Atelier de creație – Măști Tradiționale II, Copii +7 ani

12:00 - 14:00
09-16 December 2017
Cluj-Napoca

Aho, Aho!
Iată anul cum trece,
Iar cu masca vom petrece.

Sâmbătă 9 și 16 Decembrie, de la 12.00, la librăria Bookstory

„În spatele măştilor te ascunzi ca să poţi face ceea ce nu poţi face în cotidian. Jocurile cu măşti sunt, la sfârşitul perioadei rituale şi ceremoniale, un fel de purificare, pregătindu-ne să intrăm mai liberi în perioada nouă care vine”. Mihai Pop

Dorința de a organiza un astfel de atelier a pornit dintr-o amintire plăcută din copilărie unde împreună cu profesorul de lucru manual am descoperit tainele măștilor tradiționale românești și îmi doresc ca fiecare copil să fie aproape de aceasta lume magică.

Meşterii populari le realizează din blană şi piele de animale, ţesături de pânză sau de postav gros, lut ars, lemn cioplit, coajă de tei, de mesteacăn sau de brad, metal, sfoară groasă, pene, câlţi, păr de cal sau de porc, boabe de fasole şi de porumb, pănuşi de porumb, nasturi, mărgele, coarne de animale, bucăţi de sticlă, hârtie şi carton colorat, coarne de animale sau resturi de obiecte casnice, precum doage de cofe sau funduri de putini, şi multe alte materiale care nu mai sunt de folos prin gospodăria omului.
Tradiția și simbolistica maștilor populare se regaseste in trecutul îndepartat al țării noastre. Măștile reprezinta o lume fantastica întruchipând spirite ale strămoşilor, ale animalelor, spirite ale vegetaţiei sau ale apei, fiind în sine un simbol al prosperității și al protecției.

RECOMANDARE : Dacă aveți vreo preferință, sunteți liberi să aduceți ce materiale preferați sau credeți că s-ar potrivi măștii.

Acest eveniment este dedicat atât copiilor cât și părinților.
Donație liberă.
Vârsta recomandată de participare: 7+

Vă așteptăm cu drag.

https://www.facebook.com/events/1388530517941155/

Detalii Eveniment

Perioada:
09-16 December 2017

Ora incepere:
12:00

Ora terminare:
14:00

Orasul:
Cluj-Napoca

Abonează-te la Newsletterul Gokid! Fii la curent cu evenimentele importante pentru copii din Cluj-Napoca!
DISTRIBUIE

EVENIMENTE SI ACTIVITATI LA CARE MERGEM CU COPILUL