A început îmbarcarea pentru ultima călătorie în spațiu a acestei veri!
Săptămâna aceasta cunoaștem sateliți, rachete și roboți trimiși în spațiul cosmic, aflăm cum au ajuns astronauții pe lună și vedem bucățile de univers explorate până acum.
„Astronomia pe înțelesul celor mici” vă provoacă să povestim despre:
**Întrebări legate de lumea înconjurătoare,
**despre misterele Universului,
**cum funcționează diferite fenomene,
Toate acestea și multe altele își vor găsi răspunsul prin explicații științifice, amuzante și interactive.
Cursul are 4 ședințe în datele 8, 15, 22, 29 iulie de la 17-18.
Preț/ședință – 40 lei
Copiii pot fi însoțiți în sală de un părinte.
Înscrieri: [email protected]
Participanți: 8-15 cursanți
Vârsta recomandată: 6+
Adresa: Ludotech, Calea Șerban Vodă, 22-24, Bucuresti
Iată descrierea celor patru întâlniri:
>>8 iulie, Constelațiile – Folosindu-ne de imaginație, vom trasa linii printre stele conturând forme ce întruchipează personaje mitologice, animale sau obiecte, descoperim poveștile din spatele lor, învățăm să ne orientăm pe cer și ne putem crea propria noastra constelație.
>>15 iulie, Călătorie prin Sistemul Solar
Plecăm de pe Pământ, vizităm fiecare planetă și aflăm locul nostru în Sistemul Solar, învățăm ce sunt planetele și ce sunt celelalte corpuri mai mici din sistem.
>>22 iulie, Călătorie prin Univers.
Părăsim Sistemul Solar și aflăm ce sunt nebuloasele, roiurile de stele și galaxiile, totodată vedem cât de mare este universul descoperit până în prezent.
>>29 iulie, Explorarea spațiului cosmic
De la primul satelit lansat în spațiu până la cele mai puternice rachete. Discutam despre tipurile de vehicule spațiale ce au fost folosite de-a lungul timpului, cum au ajuns astronauții pe Lună și vedem fotografii făcute din spațiul cosmic de diferite sonde spațiale sau de roboții trimiși pe alte planete.
Mihai Vlăduț de la ia cu stele este un ghid experimentat ce vă poate învăța astronomie și astrofotografie, de la cunoașterea cerului, până la vânatoare de galaxii și nebuloase cu telescopul, folosind hărți și atlase stelare.
ia cu stele se joacă pe un colț de pământ de lângă Comana, unde cerul este suficient de generos pentru a desluși mult mai multe decât ar permite Bucureștiul. La finalul cursului, plănuim o ieșire spre stele, împreună, pe care o vom organiza în funcție de opțiunile celor înscriși!
Afiș: imagine people
Kid Friendly