mică și plină de oameni (plaja) și multe colibe (un sat).

ÎȚI RECOMANDĂM: Sărbători Normale, Sărbători ca Odinioară. Rezervă o Întâlnire cu Moș Crăciun

-Pisicăă? ce este o pisică?
– O pisică este ceva minunat, super inteligent, super moale și super agil, și de neîntrecut, adică ceea ce vezi în fața ta, îi răspunse aceasta.
Alunel o privi cu o curiozitate crescută, gata să fie de acord cu prezentarea acesteia. Pisica îi plăcea.
– Sunt de acord cu tine, sigur că tu poți să-mi spui unde sunt?
– Ești pe insula Grandoriana, cea mai recentă insulă descoperită.
– Știi cum mă pot întoarce la etajul optzeci și șapte? întrebă Alunel zăpăcit.
– Etajul optzeci și șapte? Cum adică, nu există așa ceva. Poate de unde ai venit tu este etajul 87. zise ea nedumerită.
– Bine, dar de unde am venit? întrebă Alunel.
– Nu mă întreba pe mine, tu știi de unde ai venit, nu eu.
– Dar trebuie să mă întorc acasă! Dacă nu… nu știu ce se va întâmpla! zise el disperat.
– Uite, știi cum facem? Facem cunoștință, apoi te relaxezi un pic, iar dup-aceasta găsim o soluție, ok?
– Bine, cum ziceai că te cheamă?
– Pe mine mă cheamă Drăguțica, pisica Drăguțica. Pe tine?
– Pe mine mă cheamă Alunel Castan Urechi Mari de Aeroplan, dar poți să-mi zici Alunel.
Pisica își trase un zâmbet mare și viclean pe față:
– Prea bine, Alunel, te sfătuiesc să nu prea ai încredere în celelalte animale de pe aici, pentru că vor să te înșele.
– Mulțumesc pentru sfat, zise câinele.

Și așa pisica începu să-i prezinte împrejurimile și să-i spună istoria insulei și povestea ei. Se plimbară ce se plimbară și pisica îl întrebă pe Alunel dacă vrea să vine să doarmă în „locuința” ei, iar acesta, firește, neavând unde să doarmă, acceptă.

Când Alunel văzu „locuința” pisicii avu un șoc. Nu exista nici măcar acoperiș, erau câteva ziare întinse pe jos lângă niște tomberoane, iar când ploua pisica deschidea cu chiu cu vai tomberonul și se băga acolo.

– Vai, dar unde este televizorul?! Unde este mâncarea?! Unde este jacuzziul?!
– Sunt și aici de toate. Mâncarea este oricând la dispoziție în tomberon, televizorul este priveliștea de pe stradă, iar jacuzziul este orice baltă la îndemână. Și toate se împart cu alți locatari. Tu ai toate astea doar pentru tine? De unde vii? întrebă ea cu un glas viclean.

VEZI ȘI: 21+ Cadouri Originale pentru Copii și Familie de Crăciun în 2021

Alunel luă un loc pe ziare și începu să-i povestească totul pisicii. Pisica începu să devină extrem de atentă la ce spunea Alunel, și cu cât spunea mai mult, cu atât i se lărgea zâmbetul mai mult, până la mustăți! În sfârșit, când Alunel termină de povestit, căzu lat pe jos de oboseală și adormi, iar în acest timp pisica cu zâmbetul până la mustăți își zicea cu glas tare: „Hmmm… trebuie să aflu cu ce avion a venit câinele ăsta, apoi am să mă strecor într-unul care duce în orașul lui, după asta îl caut pe stăpânul lui, mă frec pe lângă el până mă adoptă, iar pe grăsanul ăsta de câine îl trimit cu alt avion cât mai departe, în alt colț de lume”. În timp ce pisica își făurea planul, doi papagali stăteau pe acoperișul unei colibe și ascultau cu încordare tot ce zicea pisica mârșavă. Când se trezi, Alunel văzu că pisica îl aștepta fericită:

CITEȘTE MAI DEPARTE

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu cele mai noi evenimente, cursuri şi locaţii pentru copii!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL

NICIUN COMENTARIU

ADAUGĂ COMENTARIU