Ascultă 5 minute de muzică clasică. Concurs național pentru elevi

15 May - 14 June 2017
București

Radio România Muzical, ne invita la Concursul național “Ascultă 5 minute de muzică clasică”,pentru elevii de gimnaziu și pentru elevii claselor primare.

Radio România Muzical, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, organizează pentru al doilea an consecutiv Concursul național pentru elevi Ascultă 5 minute de muzică clasică”, cu două secțiuni: pentru elevii claselor gimnaziale și pentru elevii claselor primare.

Concurs pentru elevii claselor gimnaziale

Pe site-ul proiectului “Ascultă 5 minute de muzică clasică” de la www.romania-muzical.ro/5minute, elevii claselor gimnaziale pot găsi fișierul audio al unei lucrări muzicale. Ei trebuie să descopere titlul lucrării și compozitorul ei și să redacteze un eseu (scris de mână) de maxim o pagină A4 în care să descrie ideile, stările, sentimentele trezite de audiția acelei lucrări. Eseurile se primesc fie prin poștă, fie scanate prin mail, până la data de 31 mai (data poștei).

Concurs pentru elevii claselor primare

Elevii claselor primare sunt invitați să asculte Concertul Vara” din ciclul “Anotimpurile” de Antonio Vivaldi și să realizeze un desen care să exprime imaginile trezite de audiție. Desenele sunt așteptate prin poștă sau scanate prin email până la data de 31 mai (data poștei).

Jurizare și premii

Pentru fiecare categorie, un juriu alcătuit din specialiști și reprezentanți Radio România Muzical va stabili 10 eseuri/desene finaliste, dintre care vor fi aleși pentru fiecare secțiune cei trei câștigători ai locurilor I, II, III. Premiile constau în cărți din colecția Humanitas Junior oferite de Editura Humanitas și CD-uri cu muzică clasică oferite de Universal Music România. Pentru fiecare categorie, valoarea pachetelor-premiu este următoarea: locul I – 600 lei, locul II – 500 lei, locul III – 400 lei.

Jurizarea are loc în data de 14 iunie, iar câștigătorii vor fi anunțați în data de 15 iunie, ora 13.00, în cadrul emisiunii Infobuletin muzical de la Radio România Muzical și pe site-ul proiectului “Ascultă 5 minute de muzică clasică”. Toți finaliștii și profesorii acestora vor primi diplome. Eseurile și desene finaliste vor fi postate pe site-ul proiectului “Ascultă 5 minute de muzică clasică”.

Proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică

Un proiect Radio România Muzical care urmărește promovarea valorilor muzicii culte într-un mod neconvențional, campania “Ascultă 5 minute de muzică clasică” s-a desfășurat din 2010 în spații precum mall-uri, hipermarketuri, magazine de bricolaj, muzee, librării, sedii de firme. Din 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este și program național în școlile românești, permițând copiilor să asculte în mod efectiv muzica clasică la școală. În anul școlar 2014-2015, la proiect au participat 120.000 de elevi; în anul școlar 2015-2016, 145.000 de elevi. În 2016, Radio România Muzical a organizat și primul concurs național “Ascultă 5 minute de muzică clasică”, pe lângă concursul online derulat în fiecare săptămână pe pagina proiectului la www.romaniamuzical.ro/5minute.

Detalii Eveniment

Perioada:
15 May - 14 June 2017

Orasul:
București

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din București!

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL