Workshop de dans Istoric, pentru copii de la 6 ani

00:00:00 - 00:00:00
01-11 Iulie 2014

 

Cursuri de dans istoric pentru copii de la 6 ani

Perioada: 1 iulie – 11 iulie.

dans istoric (3)Dansul istoric este un termen generic ce se refera la o mare varietate de tipuri de dans din Europa de Vest din trecut, ce sunt dansate si in prezent. Dansurile istorice sunt prezente in diferite spectacole specifice, la baluri tematice sau cluburi de dans, in calitate de reconstituire istorica sau in scopuri de cercetare muzicologica sau istorica.

 

 

Forme ale dansului istoric:

 1. Dansul Medieval

Despre aceasta forma de dans au supravietuit foarte putine dovezi, multe dintre ele fiind obtinute din picturi si lucrari literare din aceasta perioada de timp. Printre tipurile de dans specifice acestei perioade reamintim: Carole, Saltarello.

2.Dansul Renascentist

Cele mai vechi manuale de dans ce au supravietuit provin din perioada Renasterii. Numarul mare de dansuri de origine spaniola reflecta influenta culturala ce au avut-o asupra epocii.

Tipuri de dans: Allemande, Pavane, Sarabanda.

3.Dansul Baroc

Barocul desemnează simultan o perioadă în istoria europeană dar și un curent artistic care a fost generat în Roma, Italia, în jurul anilor 1600, migrând și fiind relativ rapid asimilat în celelalte țări și culturi europene, de unde a migrat apoi și în cele două Americi dar și în alte părți ale lumii. Barocul s-a manifestat în dans în două modalități, ambele fiind desigur legate de muzică: mici piese instrumentale, numite dansuri, compuse pentru multiple instrumente sau pentru orchestră și dansurile de curte, specifice timpului. Dintre piesele muzicale numite dansuri se remarcă ca fiind cele mai apreciate acelea ce au fost compuse în stilul dansurilor populare mai larg răspândite, și care au servit totodată ca sursă de inspirație compozitorilor: Chaconne, Gavotte, Menuet, Rigaudon.

Aceste dansuri, ca forme de mișcare armonioasă ale corpului uman, coincid ca nume (și ca temă melodică principală) cu bucățile muzicale corespunzătoare compuse doar cu scopul de a fi executate instrumental. Unele au fost și au rămas dansuri populare înainte de a fi "descoperite" și adoptate ca dansuri de curte, devenite mai apoi printre dansurile preferate ale aristocrației franceze. Altele au fost dansuri concepute doar pentru aceeași aristocrație, fiind creații ale scenografilor, respectiv ale instructorilor de dans ale timpului. Printre acestea se numără și menuetul, care este probabil unul dintre cele mai cunoscute dansuri baroc care au reverberat până în epoca contemporană, fiind perceput azi mai ales prin prisma compozițiilor muzicale ce l-au promovat.

 

Durata: 1-11 Iulie 2014

Numar sedinte: 8

Tarif: 300 lei.

 

Inscrieri si detalii la telefon 0732569922 sau facebook Victoria Dance Studio

 

Detalii Eveniment

Perioada:
01-11 Iulie 2014

Ora incepere:
00:00:00

Ora terminare:
00:00:00

Orasul:

Detalii Locație

Victoria Dance Studio

Județ:
Sector 1

Oraș:
Bucuresti

Adresa:
Calea Victoriei nr 206

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din !
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL